Fem film stikker ud i Filmz-brugernes liste over årets i særklasse bedste film.

Der blev hverken plads til “Once Upon a Time in Hollywood” eller “Toy Story 4” på ‘Årets film’-liste valgt af brugerne på Filmz.

I stedet er nedenstående Top 5 domineret af store blockbusters, men ikke øverst på listen. Her konkurrerer tre karakterdramaer om prisen som årets bedste film i 2019.

Læs også ‘Årtiets Filmz: Her er de bedste film fra 2010’erne‘.

5. Star Wars: The Rise of Skywalker

‘Skywalker Saga’ er nu afsluttet med “Episode IX”, der afrundede ikke bare den nye Disney-trilogi, men alle ni Star Wars-film med fokus på Skywalker-familien. Denne Star Wars-afslutning er særligt blevet rost hos den trofaste del af fanbasen, hvilket gør den til en naturlig del af denne liste.

4. Avengers: Endgame

Verdens største film nogensinde hører naturligvis hjemme på listen over årets store film. Denne fjerde “Avengers”-film blev også konklusionen på det MCU, som begyndte med “Iron Man” tilbage i 2008. I det nye år venter Phase 4 og en ny Marvel-begyndelse, der forhåbentlig kan leve op til årets store MCU-finale.

3. Green Book

Viggo Mortensen-filmen om racisme i USA løb med årets Oscar for næsen af Netflix-filmen “Roma”. Det gjorde den med en klassisk fortælling om medmenneskelighed på et roadtrip i selskab med to af verdens bedste skuespillere i form af netop Viggo Mortensen og Mahershala Ali.

2. The Irishman

2019 blev året, hvor Martin Scorsese gik i verbal krig mod Marvel. Her på listen har han vundet krigen med Netflix-filmen med de for evigt CGI-unge Hollywood-veteraner Robert De Niro og Al Pacino tilbage i en klassisk gangsterfilm om efterkrigstidens USA. Nu gælder det Oscar-showet.

1. Joker

Hvad skal vi dog med endnu en Joker? Sådan lød kritikken, da DC Films annoncerede denne solofilm med Joaquin Phoenix i titelrollen. Spørgsmålet blev besvaret med én af årets absolutte bedste film og en klar og fortjent førsteplads her på listen.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Gridlock 3 år siden

Joker filmen synes jeg personligt føles meget som en film indstruktøren har ønsket og lave i lang tid, men ikke kunne få tilladelse til.
Så han forklædte det som en tegneserie film og så fik han lov.

Vil dog sige at du kan erstatte Gotham City, hele Wayne familien og Joker navnet med alt muligt andet og det ville ikke ændre det mindste ved filmen eller hvor god den er.

The irishman var også ganske god, godt og se Joe Peschie og Robert De Niro spille sammen igen, det var en velkommen genforening.
Og Al Pacino var fenomenal som altid.
Gravatar

#2 Blandet Landhandel 3 år siden

Årets 5 mest overvurderede film. Well played, people.
Gravatar

#3 Geekalot 3 år siden

Da godt du ved bedre en os andre..
Gravatar

#4 Nagash 3 år siden

Jeg har kun set Endgame af de 5. Den fortjener bestemt ikke at komme i min personlige top-5. Fantastisk god film, men der er bare så mange andre bedre :-)
Gravatar

#5 dix3n 3 år siden

@Gridlock: Er ret uenig i at det ikke ville ændre noget hvis du erstattede Wayne familien. Det er en ret stor del af historien at det netop har med Batman at gøre. Syntes selv det var en mega fed ide at Wayne familien var indirekte med i Jokerens oprindelse, og at Jokerens oprør var indirekte skyld i forældrenes død. Scenen hvor han møder Bruce sad jeg også med et kæmpe smil. Det at de leger med tanken om at de måske er halv-brødre var også meget sjov selv om jeg inderst inde godt vidste at de ikke ville gå den vej alligevel. Syntes det ville gøre filmen mindre god hvis Wayne familien ikke var involveret.
Kan godt se din pointe, at det med en psykisk ustabil person som bliver tilsidesat af samfundet, ville være en super god film i sig selv.
Gravatar

#6 Dalgaard 3 år siden

#5 Det eneste problem med Bruce scenen, er aldersforskellen.
Jeg syntes de to var alt for langt imellem hinanden, bortset fra at filmen IKKE handlede om Batman. Men der var vel 40 års aldersforskel, ved ikke hvor gammel Arthur skulle forestille at være
Gravatar

#7 sraw rats 3 år siden

#6 Det kan være der en dreng der kopiere ham om 20 år... måske en dreng ved navn Jack Napier, Melvin Reipan eller Jerome Valeska.
Gravatar

#8 Star Trek fever 3 år siden

Hvad green book og the irishman laver på den liste, må guderne vide. Men sådan er det jo
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#9 Gridlock 3 år siden

#5 Synes jeg ikke som sådan altså det er fedt for os tegneserie fans, men hvis man skøre ind til benet hvilke rolle udføre Wayne familien i filmen?

Hans mor var tjenerinde for dem, hun blev fyret og sagde derefter at sønnen (Thomans Wayne) havde gjort hende gravid og Arthur var resultatet af denne affære.
Senere kommer der så diverse afsløringer der siger at moren måske løj.

Men igen intet af dette krævede at det skulle være Thomas Wayne, det kunne lige så godt være en hver anden rig familie.
Unge Bruce Wayne der glider ned af en stang, kunne lige så godt være ham der efterligner hans favorit show i biografen.

Og mordet på hans forældre hvor det skete, sort uheld intet andet.
Jovidst det kan være en pæn omarge til Batman, men vil sige det er ikke påkrævet at dette sker på noget tidspunkt for at historien virker.

Synes at Joker film ville fungere lige så godt hvis alt reference til DC universet blev skrottet og det bare var en alm film.
Gravatar

#10 dix3n 3 år siden

#6: Arthur er 35 i filmen. Bruce er vel en 10 år. Lagde ikke selv mærke til det i filmen da det ikke havde nogen betydning for mig.

#9 Det er også fair nok at du ikke er syntes fan-service er nødvendigt, det er også en smags sag. Som sagt, så ville det også være en fed film uden Wayne-familien. Men for mig gør det lige at filmen går fra 8/10 til 9/10. :)

Sjovt nok så snakkede jeg med min søster om den, og hun elskede filmen. Hun havde dog ingen ide om hvem Wayne-familien var og at Bruce bliver til Batman. Det ændrede dog ikke på hvad hun syntes om filmen.

Skriv ny kommentar: