Instruktørernes forening hyldede i nat Alejandro González Iñárritu for andet år i træk som årets bedste instruktør. Forrige år var det for “Birdman”, i nat var det for “The Revenant”.

Se også: Award-sæson: SAG hædrer Idris Elba – “Spotlight” er igen Oscar-varm

Den mexicanske instruktør-favorit er med sin Directors Guild-pris således oplagt til også at vinde Oscar for bedste instruktion. Det er således sket 59 ud af 66 gange, at DGA og Oscar har haft den samme instruktør-vinder.

Iñárritu vandt prisen foran Oscar-konkurrenter som Adam McKay (“The Big Short”), Tom McCarthy (“Spotlight”) og George Miller (“Mad Max: Fury Road”) samt Ridley Scott (“The Martian”), der ikke er nomineret til en Oscar.

Dermed er de tre store Guild-priser uddelt. Med tre forskellige vindere. Producenternes PGA gik til “The Big Short”, skuespillernes SAG gik til “Spotlight”, imens DGA nu er gået til “The Revenant”. Derfor bliver det én af disse tre film, der vinder Oscar for bedste film.

Andre DGA-vindere blev Alex Garland for bedste debut med “Ex Machina”, imens Matthew Heineman overraskende slog dokumentarfilmen “Amy” med sin “Cartel Land”.

Oscar-showet afholdes d. 28. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Nagash 6 år siden

Det var så ikke forrige år, men sidste år, han vandt for Birdman. Ellers ville det jo heller ikke være andet år i træk :)
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#1 Sidste/forrige er en del af en løbende sprog-diskussion, så i denne sammenhæng er det korrekt anvendt: http://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/svarb...
Gravatar

#3 cain 6 år siden

Ikke min kop the. Synes hans film er noget lort. Men han er jo In i Hollywould.
Gravatar

#4 Nagash 6 år siden

#2 - Let's just agree to disagree :)
Man kunne også bare sige i fjor? :D

#3 - Og du har allerede set The Revenant, siden du kan sige, at det ikke er din kop the?

Skriv ny kommentar: