Benedict Cumberbatch kom til at udtale sig uheldigt, da han var gæst på det amerikanske talkshow ‘Tavis Smiley’. Skuespilleren blev spurgt om mangfoldigheden i den britiske filmindustri sammenlignet med den amerikanske.

Se også: Anmeldelse: “The Imitation Game”

”Farvede skuespillere har det også svært i Storbritannien,” sagde han og hentydede til, at britiske skuespillere som Idris Elba og Chiwetel Ejiofor har fået større succes i USA end i hjemlandet.

Det er termen ‘farvede skuespillere’, der har kastet Cumberbatch ud i noget af en modvind, og den britiske velgørenhedsorganisation ‘Show Racism the Red Card’ kalder skuespillerens udtalelser for ”gammeldags” og potentielt set stødende.

Nu undskylder “Sherlock Holmes”-skuespilleren sit dårlige ordvalg:

”Jeg er ked af at have brugt så gammeldags et udtryk som ‘farvede’. Der er ingen undskyldning for min idioti, og jeg er udmærket klar over, at skaden er sket. Jeg kan kun håbe på, at den her sag vil sætte fokus på, hvor vigtigt det er at bruge den rette terminologi, som er korrekte og ikke-stødende,” siger han i en officiel meddelelse.

Benedict Cumberbatch kan lige nu opleves i det historiske drama ”The Imitation Game”, der har bragt ham karrierens første Oscar-nominering.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (72)
Gravatar

#11 skywave 5 år siden

Så er det vel også racistisk at være "hvid"....ved snart ikke, hvad man må kalde folk mere.
Vores hud har da en eller anden farve, de kan ikke gøre os ens ved at sige, at vi ikke må sige sorte, brune, hvide....vi bliver ikke mere ens af den grund....hader "politisk korrekthed"...
Gravatar

#12 cain 5 år siden

hmm double
Gravatar

#13 Star Trek fever 5 år siden

Hold nu.... Den politiske korrekthed slår til igen. Fra nu af bruger jeg kun det ord
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#14 nwinther 5 år siden

Jeg er færdig med Cumberbatch efter den utilgivelige svinestreg! Det næste bliver vel, at han begynder at gasse jødebørn? Ja, han er garanteret allerede i fuld gang. Det mener jeg sagtens man kan formode, baseret på sådan en udtalelse.
Sådan et hyperchauvinistisk møgsvin!
Hvad er proceduren for at indstille "Show racism the red card" til Nobels fredspris i matematik? Mere velgørende og heltmodig og relevant organisation findes ikke.
Listen and Believe!
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#15 Kisbye 5 år siden

Det hedder neger.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#16 Nagash 5 år siden

Kisbye (15) skrev:
Det hedder neger.

Ja, hvad skulle det ellers hedde? Sort? Afro? Det er alle det samme ord på flere forskellige sprog :)
Gravatar

#17 Morten Vejlgaard Just 5 år siden

Spændende artikel om emnet i forbindelse med premieren på Django Unchained: http://www.information.dk/448853
Gravatar

#18 hla72 5 år siden

Ja, han brugte et ord der er "udgået" i det engelske sprog, men det mest sørgelige er, at mens folk har haft ufatteligt travlt med at banke Benedict Cumberbatch i hovedet for at være "politisk ukorrekt", så har man fuldstændig blæst højt og flot på HVAD det rent faktisk var han sad og sagde, da han brugte det forkerte ord! Han støttede op om farvede skuespillere! Men nej nej, nu er han racist og meget andet. Hvor herre bevares.

I øvrigt, så er mange farvede skuespillere, filmfolk osv kommet ham i forsvar, tjek de sociale medier. Fandt lige den her hurtigt, men der er flere derude.

http://www.bbc.co.uk/newsbeat/30996686

P.s. Får jeg også racismekortet nu ved at skrive "farvet"?
Gravatar

#19 MystiskeMox 5 år siden

Intet racistisk over det udtryk.
Neger er heller ikke racistisk, det henfører direkte til "negroid" race. Akkurat lige som kaukasier heller ikke er racistisk.

Den politiske korrekthed er for længst gået langt over stregen, Sverige er vel en af de værste lande på det punkt.
Gravatar

#20 Giraffen 5 år siden

Det synes jeg faktisk ikke at han burde undskylde for. Det var noget andet hvis han havde brugt n-ordet, men det var jo ingen gang tæt på at være racistisk. At undskylde fordi man kommer til at bruge et "gammeldags", der er i øvrigt ikke noget gammeldags over det, udtryk? Det er noget af det dummeste jeg har hørt.

Skriv ny kommentar: