Der er allerede tegn på, at 3D også vil blive brugt mere og mere i film med almindelige skuespillere, hvilket hurtigt leder tankerne mod, hvordan de vil blive brugt i fremtiden. Man kunne forholdsvist let forestille sig 3D anvendt i ‘Inception’, men hvad med ‘The Social Network’? ‘Skyggen’? ‘Det hvide bånd’?

I denne udgave af Benways Blog ser Filmz’ anmelder Søren Ildved på 3D-trenden, der hurtigt er ved at ændre filmlandskabet – på godt og ondt.

Læs mere i Benways Blog: 3D – film-revolution eller film-dille?.Vis kommentarer (45)
Gravatar

#31 MJP 11 år siden

Glimrende artikel, rart med et nuanceret blik på den nye teknologi. Jeg er helt overbevist om at 3D er perfekt til nogle film og at det vil give dem noget ekstra. Samtidig mener jeg ikke at alle SKAL have det, det bør bruges med omtanke. Jeg hilser den nye teknologi velkommen og ser frem til se en masse film i både 2d og 3d i 2011

Godt nytår til alle
Reggie: Jack, tell me a story...
Jack: Fuck you!
Reggie: Oh, that's one of my favorites
Gravatar

#32 filmz-snabeldyhr 11 år siden

Jeg har ikke så meget imod 3D...man behøver jo ikke at se film i det format, men jeg finder det alligevel ret irriterende med alle de mindre heldigt konverteringer (hvis jeg skal lytte til mine venner). Kunne de dog ikke bare lave dem der fortjener det i 3D, og lade være med at konvertere resten :-/ Grrr...

Personligt har jeg kun set 3 film i 3D - Avatar (som virkede - den udnyttede effekten godt), Tron Legacy (som jeg syntes var skuffende og havde en ringe udnyttet 3D teknologi) og den nyeste Narnia film (som var en totalt formålsløs konvertering. Godt det var en fribillet). Generelt vil jeg ikke støtte 3D fremvisningerne, og vælger istedet en 2D forevisning, med mindre at jeg ved (så godt som jeg nu kan) at det er det værd. Det er min måde at tackle emnet på.

Men 3D. Suk. Jeg skal faktisk have et nyt fjernsyn her i løbet af en uge eller to, og jeg har endeligt besluttet mig for Panasonics 50" 3D model. Det var ellers ikke meningen at jeg ville købe et med 3D, men prisforskellen er faktisk ikke så stor...og så følger 3D udgaven af Avatar jo med på BluRay, så det er da et lille plus. ;)

Godt nytår til alle.
Gravatar

#33 Taxwars 11 år siden

Hver gang de har forsøgt sig med at lancere 3D er det forsvundet hurtigt igen. Det er noget ligegyldigt pjank, det gør ikke en god historie bedre. En gimick som får folk til at glemme at vi mennesker rent faktisk ikke ser i 3D (slå det op, for lang en forklaring til at skrive her) Det kan godt være det får folk til at glemme at Avatar er elendig hvis de ser den i "3d" (ikke for mig, det virkede ikke på mine øjne), men de kommer de nok i tanke om når de lejer DVd'en.

Og det vil med garanti ikke virke hjemme i stuen hvis man skal have åndssvage briller på. Jeg håber det pseudo 3d dør ud hurtigst muligt (det er jo ikke rigtige 3 dimensioner, så kunne du stoppe filmen og gå over og kigge dem i nakken).
Layoutet vælter og er ulæseligt - skal det det?
Gravatar

#34 BN 11 år siden

Mac (33) skrev:
Det kan godt være det får folk til at glemme at Avatar er elendig hvis de ser den i "3d" (ikke for mig, det virkede ikke på mine øjne), men de kommer de nok i tanke om når de lejer DVd'en.


Der er jeg en af de heldige: Jeg har aldrig set 'Avatar' i 3D (og kommer heller aldrig til det), men det var en virkelig god film UDEN denne ligegyldige gimmick. Hos mig kan en film ikke vinde points udelukkende på wow-effekter.

Mac (33) skrev:
Jeg håber det pseudo 3d dør ud hurtigst muligt


Hørt!
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#35 filmz-loke76 11 år siden

Hvis jeg skal dømme ud fra de ting jeg har set (Avatar + Tron) synes jeg det er fantastisk. Jeg er dog enig i at visse genrer egner sig væsentligt bedre til 3D end andre. Konverterede film holder jeg mig fra indtil videre.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#36 tk421 11 år siden

well for mig er det også et latterligt gimmick, men det er nok mere pga. dette handicap

3D Blindhed - et overset problem

Jeg så meget gerne hvordan James Cameron, og andre 3D foretalere ser på dette?

Min tilgang til livet er dog jeg vil ikke fornægte andre 3D oplevelser, hvis de er til det... Men jeg brækker mig over alt den opmærksomhed det får og propaganda lign. reklame for 3D-stuff man skal bombarderes med :( øv
Gravatar

#37 Outbound Sith 11 år siden

#37 Velkommen i klubben! Mon der er en Facebook-gruppe? :)
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#38 Toranaga 11 år siden

Collateral (15) skrev:
#14: Gætter på at der er byttet noget rundt, og at det rent faktisk VAR et minus at se "Avatar" og "Tron: Legacy" i 3D, men ikke at se "Jackass 3D", hvor det fungerede. Det er i hvert fald den eneste måde det kan komme til at give mening for mig.


Går ud fra du mener mig som var #13...

Nej jeg mener det jeg skrev med at jeg syntes faktisk 3D effekten og brillerne kan være distraherende for filmen og at Jackass 3D er den eneste film hvor jeg syntes det fungerede som et plus.
Gravatar

#39 Lord Beef Jerky 11 år siden

Jeg tror aldrig det bliver således, at alt bliver i 3D. Der er simpelthen for mange, der ikke kan se 3D til, at det skulle fuldstændigt overtage. Men vi kan vist godt vænne os til tanken om, at hvis vi vil se de store blockbusters i de store biografer på premieredagen eller tæt der på, så bliver det i 3D. Heldigvis bliver effekten vel kun bedre med tiden, og når man så engang kan smide brillerne også, så overlever jeg sgu nok.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#40 Collateral 11 år siden

#38: Det er også det jeg skriver at jeg tror du mener?

"[...] at det rent faktisk VAR et minus at se "Avatar" og "Tron: Legacy" i 3D, men ikke at se "Jackass 3D", hvor det [3D'en] fungerede."

Og nej jeg mener #14. Det er korrekt at jeg omtaler dit indlæg i #13, men jeg omtaler det fordi #14 spørger til det. Så derfor er det også ham jeg "retter mit indlæg til".

Du skriver i dit indlæg: "Jeg har set Avatar, Jackass 3D og Tron og den eneste hvor jeg syntes 3D var et minus var Jackass." På dette tidspunkt lyder det som om at 3D kun er et problem i Jackass, men så fortsætter du:
"Her fungerede det faktisk ganske godt. Men ved alm. film syntes jeg det er træls fordi jeg syntes billedet kan virke uskarpt ved hurtige scener m.m." Hvilket pludselig får det til at lyde som om at det fungerede i Jackass. Alt i alt mangler du sådan set bare et enkelt ord i den foregående sætning: "den eneste hvor jeg syntes 3D ikke var et minus var Jackass."
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone

Skriv ny kommentar: