Der er allerede tegn på, at 3D også vil blive brugt mere og mere i film med almindelige skuespillere, hvilket hurtigt leder tankerne mod, hvordan de vil blive brugt i fremtiden. Man kunne forholdsvist let forestille sig 3D anvendt i ‘Inception’, men hvad med ‘The Social Network’? ‘Skyggen’? ‘Det hvide bånd’?

I denne udgave af Benways Blog ser Filmz’ anmelder Søren Ildved på 3D-trenden, der hurtigt er ved at ændre filmlandskabet – på godt og ondt.

Læs mere i Benways Blog: 3D – film-revolution eller film-dille?.Vis kommentarer (45)
Gravatar

#1 Gasivodo 13 år siden

Benway styrer max: "..Sandheden ligger nok et sted imellem de to yderpunkter.." Oraklet i Delphi kunne ikke ha' gjort det bedre;-D

"Lad os nu se hva' det hele bliver til.." Citat af en, der så Star Wars(IV) på s/h fjernsyn med stueantenne første gang - og så et mesterværk!
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#2 Kiksmann 13 år siden

Der er film som egner sig til 3D ingen tvivl om det, men jeg tror ikke at 2D forsvinder sådan lige med det samme. Det eneste som jeg håber er at de i det mindste vil lade være med lave omkonverteringer af gamle klassiskere til 3D, jeg tror ganske enkelte ikke på at det virker optimalt.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#3 mr gaijin 13 år siden

3D er en revolutionerende dille.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#4 Hr. Nielsen 13 år siden

Tror det kommer helt an på om det lykkes at udvikle det og samtidig at der kommer film der kan ses som store (og skelsættende?) værker, ikke kun teknologisk, men hvor 3D teknikken rent faktisk bidrager kunstnerisk. Jeg har selv ment det var en dille, men det er måske for tidligt endnu helt at drage konklusioner.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#5 Wangsgaard 13 år siden

Kiksmann (2) skrev:
Der er film som egner sig til 3D ingen tvivl om det, men jeg tror ikke at 2D forsvinder sådan lige med det samme. Det eneste som jeg håber er at de i det mindste vil lade være med lave omkonverteringer af gamle klassiskere til 3D, jeg tror ganske enkelte ikke på at det virker optimalt.


Amen!!
http://c.mymovies.dk/wangsgaard/group:owned
Gravatar

#6 Jonas Agersø 13 år siden

"Christopher Nolans tredje Batman film bliver i 3D"

Hvad i alverden er det for nogle kilde du benytter dig af?

Btw. er og bliver 3D (realD) noget værre bras.
Gravatar

#7 Benway 13 år siden

#6 Det er en fejl fra min side. Jeg fik blandet den sammen med noget andet. Jeg har slettet det stykke.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#8 djibyman2-the seque 13 år siden

3D..........fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck, hvor jeg dog hader det, det har ødelagt min lyst til at gå i biografen.
Gravatar

#9 MMB 13 år siden

Rigtig god artikel som jeg umiddelbart er enig i. Jeg tror ikke nødvendigvis, at 3D kun er en midlertidig gimmick, selvom jeg mener 3D ofte bliver misbrugt. Dog viser en film som Avatar, at 3D sagtens kan blive en fast del af den seriøse filmindustri fremover, omend teknologien helst skal udvikle sig så meget, at briller bliver unødvendigt, i hvert fald hvis det står til mig. For det kan godt blive lidt for irriterende at have briller på i biografen hver gang.

Nu har du reklameret for, at Ridley Scott og Herzog er i gang med at lave 3D film, så vil jeg lige reklamere for Steven Spielberg med sin nyeste Tintin film og Martin Scorsese, som er i gang med at optage Hugo Cabret i 3D.
Her er en artikel, hvor han bl.a. fortæller om sit forhold til 3D: http://www.guardian.co.uk/film/2010/nov/21/martin-...
Gravatar

#10 Yossarian 13 år siden

Glimrende artikel, som sætter mange spekulationer igang om fremtiden for film.

Nu bliver "Det Hvide Bånd" nævnt, og selvom det nok ikke sker i de næste mange år af en film i den kalibre bliver lavet i 3D, er det alligevel interessant at overveje hvordan 3D vil fungerer i sort/hvid. Så vidt jeg ved er der ikke nogen 3D film i sort/hvid endnu(?) men kunne være sjovt at se hvordan de to ting kan arbejde sammen uden at det ser fjollet ud.

Skriv ny kommentar: