Appleseed
Udgivet 22. aug 2005 | Af: azathoth | Set på DVD
Og så ikke helt. Byens befolkning består af 50% mennesker og 50% bioroids – kloner som er genetisk forbedrede og er menneskerne overlegne. Menneskerne er styret af deres følelser og klonerne skal fungere som en balance imod denne voldelige natur. Derfor er deres følelser undertrykt. For at menneskerne skal føle sig sikre imod at disse kloner ikke går hen og overtager verden, bliver klonernes også deres forplantningsevne undertrykt, og en enorm tank midt i byen indeholder en virus der kan udslette alle bioroids. Tanken styres af et enormt intelligent netværk med kælenavnet Gaia, der også overvåger både mennesker og bioroids.
Der forefindes visse gnidninger imellem de to racer. Regeringen styres af bioroids og dette er mange mennesker imod, bl.a. den onde General Uranus og hans næstkommanderende Oberst Hades. Deunan bringes ind i denne letantændelige situation og får til opgave at skabe fred, med hjælp fra bioroiden Hitomi og hendes tidligere partner Briaros, der nu er cyborg.
Der er ikke rigtigt noget nyt at komme efter i “Appleseed”, for det meste er set før. Ideer som det post-apokalyptiske samfund, enorme byer, race-krig, kloner, virusser og altomspændende computernetværk er noget der går igen i mange film i animé genren.
“Appleseed” vinder altså hverken på sit plot eller sin struktur, men i stedet på de mange action sekvenser. Der leveres en god blanding af nærkampe krydret med masser af kung-fu samt ildkampe med koloenorme geværer. Ikke at forglemme de enorme kamprobotter og exoskeletons som jo også ganske naturligt hører animé genren til. Det er nogle rigtig gode sekvenser, der i sin stil minder en del om “Matrix” trilogien. Dermed ikke sagt at “Appleseed” stjæler fra “Matrix”, men det er let at se animé genrens indflydelse på Wachowski brødrene.
Sammenblandingen af 3D og de cellshadede karakterer fungerer rigtig godt og der er en god dybde og rumfølelse i billedet. Som regel er sammenblandingen lige i øjet, men der er dog enkelte steder hvor de to ikke passer helt sammen. Alle filmens karakterer er lavet med motion-capture, hvilket giver dem en utroligt livagtighed. I selskab med de ganske udmærkede stemmer, gør det figurerne ganske troværdige.
“Appleseed” er visuelt flot, det er der ingen tvivl om. Den leverer en række flotte action sekvenser og er til tider også ganske rørende. Men den leverer ikke noget nyt og originalt til animé genren, når man altså lige ser bort fra den tekniske side.
“Appleseed” er en udmærket film, men udgivelsen skæmmes af en teknisk side der er under det acceptable. Hverken lyd, billede eller ekstramaterialet imponerer, og det er skuffende at man ikke udnytter mediets potentiale, når der findes udgivelser på andre regioner som gør det meget bedre.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet