Den bedste mand

InstruktionMikkel Serup

MedvirkendeMikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Oceng

Længde98 min

GenreDrama

IMDbVis på IMDb

I biografen15/06/2017


Anmeldelse

Den bedste mand

4 6
Den bedste kone

Hun er altid konen. Det var hun for landstræner Richard Møller Nielsen i “Sommeren ’92” og igen for selv samme Ulrich Thomsens dræber fra Nibe. Nu er Lene Maria Christensen tilbage i Nordjylland som kone for den danske Rocky; bokse-legenden Jørgen ‘Gamle’ Hansen. Men det her ægteskab er anderledes. “Den bedste mand” er nemlig udstyret med den bedste kone – vil du giftes, Lene Maria?

På mange måder er rollen ellers den samme, som da hun spillede Jonna for sin Richard, der med dejlig nostalgi vandt EM i fodbold dengang for 25 år siden. Nu skal vi sådan cirka 15 år længere tilbage i tiden, hvor Lene Maria er blevet til Hanne for sin Jørgen. Igen støtter hun loyalt og charmerende bestemt sin mand med den sportslige drøm om at vinde titlen, selv om ingen andre tror på ham. Men rollen er vokset. Fra passiv støtte til decideret dominerende frontfigur for familien Hansen i det gulbrune parcelhus i 1970’ernes Aalborg.

For hun støtter ikke bare Jørgen i boksekampen. Nej, hun kæmper den største kamp, når banken vil overtage huset, eller når Jørgen skal have en opsang ved ringside. For ikke at tale om kontraktforhandlingerne med promotor Mogens Palle, der klares med telefonen i den ene hånd og håndmikseren i den anden, der pisker kagecremen. Hun er skøn matriark, som selv Søren Mallings mafia-promotor må bøje sig for. Og han er næsten lige så skøn, når han i den anden ende af røret fra træningslokalets kontor med kødpålæg på madpakken forsøger at forhandle titelkampen hjem. Det er Jørgens sidste chance – Dave ‘Boy’ Green er 10 år yngre og Europamester. Han er Apollo Creed for Gamle Hansen.

Men hvad så med ham, manden? Ham spiller Mikkel Boe Følsgaard med boksetud lige så lunt, som “Den bedste mand” ender med at være. Han har nemlig tør, nordjysk humor, som da han skam forsikrer om, at han aldrig har tabt en boksekamp. Næ, men han er sluttet på andenpladsen et par gange. Så hvorfor fortsætter han med at bokse? Lige siden “Rocky” har boksefilm altid handlet om en konkret og en abstrakt kamp. Den i ringen og den i det indre. Jørgen bokser, fordi han er bokser, siger han. Men flere flashbacks fortæller også en historie om en dreng, der blev knockoutet af en voldelig far. Mindet om ham er en større modstander end den overlegne Dave ‘Boy’ Green, der tager sejren for givet.

På den måde opleves “Den bedste mand” som en lun udgave af “Rocky” i letvægt. Jørgen montage-løber også med sin hund – præcis som idolet Rocky – langs havnen ved værftet, hvor han svejser til boliglånet. Arbejder-portrættet af Aalborg er skrabet, men troværdigt, når ‘Gamle’ træner op i fortidens Danmark. Den fortid, der også bliver udfordret af de nye tider. Fremmed(arbejder)bokseren fra Uganda, Ayub Kalule, der varsler fremtiden, imens han prikker til danske Hansen og hyggeracismens vitser om kokosnødder ledsaget af abelyde.

På den måde kommer “Den bedste mand” omkring lidt af det hele. Fortid og fremtid. Farmand og de fremmede. Den bedste mand i ringen – og den bedste ægtemand derhjemme. Ham, der er så heldig at have Hanne Hansen ved sin side. Det er hendes film. Sig nu ja, Lene Maria.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

“Den bedste mand” er historien om den legendariske danske bokser Jørgen ‘Gamle’ Hansen og hans kone Hanne. Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie. Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager og kone i ét.

Men da Hanne beslutter, at familien Hansen skal lægge hus til promoter Mogens Palles nye afrikanske boksehåb Ayub Kalule, spirer et uventet venskab, og takket været sin nye ven og sparringspartner begynder Jørgen langsomt at genvinde troen på sig selv. Og da han stik mod alle odds tilbydes en EM-titelkamp mod den frygtindgydende englænder Dave ‘Boy’ Green, der kan redde både karrieren og familiens hjem, må han se sin største fjende i øjnene én gang for alle: En panisk rædsel for at bokse…