Die Hard – Mega Hard
Udgivet 2. jul 2007 | Af: The Insider | Set på DVD
Afstanden mellem den klaustrofobiske og på mange måder troværdige “Die Hard” og så den fuldstændig løsslupne “Die Hard – Mega Hard” kunne ikke være meget større. Det kommer heller ikke som nogen overraskelse, at manuskriptet oprindeligt intet havde med “Die Hard” at gøre. Manuskriptforfatteren Jonathan Hensleigh (som senere instruerede den undervurderede “The Punisher”) havde skrevet en historie med titlen “Simon Says”, som så blev transformeret og opdateret til et “Die Hard”-manuskript. Det forklarer også, hvorfor Simon pludselig viser sig at være Hans’ bror, da det virker som et forceret twist.
Det er ikke kun eksplosionerne og skurkenes ambitioner, der er blevet større – humoren er også blevet mere markant, og filmen vinder ubesværet prisen for “Die Hard”-seriens sjoveste del, hvilket især er Willis’ og Jacksons fortjeneste. Filmfolkene har heldigvis indset, at en film så overdreven og usandsynlig kræver tilsvarende pompøs humor for ikke at ende med at blive ufrivillig komisk. Der er kun få perioder, hvor filmens hæsblæsende tempo halter, såsom under den forhastede slutning. “Die Hard – Mega Hard” opfinder ikke den dybe tallerken, men den serverer en attraktiv og mættende filmisk godbid.
Vi springer videre til disc 2. Featuretterne “Behind the Scenes: Die Hard with a Vengeance” (22 min.), “A Night to Die For” (22 min.) og “Die Hard 3 Featurette” (4 min.) indeholder enkelte fine interviews, men dokumentarerne består også af alt for mange klip fra selve filmen og kedelig snak om plottet. “A Night to Die For” byder dog på morsomme klip af diverse kendisser, der udtaler sig om serien, og så er gennemgangen af filmens imponerende tog-stunt også spændende.
Det mest interessante stykke ekstramateriale er en alternativ slutning. Hensleigh har indtalt kommentarer til den. Det er en meget anderledes og overraskende dyster scene (spoiler følger), der ville have besværliggjort produktionen af en fjerde film, da den bl.a. etablerer, at McClane er blevet fyret. Flere måneder senere finder han Simon Gruber på en europæisk restaurant, hvor de leger russisk roulette med en lille bazooka. Hverken denne eller filmens egentlige slutning føles tilfredsstillende, men det her er en fascinerende og stemningsfuld scene, som endda vinder på gensyn.
Endeligt er der nogle få storyboards og to biograftrailere. Hvis man markerer Exit-skiltet på interview-undermenuen med sin fjernbetjening, får man adgang til få minutters fraklip.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet