En-to-tre-nu!
Udgivet 3. maj 2016 | Af: Morten Vejlgaard Just | Set i biografen
Regner Grasten har en næse for tidsånden. For pengene. “Anja og Viktor” eller “Hvidstengruppen”. Hver film til sin tid. For tiden vil tiden have romantiske unge, der lider. Af kræft. “En flænge i himlen” og “Me and Earl and the Dying Girl”. Den har Regner også regnet ud. Så nu får folket sørgelig kræft-romantik, der dufter af penge.
Sådan var det også med the dying girl. Hun fik kræft, så det hele blev lidt mere emo-alvorligt. Og så hun kunne få sådan en lidt quirky hat, som drenge drømmer om, at piger har på. Sådan en får Cecilie naturligvis også, da kemoen rammer. Hun er en påklædningsdukke. Fræk djævel med spidse horn til skolebal, inden hun er en stripper for ham bag i drømmebilen. Og så har hun den slags kræft, der kun er slem, når der skal grædes. Den kan også sættes på pause, så det forelskede par kan tage på carpe-diem-tur til Gran Canaria og få tatoveret et asiatisk tegn på armen.
Måske er det bare mig, der tænker “En-to-tre-nu!” ihjel. For den er lavet til hjertet. Hvis du er i tvivl om det, så siger baskettræneren det i indledningen. Han fortæller Jeppe, at det skal komme indefra. Inde fra hjertet. Der skal ikke tænkes. For det bliver gjort for en. Basketkampen er ikke bare en kamp imellem to hold. Det er Kampen. For at leve. Og sådan en kamp kan både vindes og tabes. Det ved vi fra alle de andre cancer-romantiske film, der også taler til hjertet.
Havde du så bare turdet at gøre “En-to-tre-nu!” lidt dansk, Regner. Jeg taler om sex. Sådan noget må man ikke se i bonerte USA. Tænk, hvad Ted Cruz ikke ville sige til det. Men i pornoens land bør et par forelskede unge, da gå hele vejen. Det bliver kun til hjerte-smerte og holde i hånd. Det dufter mest af penge.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet