Ferdinand

InstruktionCarlos Saldanha

MedvirkendeAndreas Jebro, Lise Baastrup, Jens Jacob Tychsen, Simon Stenspil, Jon Lange, Kasper Leisner, Emma Sehested Høeg

Længde106 min

GenreAnimation, Familie

IMDbVis på IMDb

I biografen14/12/2017

Anmeldelse

Ferdinand

3 6
Ferdinand vil bare dufte til blomsterne

Det er arenaen eller slagtehuset. Sådan er det at være tyr. Er man en modig kæmper, får man chancen i arenaen. Dur man ikke, skæres man op. Det er livet som tyr. Men ikke for Ferdinand. Han vil hellere sidde og dufte til sine blomster. Man skal nemlig være den, man vil. Det har jeg hørt før. Mange gange. Hvor er det nye, Ferdinand?

For som i bogen så er Ferdinand stadig ikke en kæmper. Han er en kæmpe tyr med et hjerte af guld. Han kunne ikke gøre nogen fortræd. Ikke med vilje i hvert fald. Han er hård udenpå, men blød indeni. Præcis ligesom vilde Rolf fra arkadespillet. Eller monstrene fra skrigefabrikken. Så Ferdinand må selvfølgelig kæmpe for forståelse hos de andre tyre og hos alle dem, der ser ham som et farligt dyr. Man kan være den, man vil. Det er en sund og god moral. Den virker hver gang. “Ferdinand” stanger ingen.

Det er problemet med “Ferdinand”. Den mangler noget originalt. Noget af det, som rivalerne fra Pixar er mestre i. “Inderst inde” havde modet til at behandle depression hos børn. Ferdinand vil bare gerne hjem i skyggen under træet. Og være sig selv. “Toy Story 3” havde modet til at give mig en skurk, der både var ond og havde en rørende grund dertil. Ferdinands modstander, Valiente, er en nar, fordi det er han bare. Han er bare en mobber.

Historien er sød. Rigtig sød. Ferdinand er charmerende. Han vil bare alle det godt. Det samme vil filmen. Det er ærgerligt. Historien er lidt for sød. Der mangler nogle konsekvenser – det havde givet noget emotionelt. Ferdinand mister aldrig noget. Ikke på grund af sig selv. Han får kun venner. Mister dem aldrig. Hans far bliver taget fra ham. Det bruges kun én gang. Det kunne faktisk have været ligegyldigt. Slagteriet er så farligt. Eller er det? Jeg er før blevet emotionelt engageret i en animationsfilm. Det gør jeg ikke her. Jeg griner kun.

For selvfølgelig har “Ferdinand” humor. Det kan den. Være sjov. Tyregården har nogle naboer. Tre heste. De mest androgyne skabninger. De snakker med tysk accent. Det lyder plat. Det er faktisk sjovt. Specielt når de også får en replik som: ’Dine forældre er sikkert ikke engang i familie'. Jeg grinede. Højt. Det er en humor, der lever af bifigurerne. Og dem er der mange af. Den jyske tyr, de tre pindsvin og geden Lupe. Ingen er irriterende. Alle er charmerende. Det var sjovt.

Jeg kan ikke hade “Ferdinand”. Den holder, hvad den lover. Den kan være, hvad den vil. Og den vil gerne gentage en god moral, som er hørt mange gange før. Den vil ikke være ny eller original, men bare en forlængelse af en simpel, men sød historie. Og så vil den være sjov. Pixar vil kæmpe modigt i arenaen. “Ferdinand” vil hellere sidde og dufte til sine blomster.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

“Ferdinand” fortæller historien om en kæmpe tyr med et stort hjerte. Da folk ved en fejl tror, at han er farlig, bliver Ferdinand fanget og fjernet fra sit hjem. Han er dog fast besluttet på at vende tilbage til sin familie, og han samler en gruppe af umage venner, som hjælper ham på hans ultimative eventyr. Ferdinand beviser på sin rejse, at man ikke skal skue tyren på hårene!