Ferdinand
Udgivet 13. dec 2017 | Af: Andreas Strini | Set i biografen
Det er arenaen eller slagtehuset. Sådan er det at være tyr. Er man en modig kæmper, får man chancen i arenaen. Dur man ikke, skæres man op. Det er livet som tyr. Men ikke for Ferdinand. Han vil hellere sidde og dufte til sine blomster. Man skal nemlig være den, man vil. Det har jeg hørt før. Mange gange. Hvor er det nye, Ferdinand?
Det er problemet med “Ferdinand”. Den mangler noget originalt. Noget af det, som rivalerne fra Pixar er mestre i. “Inderst inde” havde modet til at behandle depression hos børn. Ferdinand vil bare gerne hjem i skyggen under træet. Og være sig selv. “Toy Story 3” havde modet til at give mig en skurk, der både var ond og havde en rørende grund dertil. Ferdinands modstander, Valiente, er en nar, fordi det er han bare. Han er bare en mobber.
For selvfølgelig har “Ferdinand” humor. Det kan den. Være sjov. Tyregården har nogle naboer. Tre heste. De mest androgyne skabninger. De snakker med tysk accent. Det lyder plat. Det er faktisk sjovt. Specielt når de også får en replik som: ’Dine forældre er sikkert ikke engang i familie'. Jeg grinede. Højt. Det er en humor, der lever af bifigurerne. Og dem er der mange af. Den jyske tyr, de tre pindsvin og geden Lupe. Ingen er irriterende. Alle er charmerende. Det var sjovt.
Jeg kan ikke hade “Ferdinand”. Den holder, hvad den lover. Den kan være, hvad den vil. Og den vil gerne gentage en god moral, som er hørt mange gange før. Den vil ikke være ny eller original, men bare en forlængelse af en simpel, men sød historie. Og så vil den være sjov. Pixar vil kæmpe modigt i arenaen. “Ferdinand” vil hellere sidde og dufte til sine blomster.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet