Final Call
Udgivet 24. feb 2005 | Af: azathoth | Set på DVD
“Final Call” foregår i Los Angeles og omhandler fysiklæreren Jessica Martin, som bliver kidnappet af nogle skumle personer og holdt indespærret på et gammelt muggent loft, hvor der er en ødelagt telefon. På nærmest magisk vis lykkedes det hende at få liv i telefonen og ringe et tilfældigt nummer… og får fat i surfer-duden Ryan, der igennem sin nye, smarte Nokia 6600 nu må lægge øre til Jessicas råb om hjælp. Hvis han lægger på er det ikke sikkert at Jessica kan få liv i telefonen igen, så derfor må han nu forsøge at redde hende.
Det er en ganske spændende affære, der måske ikke ligefrem er original. Den har et hæsblæsende tempo, der starter allerede i filmens første minutter og bibeholdes i løbet af de 1½ time filmen varer. Der er ikke mange rolige øjeblikke, hvilket kun er godt. Man når slet ikke at tænke over filmens manglende originalitet og de enorme plothuller der dukker op hist og her.
Til gengæld kan filmen byde på action sekvenser, skuddueller og biljagter. “Final Call” er instrueret af David R. Ellis, der tidligere har stået bag “Final Destination 2”. Ellis er tidligere stund koordinator og 2nd unit instruktør og det ser man snildt på “Final Call”. Det er godt gedigent stunt-håndværk der diskes op med.
Man kan heller ikke komme udenom at filmen har en hel del product-placement fra bl.a. Porsche og Nokia. Både skurken og Ryan kører rundt i en spritny Porsche og det er da en “sjov” lille “tilfældighed”. Men Nokia tager dog stikket, for der er ikke én telefon i filmen som ikke er en Nokia, og hvad er lige chancerne for det? Det er nærmest én stor Nokia reklame, når Ryans ven i filmen siger ”Den her telefon er den fedeste nogensinde” – efterfulgt af telefonen i et kæmpe close up. Jeg har ikke tal på hvor mange gange man ser Nokia telefonen blæst op på skærmen i denne film… men det er mange.
Filmens helt Ryan spilles af den relativt ukendte Chris Evans, der dog tids nok skal komme på alles læber. Han har nemlig en af hovedrollerne i den kommende “Fantastic Four”. I “Final Call” leverer Evans en ganske udmærket præstation som den afslappede Ryan, der dog alligevel har hjertet på det rette sted når det gælder. Mest imponerende er det faktum at Evans i 90% af filmen kun spiller overfor en telefon, hvilket efter sigende skulle være noget af det sværeste at gøre som skuespiller… og Evans klarer den uden problemer. Filmens skurk spilles af britiske Jason Statham, og det gør han rigtig godt. Hans fysik og fremtoning passer fint til den skræmmende skurk Ethan.
Skuespilpræstationerne, og specielt Kim Basingers, er med til at hive filmen op over gennemsnittet. Filmen har et par småproblemer, men de opvejes let af skuespillet og de veludførte action sekvenser, og “Final Call” ender alligevel op med at være en ganske spændende og seværdig action-film.
Dernæst er der fem slettede scener. De er ikke specielt interessante og har ikke det store at byde på. Der er også tre dokumentarprogrammer, der er overraskende gode: “Celling Out” handler om mobiltelefonens fortid og fremtid og den indflydelse den har haft på vores verden. “Dialing Up Cellular” er et making-of program hvor alle klapper hinanden på ryggen, og det er nok det svageste af de tre programmer. Til sidst er der “Code of Silence” som er rigtig godt. Det omhandler en situation der var inspiration til filmen, men at sige mere vil sandsynligvis kunne ødelægge filmen for nogle. Programmet har endog en spoiler-warning, hvilket er meget betænksomt af udgiveren.
“Final Call” er en ganske udmærket udgivelse. Filmen hører til i den lettere ende af spektret, men leverer dog alligevel noget action krydret med et par gode skuespilpræstationer. Kvaliteten af billede og lyd er i den høje ende af skalaen og ekstramaterialet er ganske fyldestgørende.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet