Hitman
Anmeldelse 1 af 2
Udgivet 16. apr 2008 | Af: The Insider | Set på DVD
Måske troede manuskriptforfatteren Skip Woods, som også forfattede den ujævne “Swordfish”, at et kringlet plot ville få filmen til at virke mere begavet. Men Woods har tydeligvis ikke et særlig godt greb om genren, der sædvanligvis fungerer bedst, når de forførende actionsekvenser kombineres med god humor, sympatiske figurer og fængslende dilemmaer. “Hitman” er simpelthen for ujævn og rodet til at fornøje. Ydermere hjælper det ikke, at filmen ikke besidder én eneste original knogle i sin spinkle krop. Især fra “Bourne”-trilogien, som det nærmest er blasfemisk at nævne i samme åndedrag som “Hitman”, bliver der plyndret.
Den manglende interesse for figurerne skyldes til dels også det ujævne skuespil. Enhver, der har set westernserien “Deadwood”, vil vide, at Timothy Olyphant er en habil skuespiller. Men ligesom i “Die Hard 4.0” virker han ofte malplaceret her i “Hitman”. Olyphant spiller en mere menneskelig og ungdommelig udgave af den hærdede, kyniske lejemorder, som optræder i computerspillene. En lejemorder, som er trænet i at virke usynlig, men som ikke desto mindre er skaldet, iført flot jakkesæt og udstyret med en enorm stregkode tatoveret i nakken.
“Settling the Score” (5 min.) handler om filmens musik. Komponisten Geoff Zanelli interviewes, og han virker mildest talt selvhøjtidelig. En stak halvkedelige featuretter om de forskellige våben i filmen er også inkluderet. Ydermere er der fem minutters delvist morsomme fraklip og fem generelt uinteressante slettede/alternative scener inkl. en mere dyster slutning.
Desværre må vi altså vente lidt længere på filmhistoriens første virkelig succesrige computerspilfilmatisering. “Hitman” er en uoriginal, sjælløs og rodet affære, som ganske vist er visuelt ambitiøs og i besiddelse af et par ganske velkoreograferede actionsekvenser, men som ikke har én karakter, man gider holde af, eller én skuespillerpræstation, man gider mindes. Dvd’ens transfer skuffer, især når man tager filmens spæde alder i betragtning, men Dolby Digital 5.1-lydsporet er derimod fornemt. Ligesom filmen er ekstramaterialet dog heller ikke værd at råbe hurra for, så medmindre man er fan af filmen, bør man i stedet give sig i kast med en af de utallige overlegne genrefilm, som “Hitman” glædeligt tyvstjæler fra.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet