In Good Company
Anmeldelse 1 af 2
Udgivet 24. sep 2005 | Af: The Insider | Set på DVD
Det lyder måske som et resumé af så mange andre film, men allerede fra start af har “In Good Company” sat en lavine af overraskelser i gang. Eksempelvis bliver Duryea i starten udstillet som lidt af et opportunistisk svin. Men man indser hurtigt, at han har en sans af medmenneskelighed, ligesom de fleste andre i filmen, og man tager med glæde med på Duryeas rejse igennem en hård omgang selvransagelse, og realisationen af at jobbet, bilen og paladset ikke er alt her i livet. Det er klassiske temaer, men hvorfor beklage sig, når de bliver behandlet så fornemt? Kun de mange kyniske folk, der hovedsageligt koncentrerer sig om at udpege og nedgøre momenter af velfølt og realistisk sentimentalitet i film i stedet for at fokusere på selve filmen, historien og de personer, der befolker den, vil virkelig beklage sig.
Filmens behagelige, sensuelle soundtrack får øjeblikkeligt én til at mistænke Cameron Crowe for at have været involveret i produktionen. Især et par nyere, fornemme sange af Iron & Wine stikker ud. Og Cameron Crowe sammenligningerne stopper ikke der. Filmen minder ofte i høj grad om “Jerry Maguire”, som også ganske fint sidestillede den kyniske korporations mentalitet med den etiske, medmenneskelige natur. Men karaktererne i “In Good Company” virker en smule mere naturlige og fejlbare, og derfor synes man at engagere sig mere i deres møjsommeligheder, hvilket erstatter smilebåndtrækkene i “Jerry Maguire” med regulære, krampeinducerende latterudbrud.
Transferet på “In Good Company” kræver ikke megen deltaljeret udpensling. Kvaliteten kan opsummeres med ét ord: fremragende. Billedet er kronisk knivskarpt, kontrasten er urokkelig, farverne sprudlende og mængden af digital støj og negativ-pletter er lig nul. Selv ikke en bitte snert af edge-enhancement kan forhindre indkasseringen af samtlige 6 mulige point i denne tekniske kategori.
Dvd’en indeholder 7 små featuretter med titlerne “Stars”, “Youth”, “Getting Older”, “Real Life”, “New York Locations”, “Editing” og “Story”. De har en samlet spilletid på lidt over 23 minutter. Den korte spilletid gør, at man aldrig virkelig får en fornemmelse af, hvordan “In Good Company” blev skruet sammen, men det her er stadigvæk langt bedre end de typiske jeg-elskede-at-arbejde-med-de-her-ufejlbarlige-folk-på-denne
-film-som-er-den-bedste-nogensinde-dokumentarer, som dominerer mange af markedets dvd-udgivelser. Blandt de mest spændende ting, som disse mini-dokumentarer har at byde på, er kommentarer fra ansatte hos et virkeligt sportsmagasin og featuretten, som går tæt på filmens fornemme klippearbejde, der bl.a. afslører, at ca. en time blev klippet ud af den endelige udgave af filmen.
Nogle biografier runder pakken af.
“In Good Company” er en overraskende, uskyldig lille guldklump af en film. Den rammer de samme tangenter på det filmiske flygel, som så mange andre film, men den rammer dem så nænsomt og præcist, at man ikke kan undgå at blive revet med. Ekstramaterialet på dvd’en er sparsomt, men godt, og både billed- og lydsiden overgår alle forventninger.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet