Klassefesten

InstruktionNiels Nørløv Hansen

MedvirkendeNicolaj Kopernikus, Lene Nystrøm, Anders W. Berthelsen, Camilla Søeberg, Troels Lyby, Mira Wanting, Mia Nielsen-Jexen, Aske Bang, Therese Glahn, Marco Ilsø, Signe Skov, Anna Stokholm, Sabrina Ziyada

Længde95 min

GenreKomedie

IMDbVis på IMDb

I biografen13/10/2011


Anmeldelse

Klassefesten

2 6
Hæmorider og glatte boller

Begynder eller slutter livet ved de 40? Det er mere eller mindre omdrejningspunktet for “Klassefesten”, der tager en tur tilbage til fortiden for tre gymnasiekammerater, der alle på hver deres måde har kvaler med at tilpasse sig det voksne liv.

Det gælder ikke mindst for Niels (Nicolaj Kopernikus), der ganske vist har levet op til alle de vanlige succeskriterier og både har hustru, to børn, et godt job og et fornuftig villahus, men som alligevel ikke rigtig kan genkende sig selv i den halvgamle, rynkede stodder, som toner frem i spejlet, og som nu meget modvilligt må døje med nedsat syn og hæmorider. Efterhånden tvivler han på, at selv hans kone længere kan finde ham blot det mindste tiltrækkende.

De kvaler har hans ven Thomas (Troels Lyby) derimod ikke. Tværtimod er han en succesfuld rocksanger og vælter sig så meget i villige blondiner, at det knap nok kan betale sig at skifte kondom mellem knaldene. Til gengæld har han svært ved at binde sig til nogen, hvorimod den deprimerede ven Andreas (Anders W. Berthelsen) brændende ønsker sig sin kone – der til hans store fortvivlelse er skredet med parterapeuten – tilbage.

De tre halvgamle klassekammerater får rig lejlighed til at genoplive ungdommens drømme, da en klassefest er under opsejling, og de må tage turen tilbage til gymnasiet for at se i øjnene, at tingene ikke nødvendigvis gik helt, som de ønskede sig. Undervejs bliver det selvsagt til adskillige komiske optrin, efterhånden som problemerne træder frem, og de tre venner forsøger på at løse hinandens kvaler på en ikke altid lige velovervejet vis.

Fortællingens manuskript er skrevet af Lars Mering og Claudia Boderke, der tidligere også har lagt pen til den ganske rædselsfulde “Simon & Malou”, men som imidlertid har fundet et emne med noget mere substans i denne omgang. Beklageligvis har de også videreført meget af den samme tvivlsomme humoristiske tone, og selv de gode indfald bliver ofte leveret på en måde, så man alligevel ikke griner. Det er en sjov ide at gøre spørgsmålet om barberede testikler til en generationskløft, men man tror ikke et sekund på, at de tre forholdsvis velopdragne herrer ville få det bizarre indfald at kronrage kuglerne på et offentligt toilet, og af samme grund er det ikke sjovt, da de gør det. Selv plat humor skal leveres med et minimum af troværdighed, for at man ler.

Fjollet humor er i der i det hele taget overvældende meget af i filmen, og selvom enkelte episoder fungerer, så forbliver lattermusklerne for det meste ganske uberørt. For mange gange sidder man tilbage med følelsen af, at det er manuskriptet snarere end hovedpersonerne, der styrer handlingen og bestemmer, hvad der nu skal ske. Til gengæld er trekløveret i hovedrollerne velspillende, og ikke mindst Nicolaj Kopernikus’ identitetssøgende figur bliver en bærende kraft for filmen. Det er først og fremmest hans dilemma, man som tilskuer kan forholde sig til, og det bliver også det element, der forhindrer filmen i at gå helt til bunds. Når han er på lærredet, fornemmer man en vis pondus bag filmens historie. Resten af tiden er der mere vægt i de glatbarberede boller.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

De tre gymnasiekammerater Niels, Andreas og Thomas er inviteret til det obligatoriske 25 års jubilæum. Egentlig har Niels og Andreas slet ikke lyst til at deltage, men Thomas er af en helt anden mening. Han har arrangeret alle tiders weekendtur med drinks, damer og dampbad! Spørgsmålet er, om de rent faktisk overlever det københavnske natteliv… og om de overhovedet når frem til klassefesten!