Life
Udgivet 22. mar 2017 | Af: Andreas Strini | Set i biografen
’I rummet kan ingen høre dig skrige'. Med disse frygtindgydende ord skrev “Alien” sig ind i filmhistorien i 1979. Både som en klassiker i gyser- og sci-fi-genren. “Life” er kraftigt inspireret af “Alien”… Meget kraftigt… Eller er det “Alien” igen? Eller blot en hyldest? I så fald har man valgt at trække alt livet ud af karaktererne og historien. Øv for en livløs hyldest.
Indtil legen stopper. Det var kun blær. Øv, men ok. Det er de andre om bord dog ikke. Denne gang er der ikke syv passagerer, men derimod seks på rumstationen. Det er ganske enkelt the usual suspects, der er med. Der er den sammenbidte helt. Den uskyldige, regelrette heltinde. Videnskabsmanden, kaptajnen, den vordende far og selvfølgelig comic-relief-fyren. Andet er de ikke. Det er meningen, at jeg skal frygte for deres liv, men det har jeg svært ved, når jeg ikke kender mine medpassagerer bedre. Frygter jeg for Ryan Reynolds’ liv, fordi jeg muligvis vil komme til at savne en joke i ny og næ? Nej, egentlig ikke.
“Life” har fået fat i sci-fi-delen af “Alien”. Rumstation? Tjek. Alien-trussel? Tjek. Men gyserdelen har den ikke helt fået fat i. Jeg fik et chok hist og her, men alle kan lave jump scares. Bøh! Nej, det er for nemt. “Alien” leger med den absolutte stilhed og den totale mørklægning. Det er uhyggeligt effektfuldt. I “Life” kan alt ses og høres. Selv violinerne spiller så højt til tider, at befolkningen på Jorden kan høre dem. I det her sci-fi-rum kan alle høre dig skrige.
Om få måneders tid kommer “Covenant”. The real deal. “Life” fik ikke forventningerne yderligere op. Men en vigtig egenskab havde den dog: Den mindede mig om, at jeg skal se “Alien” igen. Snart. Ikke kun for at se frem til “Alien: Covenant”, men også for at glemme “Life”, der ikke bliver andet end en middelmådig hyldest til originalen.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet