SuperClásico
Udgivet 17. mar 2011 | Af: Benway | Set i biografen
”Har alle her taget en kliche-pille?” vrænger Christian, da han konfronteres med den latinske charme, der har slået benene væk under alle andre, men som blot virker som et betændt mareridt i hans øjne.
I hans hoved forestiller Christian sig utvivlsomt den helt store genforeningsglæde, så det er noget af en kold afklapsning, da det viser sig, at den uanmeldte ankomst falder midt i en af årets travleste stunder. Det er dagen for det helt store fodboldopgør, og Annas nye kæreste viser sig at være en berømt og meget selvsikker fodboldspiller, der netop skal spille i kampen.
At placere “SuperClásico” langt væk fra de danske amagerhylder og det hjemlige grå klima giver først og fremmest filmen mulighed for at diske op med alverdens indbydende argentinske syn. På alle planer er der kælet for de visuelle detaljer lige fra de flotte bybilleder, stemningsfulde barer og den måde, som lyset fanger de kridhvide lagener på. Ole Christian Madsen, der senest stod bag “Flammen og Citronen”, var også manden bag “Prag”, og hvor den by var en flot kulisse for et tragisk skrantende ægteskab, bliver Buenos Aires her kulisse for et muntert et af samme slags. Paprika Steen fungerer glimrende som hustruen, men det er især Anders W. Berthelsen, der stjæler billedet fra alt og alle i en fortrinlig komisk præstation som den lidt skvattede størrelse, man har lidt for let ved at genkende sine egne svagheder i.
Hvis man som undertegnede så traileren først, har man muligvis en forventning om, at “SuperClásico” er en ganske ordinær dansk folkekomedie i solrige rammer, men selvom den i et vist omfang bestemt også er det, så er det faktisk også lidt af en overraskelse at konstatere, hvor meget der leges med historierne. Mikael Bertelsens ironiske fortællerstemme giver en vis distance til begivenhederne, og filmpoesien får lov at udfolde sig i en herlig drømmeagtig scene med to dansende kakerlakker(!). Man kan dog med god ret indvende mod filmen, at den ellers ikke gør frygtelig meget for at sætte sig ud over forventningerne, og at den er en lidt vel forudsigelig størrelse, men man ser gennem fingre med svaghederne for at blive smittet med dens muntre humør. Dette er en kliche-pille, man hjertens gerne sluger.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet