Zookeeper
Udgivet 7. sep 2011 | Af: Sarahih | Set i biografen
En komedie, hvis eneste forcer er talende dyr og en kluntet antihelt, er temmelig dårligt stillet fra start… “Zookeeper” er givetvis en familiefilm (og hermed “en film for alle”), men den er så gennemsyret af uopfindsomhed på alle planer – lige fra valget af skuespillerne til historien og persongalleriet – at det er svært at forestille sig, at nogen hellere vil indløse billet til denne frygtelige farce end en tur i zoologisk have.
Men snart dumper den overfladiske, men kønne Stephanie ind i vor kære dyrepassers liv igen, og gamle følelser blusser op på ny. Griffin indser, at der skal tages større midler i brug, hvis han skal overbevise sin kærlighed om at give sit endelige ”ja”. Snart arbejder han som succesfuld sælger, kører rundt i et dollargrin og har atter Stephanie ved sin side. Men dette passer ikke dyrene i Franklin Park Zoo. De savner Griffin, så en plan iværksættes for at vinde deres afholdte ven tilbage.
Kevin James’ karakter i “Zookeeper” er på ingen måde på niveau med hans mest kendte rolle som postbudet Doug i komedieserien “Kongen af Queens”. Indrømmet, det er to vidt forskellige roller, men når det kommer til stykket, er de begge skabt med henblik på at more os tilskuere, og på den front når Griffin ikke Doug til sokkeholderne. Derudover gennemgår Griffin et helt absurd skift, da han midt i filmen går fra at være en usikker taber til en scoretrold fyldt med selvtillid. Der efterspørges en langt mere glidende overgang her, så fortællingen i det mindste bliver sammenhængende.
Filmmagerne har samlet en skuespillertrup, som er overraskende fyldt med garvede (nogle vil måske sige afdankede) skuespillere, til at indtale de forskellige dyrs respektive replikker. Cher lægger stemme til løvinden Janet, hvortil Sylvester Stallone er hendes mage i form af løven Joe. Desuden møder vi Nick Noltes hæse røst i gorillaen Bernie, der er en velkommen kontrast til Adam Sandlers ufatteligt belastende stemme-fortolkning af aben Donald.
Ud over gorillaen Bernie, så var det en glædelig overraskelse at opdage, at alle dyrene var ægte, levende væsner. Desværre er dyrenes computergenererede mimik og mundbevægelser så ringe fremstillet, at både troværdigheden og charmen alligevel ryger fløjten. Det lader til, at Hollywood-maskinen har haft alt for travlt med at spytte dette nyeste skud på familiekomediestammen ud, og at man derfor har lavet et amatøragtigt og sjusket stykke arbejde, der stiller de ellers elskelige dyr i dårligt lys.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet