Tarok”, Regnar Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis’ opfølger til publikumssuccesen “Hvidsten gruppen”, er blevet promoveret under overskriften: ”Den legendariske travhest Tarok, der samlede hele nationen”.

En overskrift, der kan konkurrere med den bedste sportskommentator på TV2. Fred være med det. Skønt med lidt primitiv landskampsfølelse engang imellem. Problemet er, at det er en falsk varebetegnelse. Som hvis du køber en kasse med kager, men du finder en stor fed lort i din kasse i stedet.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Tarok”.

For “Tarok” er nemlig filmen, der deler – og ikke samler – menneskene, der bor i Danmark. Fortællingen om den gæve familien Laursen kunne sagtens være blevet en film om sammenhold, iværksætteri og store drømme. I stedet er det blevet en fortælling om mindreværdskomplekser og bortforklaringer med Morten Korch-krymmel oven på.

Hver eneste gang familien Laursen fra den jyske by Skive møder modgang, så er det naturligvis nogens skyld. De andres skyld. Ikke bare hvem som helst andre. Nej, naturligvis er det jydens tilsyneladende åbenlyse fjende københavnerens skyld.

Alle tabte travløb, manglende forlængelser af banklån og anden modgang i øvrigt er i “Tarok” københavnernes skyld. Og er der ikke lige en københavner i nærheden, så skyder Anne-Grethe Bjarup Riis og “Tarok” rask væk skylden for jydernes ulykke på amerikanere, svenskere, nordmænd eller franskmænd, der jo bare er nogle frøspisere, som hovedpersonen Jørn stolt får det sagt.

Hvor er det primitivt! Ikke af jyderne. De kan jo ikke gøre for, at Anne-Grethe Bjarup Riis har valgt at udstille dem som nogle snæversynede og intolerante tabertyper. Men derimod primitivt af Anne-Grethe Bjarup Riis og Regnar Grasten. Iskoldt spekulerer de i, at de danske film bliver set af et stort flertal af jyder.

Grasten og Bjarup Riis tror, at de kan lokke flere jyske biografgængere ind og se deres film, hvis man fremhæver jyderne på bekostning af københavnere og alle andre. Jeg håber, ingen falder i den fælde. “Tarok” ligner måske en kasse med kager, men kassen er fyldt med hestelort og mindreværd.

Hvad mener du?Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 MOVIE1000 10 år siden

I dette tilfælde er jeg enig med hesten.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#2 frasofaen 10 år siden

"Som hvis du køber en kasse med kager, men du finder en stor fed lort i din kasse i stedet."

Ha ha virkelig godt billede du nu har fået plantet på min nethinde...
Fra Sofaen på iTunes|frasofaen.blogspot.dk ... Fy for pokker en gang product placement!
Gravatar

#3 davenport 10 år siden

Man kunne måske argumentere for, at hvis vi skulle samle landet lidt mere, skulle man flytte lidt rundt på forskellige kulturarrangementer i Danmark. Synes Hovedstaden har et overvæld af muligheder gennem en given uge, som vi (her i Jylland) tit er afskåret fra, tit pga. den dyre bro og ikke mindst afstanden.
Der er rigtig mange koncerter jeg godt gad se, men jeg har ikke råd. Sidst Soundgarden.
Hvorfor spillede de ikke i fx. Odense? Lige i midten. (Ved godt det er bestemt af arrangører, men det er princippet jeg mener.)
Det er mit simple bud på en mere sammenholdsfølelse på tværs af Tysklandsodde, Fyn og Djævlen :)
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#4 Menneskedyr 10 år siden

Det er suverænt arrangører der vurderer om det kan lade sig føre. Og i DK er rækkefølgen oftest Kbh - Århus.....og efterhånden er Odense sejlet agterud. Jeg er selv fra Odense og er flyttet til Kbh, men synes bestemt at det er ærgerligt at det meste sker herovre. Vi får et skævvredent land, men sådan er det i et lille land:-)
http://komakino.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
Gravatar

#5 Chris25 10 år siden

Det grænser til det pinagtige at se hvorledes denne artikels skribent er klar til at gå i et hysterisk anfald over en film der ikke viser københavnere som universets lysende centrum hvorfra alt viden, sandhed og visdom oprinder fra. Hvordan ville piben lyde hvis jyderne klagede over den måde de bliver fremvist på i film?
Gravatar

#6 The Insider 10 år siden

Det er måske i øvrigt værd at bemærke, at skribenten - Morten - selv kommer fra Jylland :-)
War. War never changes.
Gravatar

#7 Fredag 10 år siden

Kollaboratør;)
Gravatar

#8 wiseguy 10 år siden

Det var sgu da seriøst den mest underlige Filmz "nyhed", jeg nogensinde har læst! Hvad skete der lige der?
Just because the fucker's got a library card doesn't make him Yoda!
Gravatar

#9 davenport 10 år siden

Nogen af de fineste jyder jeg kender er flyttet til København!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#10 Mikkel Abel 10 år siden

wiseguy (8) skrev:
Det var sgu da seriøst den mest underlige Filmz "nyhed", jeg nogensinde har læst! Hvad skete der lige der?


Det er vel ikke en nyhed. Blot en Filmz-brugers mening, som er en del af deres "Filmz mener:" der kommer hver uge, for at skabe noget debat.
I saved Latin. What did you ever do?

Skriv ny kommentar: