Julian Schnabel er et af de største navne på den moderne kunstscene. Samtidig står den 61-årige amerikaner bag en håndfuld spillefilm – deriblandt det Oscar-nominerede mesterværk “Dykkerklokken og sommerfuglen”, som Filmz’ Johan Albrechtsen tilmed gav topkarakter, da den udkom på Blu-ray.

I forbindelse med en kunstudstilling på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund var Schnabel for nylig i København, og vi var så heldige at møde den prisbelønnede filmmager, der også har samarbejdet med folk som David Bowie, Javier Bardem, Johnny Depp, Dennis Hopper og Gary Oldman i filmene “Before Night Falls” og “Basquiat”.

Schnabel står også bag koncertfilmen “Berlin” med Lou Reed, som Filmz’ Søren Ildved gav 6 stjerner og betegnede som “fuldstændig himmelsk”. Og vi talte bl.a. med Schnabel om alt fra hans fascination af andre kunstnere, døden og menneskets fantasi til hans personlige arbejdsmetoder og æstetik.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 The-new-meister 6 år siden

Rigtigt godt interview. Pinligt nok har jeg aldrig set nogen af hans film, men det kan jeg da hører at jeg skal til:)
Gravatar

#2 The Insider 6 år siden

Tusind tak! Og ja - især "Dykkerklokken og sommerfuglen" er et MUST :-)
War. War never changes.
Gravatar

#3 The-new-meister 6 år siden

"Dykkerklokken og sommerfuglen" og "Basquiat" var også de historier jeg fandte mest interessante og som jeg også ser frem til:)

Skriv ny kommentar: