Langt om længe er der kommet et gennembrud i forhandlingerne mellem manuskriptforfattere og studier.

146 dage. Så længe skulle det tage filmstudierne og streamerne i AMPTP og manuskriptforfatterne i Writers Guild of America at finde frem til en foreløbig aftale, der forhåbentlig betyder, at skribenterne inden længe kan sætte sig tilbage bag skrivemaskinen.

“Vi er nået frem til en foreløbig aftale på en ny MBA (Minimum Basic Agreement), altså en principaftale på alle forhandlingspunkter, afhængigt af sproget i det endelige kontraktudkast,” siger AMPTP og WGA i en officiel udtalelse, som blev sendt ud til medier som THR og Deadline søndag aften.

Man er nået til enighed om en treårig aftale, og hvor de to sider ikke afslørede nogen aftaledetaljer i deres pressemeddelelse, vil de blive offentliggjort i løbet af den nærmeste fremtid.

På trods af at WGA og AMPTP i første omgang har fundet frem til enighed, skal aftalen i centrum stadigvæk godkendes ved WGA’s forhandlingskomité, der herefter – hvis man finder den tilstrækkelig – sender den videre til en afstemning i hhv. WGA East og WGA West. Herefter skal organisationernes bestyrelser og råd stemme om at afslutte strejken eller ej. Hvis det besluttes, må USA’s skribenter vende tilbage til arbejdspladsen og begynde på nye eller fortsætte på igangværende manuskripter.

Strejken fortsætter derfor indtil processen er ovre, men i kølvandet på den foreløbige aftale mellem studierne og forfatterorganisationen har man dog besluttet, at forfatterne ikke længere skal gå strejkevagt.

Forfatterstrejken opstod efter uenigheder med produktionsstudierne og streamingtjenesterne omkring blandt andet honorarer og brugen af AI som erstatning for skribenter i stedet for et værktøj, som de kunne bruge.

Læs også: “‘Beetlejuice 2’ er ‘99% færdig’, siger instruktør Tim Burton: Venter på at strejken slutter”

Skuespillerforeningen SAG-AFTRA, der har strejket siden den 14. juli blandt andet med krav om ligeledes at få garantier omkring honorarer og brug af AI, må nu gå strejkevagten uden forfatterkammeraterne. Opmærksomheden rettes nu naturligvis mod dem og deres forhandlinger med AMPTP.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: