Henrik Ruben Genz’ “Frygtelig lykkelig”, der i februar vandt syv Robert-priser – bl.a. for årets bedste danske film – blev også den helt store vinder, da Bodil-priserne blev uddelt søndag aften. Det skriver Politiken.dk.

Filmen vandt seks statuetter – for årets bedste danske film, Jakob Cedergren for bedste mandlige hovedrolle, Lene Maria Christensen for bedste kvindelige hovedrolle og Kim Bodnia for bedste mandlige birolleskuespiller.

Derudover vandt Jørgen Johansson en Bodil som årets fotograf for “Flammen og Citronen” og “Frygtelig lykkelig”, og Kåre Bjerkø modtog en sær-Bodil for musikken til “Frygtelig lykkelig”, “Det som ingen ved” og “Lille soldat”.

Bedste amerikanske film blev Paul Thomas Andersons “There Will Be Blood”, mens prisen for bedste ikke-amerikanske film gik til den svenske “Lad den rette komme ind”.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Slettet Bruger [3335191764] 13 år siden

Faldt den her film egentlig for Oscar-deadlinen, så den potentielt kan tilmeldes næste år, eller foretrak man bare "To Verdener"? Jeg har ikke set den, men har mere eller mindre kun hørt positive ting om den, og den har jo slugt priser en masse.
Gravatar

#2 Skeloboy 13 år siden

#1 - den er fra efter 30. september, så den kan godt indstille til næste år
Gravatar

#3 Baby Strong 13 år siden

Jeg har heller ikke set den, men ud fra traileren synes jeg Lene Maria Christensen snakker mere som en pakistaner med et halvt års integration, end en sønderjyde.

Det lød heller ikke for heldigt i Kunsten At Græde I Kor.
Gravatar

#4 tranberg 13 år siden

Er det bare mig, eller virker det ikke ret plat at lille, danske filmbranche uddeler en Bodil til amerikanske film? Jeg synes det lyder fuldstændig absurd og malplaceret, at Paul Thomas Anderson med mesterværket og Oscar-vinderen "There Will Be Blood" modtager en hvid porcelæn statue fra Danmark...
The end is closest to the beginning
Gravatar

#5 Highland Park 13 år siden

#4: Det er bare dig. ;)
Desuden er Bodil kritikernes filmpris. Det er Robert, der er branchens.

Endvidere kunne jeg da forestille mig, at Paul Thomas Anderson værdsætter den store anerkendelse, som prisen er et udtryk for, uanset hvor lille et land den kommer fra.
Skulle danske kritikere måske have dårligere forudsætninger for samt være mindre berettigede til at skelne mellem skidt og kanel og uddele priser til sidstnævnte?
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#6 tranberg 13 år siden

#5
Man kunne bare tro, at USA, værende det største og vigtigste land mht. filmbranchen, har hyldet sig selv rigeligt de sidste mange måneder.
Jeg er i hvert fald glad for at det var "There Will Be Blood" og ikke "No Country for Old Men" - mener sidstnævnte har stjålet nok fra førstnævnte sidste år til Oscar!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#7 Lethal Injection 13 år siden

Lene Maria Christensen is f*ing hot :D
Perhaps an attic shall I seek!

Skriv ny kommentar: