Christopher Nolans “Inception” har netop rundet de 431.186 solgte billetter i de danske biografer. Dermed er filmen den mest sete i 2010 med “Far til fire på japansk” på 2. pladsen med 430.417 solgte billetter. Det skriver kpn.dk.

Se også: Anmelderne er begejstrede for “Inception”: En ny “The Matrix”.

Frederik Juul, direktør for filmens danske distributør Sandrew Metronome, siger: ”Det er fantastisk at se publikum tage så godt imod en film, der ikke ligner andet på markedet. Og det viser, at publikum gerne vil udfordres og prøve nye ting. Det kan vi kun være glade for som branche.”

Også i resten af verden har “Inception” klaret sig forrygende. Filmen havde et budget på 160 mio. dollars og har indtil videre omsat for næsten 700 mio. dollars på verdensplan.

Det er dog tvivlsomt, om “Inception” vil slutte året af som den mest sete herhjemme, idet “Harry Potter og dødsregalierne: Del I” får premiere 18. november. Den forrige film i serien om den bebrillede trylledreng, “Harry Potter og halvblodsprinsen”, solgte 596.291 billetter.

Læs Filmz’ biografanmeldelse af “Inception”.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 Ericmase 11 år siden

Sådan skal det være! :-D
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#2 Moog 11 år siden

Det mest irriterende er at det er overraskende for branchen...

Jeg mener, tænk hvordan film-verden havde set ud hvis de havde "vidst" dette fra starten, tænk alle de GI-Joe og AvP type film vi kunne have undgået.
Gravatar

#3 Highland Park 11 år siden

Moog (2) skrev:
... tænk alle de GI-Joe og AvP type film vi kunne have undgået.
Er der da nogen, der tvinger os til at se dem? :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 keen 11 år siden

Ikke overraskende og i øvrigt ganske fortjent.
Gravatar

#5 Nagash 11 år siden

Jeg er i chok!!! Ikke fordi Inception ligger på første pladsen, men fordi Far til Fire er blevet set af så mange. Hold kæft det er dårlig filmsmag!
Gravatar

#6 Batsy 11 år siden

5# så skal du tænke på det er børnefilm, de jo et hit for børnene og mor og far bliver jo nød til at komme med (;

Så dårlig film smag er det nu ik (:
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#7 batman291 11 år siden

Synes nu stadig denne flick er kraftigt overrated. Forsøger at være en hel masse, men oplevelsen, for mit vedkommende, forblev tom.

Men back to topic, imponerende salgstal fra gulddrengen.
Gravatar

#8 filmz-ab 11 år siden

Fortjent, men jeg er da stadig (positivt) overrasket over, filmen tjener sååå godt. Hvor jeg bor, kørte Inception kun 14 dage.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#9 Mads83 11 år siden

#2: Kan ikke se, hvorfor det er irriterende, at branchen ikke havde forudsagt dette!?!?

At filmen har fået 430.000+ gæster i biografen ER overraskende, idet hele filmens tilgang/idé (normalt) ikke er for det brede publikum. Filmen har dog fået løftet sig udover fankernen og ud til "familien Danmark".


"Jeg mener, tænk hvordan film-verden havde set ud hvis de havde "vidst" dette fra starten, tænk alle de GI-Joe og AvP type film vi kunne have undgået."

Kan ikke se, hvordan Inception kan sammenlignes med GI-Joe, ej heller AvP filmene...eller hvordan/hvorfor disse skulle undgås?! Biobranchen er (som 99% andre brancher) skruet sådan sammen: Er det god grund til, at en film vil kunne spille et overskud hjem, ryger den ud...uafhængigt, om den er "god" eller "dårlig"...

Gravatar

#10 NP 11 år siden

Imponerende i betragtning af at Inception ikke var særlig god.

Men det er dog en positiv udvikling, at et originalt koncept bliver den mest succesrige film i år, og ikke det hav af prequels, sequels, remakes, reboots og filmatiseringer, der ellers står på programmet. Forhåbentlig er det starten på en ny tendens.

Nu er Fire til Fire jo nok også den eneste sikre investering, der findes i dansk film, så det er ikke så overraskende.

Skriv ny kommentar: