På trods af den megen hype, der i de sidste par måneder har været omkring Christopher Nolans “Inception”, og selvom instruktøren tidligere har stået bag mega-blockbusteren “The Dark Knight”, har der været tvivl om, hvorvidt den hjernevridende sci-fi-film kunne appellere til et bredt publikum.

Se også: Vil publikum være for dumme til at forstå “Inception”?

Den tvivl er nu gjort til skamme, idet filmen omsatte for 60 mio. dollars i åbningsweekenden, hvilket er mere, end de fleste havde forestillet sig.

Filmen fik også godt fat i de kvindelige biografgængere, som ellers generelt ikke er de store sci-fi-fans. 44 % af filmens publikum var kvinder, og samlet var 75 % af biografgængerne under 35 år.

Nicolas Cage-filmen “Troldmandens lærling” havde også premiere i USA i den forgangne weekend – men modsat “Inception” skuffede den omsætningsmæssigt med kun 17 mio. dollars, og det er derfor tvivlsomt, om budgettet på 150 mio. dollars kan tjenes hjem.

Se også: Ny trailer til “Troldmandens lærling” med Nicolas Cage.

Predators” røg ned på en 8. plads med et fald på hele 78 % i forhold til sidste weekend, hvilket kunne indikere, at publikum ikke ligefrem anbefaler filmen til venner og bekendte i stor stil. Filmen har indtil videre omsat for 40 mio. dollars.

Samtidig er den svenske “Pigen der legede med ilden”, som fik premiere i USA i sidste uge i et begrænset antal biografer, blevet et lille, uventet hit. Filmen ligger nr. 11 på den amerikansk boxoffice-liste og har efter to uger omsat for 2 mio. dollars. Filmen kan ses i 141 biografsale i USA (til sammenligning vises “Inception” i 3.792 sale) og har omsat for 4.695 dollars pr. sal – det dobbelt af f.eks. “Predators”.

Læs Filmz’ anmeldelse af “Pigen der legede med ilden”.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 filmzkim 13 år siden

Jesus filmz :b

Troldmandens lærling*
Pigen der legede med ilden*
Gravatar

#2 christian034 13 år siden

Man kan stadig nå at få forpremierebilletter til Inception. Forpremieren er d. 26/7.
Gravatar

#3 MOVIE1000 13 år siden

det kom lidt uventet med Pigen der legede med ilden
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#4 Peder Hansen 13 år siden

#2 what? hvor kan man købe dem? cinemaxx sælger ikke.. og premieren er d. 29., hvorfor er forpremieren ikke d.28.? please provide link!

On topic - f.cking great news! har ventet på den her film i over et år!
Gravatar

#5 Slettet Bruger [3298615777] 13 år siden

Nordisk Films biografer - se på kino.dk.
Gravatar

#7 Peder Hansen 13 år siden

takker! :D men wtf siden er bugged lige nu. krydser fingre =D
Gravatar

#8 dyg 13 år siden

#7 - Yeah, jeg kan ikke få lov til at bestille billetter til BioCity Århus :(
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#9 mr gaijin 13 år siden

Det ville også være skræmmende, hvis det forholdt sig omvendt med "Troldmandens lærling" og "Inception".

Kudos til Warner Bros. for at give Nolan så store rammer for sit projekt, og fordi de kører det i land med markedsføringen.

Jeg håber inderligt, at Fox' satsning med "Avatar" og WBs satsning med "Inception" giver de andre studier inspiration til at putte penge i flere originale projekter.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#10 filmz-ab 13 år siden

60 mil er ret flot, for en film der hverken er remake eller en fortsættelse, og så oveni købet kringlet. Det er dog langt under hvad TDK scorede i sin åbning (148 mil) men de to film er jo også forskellige. Det bliver spændende at se, om Inception også holder omsætningen fremover, eller om den vil falde drastisk, da folk nu ved, hvad de går ind til.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?

Skriv ny kommentar: