Der blev solgt 2,4 millioner DVD/Blu-Ray-skiver til den danske hjemmebiograf i 2017. Og der var primært tale om sikre køb i form af kendte franchises, sequels, prequels eller spinoffs.

Se også: Top 10: “Star Wars: The Last Jedi” topper i de danske biografer i 2017

Der er altså ikke noget, der tyder på, at de danske filmforbrugere tager store chancer, når de køber ind i fysiske formater til hjemmebiografen.

Således er Disney-animationen “Vaiana” samt animationsfilmen “Trolls” eneste to på årets top 10, som ikke stammer direkte fra et allerede kendt koncept.

Sammenligner man således med årets top 10 for biograferne, så blev der faktisk taget flere chancer med hele fire mere eller mindre originale film ud af de øverste 10.

Dansk Top 10-salg af film på DVD og Blu-Ray i 2017:

1. Rogue One: A Star Wars Story
2. Vaiana
3. Fantastiske skabninger og hvor de findes
4. Fast & Furious 8
5. Fifty Shades – I mørket
6. Trolls
7. Skønheden og Udyret
8. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
9. Klassefesten 3
10. Biler 3

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#11 Mads47 5 år siden

Mejse (10) skrev:
#9 helt enig, og det er også blevet en del sværere faktisk at købe dem, bare lige smutte ned i den lokale fona eller hvad den anden nu hed og købe en håndfuld :)
nu skal man nærmest lede og man skal lede længe hvis man vil finde andet end de største film, jo jo så kan man bestille dem på nettet men hvis man alligevel går den vej, så er der bare nemmere alternativer hvor du ikke skal vente.


Både det faktum at de butikker der havde det største udvalg af fysiske medier er gået konkurs gør det også sværere for forbrugerne at købe dem.
Gravatar

#12 Mejse 5 år siden

#11 nemlig, men ja Kim vi forbrugere er godt klar over at hvis de 3 herinde på filmz, køber 1 millioner fysiske film i år stiger salget ;)
Gravatar

#13 Daldorph 5 år siden

Jeg køber også færre film nu end jeg gjorde førhen. Det er vist flere faktorer der gør dig gældende. For det første ser vi flere serier via streaming og de sluger hurtigt en del tid sammenlignet med en film. For det andet så har jeg mindre tid til at se film nu end for 5 år siden. For det tredje så har jeg også venter på om vise film skulle komme på UHD-skiver. Så jeg er altså også skyldig selvom jeg stadig foretrækker de fysiske medier og gerne med et bredt udvalg.
Gravatar

#14 Gorman 5 år siden

Kan og vil ikke undvære Blu-ray, der for mig klart er den bedste løsning mht kvalitet og tilgængelighed. Men indrømmet det bliver nok ikke til mere end køb af ca. 5-10 stk. Årligt - af de undværlige fanfilm som man ser flere gange.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#15 Snipp 5 år siden

Ingen overraskelse her at det er de store blockbusters. Folk har jo streaming tjenester nu, hvor alt samles, hvilket jo bare har øget konkurrencen og forbrugerne har fået fokus andre steder. Det er jo det samme med CD'er - folk bruger jo musik tjenester i stedet for. Det er kun fedt, da jeg er meget større tilhænger af streaming.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#16 Mejse 5 år siden

#15 hvilket streaming tjenester er det nu du har :P
men ja problemet er jo lige netop at LANGT fra alt bliver samlet på streaming tjenesterne.
Gravatar

#17 Snipp 5 år siden

#16 Det snakker vi ikke om :) haha men kan låne min fars netflix eller brors viaplay.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#18 Mejse 5 år siden

#17 hahaha er ikke sikker på det er meningen man kan det ;)
Gravatar

#19 Snipp 5 år siden

#18 Hvad bruger du da ;)
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#20 Mejse 5 år siden

#18 jeg har netflix, HBO, prime video, cmore, crunchyroll og viaplay, alt sammen helt mit eget ;)

Skriv ny kommentar: