Der blev solgt 2,4 millioner DVD/Blu-Ray-skiver til den danske hjemmebiograf i 2017. Og der var primært tale om sikre køb i form af kendte franchises, sequels, prequels eller spinoffs.

Se også: Top 10: “Star Wars: The Last Jedi” topper i de danske biografer i 2017

Der er altså ikke noget, der tyder på, at de danske filmforbrugere tager store chancer, når de køber ind i fysiske formater til hjemmebiografen.

Således er Disney-animationen “Vaiana” samt animationsfilmen “Trolls” eneste to på årets top 10, som ikke stammer direkte fra et allerede kendt koncept.

Sammenligner man således med årets top 10 for biograferne, så blev der faktisk taget flere chancer med hele fire mere eller mindre originale film ud af de øverste 10.

Dansk Top 10-salg af film på DVD og Blu-Ray i 2017:

1. Rogue One: A Star Wars Story
2. Vaiana
3. Fantastiske skabninger og hvor de findes
4. Fast & Furious 8
5. Fifty Shades – I mørket
6. Trolls
7. Skønheden og Udyret
8. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
9. Klassefesten 3
10. Biler 3

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#21 Snipp 4 år siden

#20 Damn det er en del penge du kommer af med hver måned så :O RIP det har jeg ikke desværre, så må nøjes med noget andet :P
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#22 Mejse 4 år siden

#21 tja hvis man vil have en masse må mab ofte af med en del penge :p
Gravatar

#23 kblood 4 år siden

#8 Det er da godt nok firkantet sat op. Man kunne også sige at hvis der ikke sælges film som forbrugerne vil se, så bliver der ikke købt nogen film.

Det er ikke en specielt brugbar måde at se på markedet. Der er altid flere faktorer. Man bliver jo nød til at undersøge hvorfor kunderne forsvinder, men det er måske ikke så relevant når man sider på noget der ligner et duopol.

Skriv ny kommentar: