Til næste Oscar-show vil der med sikkerhed være blockbusters med – de får nemlig deres egen kategori.

Næste års Oscar-show bliver med en helt ny kategori. Nemlig ‘Outstanding Achievement in Popular Film’, hvilket betyder en kategori lavet specifikt til blockbusters, skriver Collider.

Det sker højst sandsynligt, fordi sidste Oscar-show slog rekord i, hvor få seere der så showet – læs mere her.

Efter Oscar-showet i 2008, hvor “The Dark Knight” ikke blev nomineret i ‘Bedste film’-kategorien, ændrede man også showet, så mere end fem film kunne nomineres i den kategori.

Håbet var, at flere store, populære film ville ende med en nominering i kategorien, hvilket ville kunne tiltrække flere seere. Det har tilsyneladende ikke været godt nok, hvorfor man nu har lavet en kategori særligt til de store blockbusters.

Det giver eksempelvis gode odds for en Oscar-nominering eller statuette til en af Disneys Marvel-film, der både er populære hos publikum og anmelderne.

“Black Panther” har i forvejen været blandt de tidlige favoritter hos bookmakerne til at blive nomineret i ‘Bedste film’-kategorien, hvilket endnu ikke er sket for en superheltefilm – læs mere her.

Sammen med den nye kategori vil man også gøre Oscar-showet mere seer-venligt ved at gøre det kortere. Showet må nu maks være tre timer langt, hvilket betyder, at flere af priserne vil blive uddelt uden for sendetiden – blandt andet i reklamepauserne.

Showet vil desuden fra 2020 blive afholdt næsten en måned tidligere, end det plejer – den 9. februar.


Vis kommentarer (17)

#1 Justin 2 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#2 Justin 2 år siden

wow, ny rekord
mit indlæg blev markeret som spam, få sekunder inde efter jeg trykkede på send
Gravatar

#3 Justin 2 år siden

Hvis de uddeler priser i reklame pauserne, så håber jeg af de bliver ved med af sende fra salen, så dem af os der ser det på en ikke reklame finansieret kanal kan se alle uddelinger
Gravatar

#4 Kris_n 2 år siden

Så man korter showet af ved at fjerne noget af det man gerne vil se, uddeling af priser. Fedt, det virker slet ikke underligt at uddele en pris som ingen, ud over i salen, kommer til at se. Så skal man altså følge showet på flere platforme, altså også dem der fortæller om hvad der sker i reklamepausen.

Yderligere giver den nye kategori ikke særlig meget mening. Er det salget af billetter der er kriteriet? at flere ser filmen og anmelderne kan lide den?

Skal instruktørerne så lave film der er populære, eller skal de lave film som både har ambitioner OG er populære for at klare sig bedst i kategorien? Hvordan stemmer jurymedlemmerne på de mest populære film? Og kan de komme i konkurrence med sig selv?

Det virker som en kategori der er indsat som trøstepræmie til de film der IKKE vinder i kategorien "bedste film". Så kan de få en lille trøsteoscar der fortæller at de var "meget populære" det pågældende år.

#5 Justin 2 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#6 Johnny42 2 år siden

Det jeg hellere havde set var at de i stedet for f.eks. havde sat en max grænse på hvor mange film inden for en given genre, der kunne blive nomineret i best picture kategorien. Så der f.eks. maksimalt er 3-4 film inden for drama-kategorien. Herved kunne der komme mere variation, så det ikke bare er den samme type film der optager 6-7 pladser på best picture listen.
Gravatar

#7 The_Corrector 2 år siden

Justin: Held og lykke med at se Oscar showet mellem reklamepauserne. I USA er de meget kendt for deres reklamepauser, og dem kan du ikke komme udenom til Oscars 2019, de vil være der heletiden, for de skal jo tjene nogle penge på reklame, ligesom med Super Bowl.

Den eneste måde du kan få lov at se showet på uden nogen form for reklamer. Skal være hvis de selv tilbyder muligheden ved betaling. Men selv der vil der være pauser, så det kommer ikke til at ske.

Så alt held og lykke herfra.
Gravatar

#8 Justin 2 år siden

#7
Når man ser Oscar på DR / TV2 så er der ikke reklamer men nogle i et dansk studie der snakker,
hvis de vil fortsætte prisuddelingen under reklame pausen, og derfor også fortsætte sendingen, ville det jo bare betyde at der ikke var behov for dem i studiet
Gravatar

#9 Mejse 2 år siden

#8 ja fordi at de ikke har andet at vise siden de ikke sender fra USA....er ikke helt sikker på du er klar over hvordan det fungere :P

de ville stadig være nødvendige, for oscar showet sender ikke noget ud til nogen under reklame perioderne.

de har intet at skulle have sagt omkring hvad de viser fra showet
Gravatar

#10 The_Corrector 2 år siden

#8 suk... som #9 er inde på så forstår du vist ikke rigtig hvordan det fungere over i USA. Når de sender på TV2 og DR1, og der stilles tilbage til studiet i Danmark, er det fordi der er reklame pause i USA. Mens du sidder og ser på de danske værter tale om det vi lige har set, og hvad forventningerne er til den næste kategori. Så sidder de amerikanske seere og ser på reklamer fra USA.

Der er sendes slet ikke LIVE fra Oscar showet derimellem. Du går derfor IKKE glip af noget som helst. Det seneste du går glip af, det er måske lige de par sekunder, der kan gå før man lige får stillet tilbage til showet. Men det eneste du så ser her, er at en speaker taler indover showet og fx. siger: "Welcome Back to the Oscars 2019, Live from....". Du får ikke glip af nogen som helst priser.

Det du siger og tror på, svare til at når man spiller en fodboldkamp, og man under halvlegen, sidder og høre på alle de kloge eksperter, så lister spillerne lige tilbage på banen, og spiller videre uden at vi får lov at se det.

Sådan fungere det ikke, og sådan er det hellere ikke med Oscar showet. Derfor siger jeg endnu engang held og lykke med, at finde nogen der sender live fra showet, uden nogen pauser.

Skriv ny kommentar: