Star Trek: Voyager - Sæson 2

InstruktionJohn T. Kretchmer, Terry Windell, Terrence O'Hara, Nancy Malone, David Livingston, Allison Liddi, James L. Conway, John Bruno, Kenneth Biller, Tim Russ, Robert Duncan McNeill, Roxann Dawson, Anson Williams, Jesús Salvador Treviño, Victor Lobl, Allan Kroeker, Jonathan Frakes, Kim Friedman, Andrew Robinson, Andrew Robinson, Robert Picardo, Michael Vejar, Alexander Singer, Marvin V. Rush, Peter Lauritson, Les Landau, Winrich Kolbe, Cliff Bole, Gabrielle Beaumont, LeVar Burton, Allan Eastman

MedvirkendeRobert Picardo, Kate Mulgrew, Jeri Ryan, Ethan Phillips, Jennifer Lien, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Tim Russ, Garrett Wang

Længde1200 min

GenreSci-Fi, Sci-Fi, Action, Action, Drama, Drama, Adventure, Adventure, Fantasy, Fantasy

IMDbVis på IMDb


Anmeldelse

Star Trek: Voyager – Sæson 2

4 6
Still Lost in Space … or somethingJeg var en af dem der fandt første sæson af “Star Trek: Voyager” ganske interessant, trods visse start problemer. F.eks. var idéen med at samle to vidt forskellige besætninger, der var tvunget til at arbejde sammen, en ny og spændende drejning ikke før set i Star Trek. Serien havde umiddelbart noget at byde på, og vendte det hele lidt på hovedet ved at flytte handlingen fra det kendte univers til det ukendte. Men begejstringen tog desværre et dyk da 2. sæson startede.

Umiddelbart er det svært at sætte en overskrift på 2. sæson af “Voyager”, da det er svært at finde et gennemgående tema, ud over det indlysende, nemlig hovedplottet: at finde hjem til jorden. Alle afsnit står meget alene, på nær en lille række afsnit, hvor Paris, i et forsøg på at afsløre en forræder, skal sætte sig i unåde med en intetanende Chakotay, og vinde forræderens tillid. Sæsonen har i det store hele ikke rigtig noget at byde på, og kun ganske få afsnit formår at efterlade et vedvarende indtryk.

De gode afsnit”Projections”, hvor doktoren sætter spørgsmålstegn ved sin eksistens. Her har Dwight Schultz bl.a. en gæsterolle som Reginald Barclay, kendt fra “Star Trek: The Next Generation”.

“Resistance”, hvor Tuvok og Torres er på en mission for at finde brændstof til skibet. De bliver begge taget til fange og Janeway skal nu forsøge at finde dem med hjælp fra en gammel mand, der tror at hun er hans datter. Godt skuespil fra Kate Mulgrews side og en ok historie.

“Meld”, hvor Tuvok efterforsker et mord begået af den kyniske Lon Suder. Tuvok kan ikke begribe at Suder ikke havde noget motiv for mordet, og i et forsøg på at forstå handlingen, foretager han et vulkansk “mind meld” med ham, hvilket får katastrofale konsekvenser for den ellers så kontrollerende Tuvok. Eminent skuespil fra Tim Russ’ side, og ikke mindst fra Brad Dourif (Grima Wormtongue fra “Lord of the Rings”), der i en gæsterolle spiller den onde Lon Suder.

“Tuvix”, hvor Tuvok og Neelix ved et transporter-uheld bliver smeltet sammen til én person; Tuvix. Uheldet kan ikke umiddelbart omstødes og besætningen må nu vænne sig til at have mistet to venner, men også fået en ny. Dilemmaet i historien er centreret omkring Janeway, der i slutningen skal foretage et valg om hvorvidt hun kan “tillade” sig at ofre (myrde) denne nye eksistens, og få sine to gamle officerer tilbage. Eller om hun skal lade Tuvix, der i mellemtiden er blevet godt modtaget af besætningen, fortsætte som han er; en helt ny livsform.

De dårlige afsnit2. sæson indeholder en lang række rigtig dårlige afsnit, hvor “Threshold” absolut topper dem alle. Afsnittet handler i korte træk om hvordan Paris, ved hjælp af en masse mystiske gadgets fra Delta Kvadranten, opnår at flyve med Warp 10 (uendelig hastighed: så hurtigt at man i princippet opholder sig alle steder i universet på samme tid), forvandler sig til en hysterisk udseende øgle og parrer sig med Janeway?

“Twisted” er et andet forfærdeligt afsnit, hvor skibet “forvandles” til en Rubiks Kubus og flytter rundt på alle sektionerne på skibet. Yderst mystisk afsnit, men dog med et utal af morsomme technobabble situationer, der gør at man alligevel griner lidt undervejs.

Generelt en middel omgang underholdning, der ikke formår at levere varen som den 1. sæson.

VideoOgså 2. sæson af “Star Trek: Voyager” præsenteres i standard TV format (1.33:1 Full Screen), og kvaliteten er fuldstændig som 1. sæson, ganske enkelt i topklasse. Farverne fremstår klare og uden de traditionelt grumsede billeder, der var at finde i nogle af de tidlige “TNG” bokse. De sorte og hvide toner er klare, og kontrasten er generelt stabil. Hvis noget negativt skal siges, så lider et par enkelte afsnit af en lidt for lav kontrast indstilling, hvilket gør et par scener en smule uklare.
AudioLydsporet er som 1. sæson også ganske godt. Det præsenteres i Dolby Digital 5.1 på engelsk og tysk, samt Dolby Digital 2.0 på en række andre sprog. Også i 2. sæson ligger det meste af lyden i fronthøjttalerne, så formatet udnyttes desværre ikke til sit fulde, på trods af et par indlysende rumkampe, som godt kunne være peppet lidt op.
Ekstramateriale2. sæson af “Voyager” leveres i en boks som ligner den fra 1. sæson. Der er en ekstra disc i denne, da den indeholder en del flere afsnit. Som 1. sæson er menuerne også her meget simple, og forestiller blot rumskibet Voyager i forskellige positioner. Igen lever de desværre ikke helt op til standarden af flotte menuer fra f.eks. “TNG” boksene.

”Braving the Unknown: Season 2″
Interviews med skaberne af serien: Rick Berman, Brannon Braga, Michael Piller og Jeri Taylor. Piller nævne her, at ifølge ham, så lå 2. sæson af “Voyager” på en top 4 af bedste sæsoner som han havde arbejdet på. Han må i så fald have arbejdet på alle de dårlige sæsoner af serierne…

Piller nævner også at man under produktionen af 2. sæson, skelede til andre succesfulde serier og den stil disse arbejdede med. Bl.a. nævnes “Skadestuen”, som havde meget hurtig og intens dialog. Dette blev inkorporeret i serien i et forsøg på at følge med stilen i tiden. Piller udtrykker også at Gene Roddenberry ville have været meget stolt af sæson 2 hvis han stadig levede – hvilket jeg personligt stærkt betvivler. Problemerne med hele tiden at skulle skabe nye interessante aliens på et TV budget, bliver også taget op i denne sekvens, der alt i alt varer ca. 16½ minut.

”Voyager Time Capsule: Tuvok”
Interviews med Tim Russ, der spiller Vulkanieren Tuvok. Russ fortæller her, i både en række nye og gamle interviews, om sit arbejde med serien. Vi hører ham også synge i slutningen af sekvensen, der varer ca. 14½ minut.

”Saboteur Extraordinaire: Seska”
Varer ca. 6½ minut, og omhandler forræderen Seska, der er med i en række afsnit i anden sæson.

”A Day in the Life of Ethan Phillips”
De fleste optagelser fra denne sekvens er fra den 12. december 1994, under optagelsen af et afsnit af serien. Vi ser hvordan og hvor lang tid det tager at få hele Neelix “masken” på, imens Phillips fortæller sjove historier. Varer ca. 7 min.

”Red Alert: Visual Effects Season 2″
Dan Curry fortæller om hvordan visse effekter blev skabt til serien. Bl.a. vises her klip fra “Deadlock” afsnittet, hvor Janeway møder sig selv fra en alternativ virkelighed. Varer ca. 12½ min.

”Real Science with André Bormanis”
En sekvens hvor André Bormanis, den videnskabelige konsulent for “Star Trek: Voyager”, forklarer hvordan han hjalp skribenterne og producenterne med virkelige videnskabelige idéer til de enkelte afsnit. Varer ca. 11 min.

”Designing The U.S.S. Voyager”
Rick Sternback fortæller her om processen med at designe rumskibet Voyager. Varer ca. 10½ min.

Udover de nævnte features findes der også et fotogalleri, to trailers for henholdsvis “Star Trek: The Next Generation” på DVD og “Star Trek: Deep Space Nine” på DVD, samt en trailer fra “Borg Invasion 4D”, som er en ny attraktion på “Star Trek: The Experience” i Las Vegas. Afsnittet “The 37’s” indeholder i øvrigt også et specielt trivia text track, som kan aktiveres inden afsnittet starter.

Også 2. sæson byder på nogle små påskeæg, der dog er rimelig nemme at finde. Her kan man bl.a. se en musikvideo med nummeret “Kushangaza” af Tim Russ fra 2002, og Brannon Braga der kalder sit eget afsnit “Threshold” for “A royal, steaming stinker!” Ganske glimrende at han selv indrømmer det…

En hæderlig omgang ekstramateriale, men ikke noget ud over det sædvanlige. Der savnes f.eks. stadig kommentarspor på enkelte afsnit, ligesom man kunne se det på “Babylon 5” boksene.

Sæson 2 af “Voyager” indeholder desværre ikke nok gode afsnit til at kunne få en karakter over middel. Men det gode billede og den gode lyd, samt en hæderlig omgang ekstramateriale, trækker dog den overordnede karakter en tand op.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Føderationsrumskibet U.S.S. Voyager beordres af stjerneflåden ud på en mission for at lede efter en gruppe forsvundne rebeller. Under eftersøgningen bliver Voyager transporteret til en fjern del af galaksen af et rumvæsen kaldet “The Caretaker”.

Det viser sig hurtigt at de forsvundne rebeller har lidt samme skæbne som besætningen på Voyager, og begge skibe er nu havnet et ukendt sted i galaksen.

Efter en konflikt hvor rebellernes skib bliver destrueret, bliver den eneste hurtige genvej tilbage til jorden ødelagt og begge besætninger er nu strandet ca. 70.000 lysår fra jorden.

Sammen må de tage den lange og besværlige rejse tilbage til jorden, en rejse der ved maksimal hastighed vil tage en hel menneskealder.