Engle & dæmoner” fik verdenspremiere, hvor den har haft stor succes, således også i USA, hvor den omsatte for $46,2 mio. og tog førstepladsen fra “Star Trek”. “Da Vinci mysteriet”, der havde premiere for 3 år siden, omsatte for hele $77,1 mio. ved sin premiere, og på den baggrund lever det nye eventyr med Robert Langdon ikke op til forgængeren.

Men det har aldrig ligget i kortene, at “Engle & dæmoner” skulle kunne slå “Da Vinci mysteriet”, der havde hypen med sig, da den skabte store kontroverser samtidig med, at den var baseret på en af tidernes bedst sælgende romaner.

Når det tages i betragtning, at romanen “Engle & dæmoner” har solgt mindre end halvdelen af, hvad “Da Vinci mysteriet” har solgt, passer forholdet mellem de to åbningsweekender meget godt.

“Star Trek” klarede sig glimrende i sin anden uge, hvor den kun havde et fald på 43 procent, hvilket er godt for en stort profileret film. Med en omsætning på $43 mio. og samlet $147.6 mio. på de første 10 dage har den tangeret “Star Trek IV: Rejsen tilbage til Jorden” som franchisens bedst omsættende film i USA.

De 43 procent er samtidig den bedste anden weekend for en “Star Trek”-film siden “Star Trek III: The Search for Spock”, og dens fald er mindre end eksempelvis hittet “Iron Man” havde på samme tidspunkt sidste år.

X-Men Origins: Wolverine” sank til tredjepladsen med $14,7 mio. og et fald på 44 procent. Faldet er faktisk mindre end de tidligere “X-Men”-film i deres tredje uge, men alle de tidligere havde stadig flere solgte billetter på det samme tidspunkt, hvorfor filmen ikke ser ud til at kunne leve op til forgængerne rent økonomisk. “Wolverine” har omsat for $151 mio. på 17 dage i USA.

X-kærester” levede en anonym tilværelse på fjerdepladsen, hvor den var røget ned efter et lille fald på 35 procent. Filmen er dog i den lave ende omsætningsmæssigt, hvad angår en Matthew McConaughey-romantisk komedie.

I den kommende weekend er der premiere på “Terminator Salvation”, “Dance Flick” og “Nat på museet 2”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: