Kan levende dinoer på film stadig begejstre på film nu 22 år efter premieren på Steven Spielbergs “Jurassic Park”? Ikke hvis man spørger de danske anmeldere, der mangler den gamle magi i “Jurassic World”.

Se også: Video: Steven Spielberg fortæller om visionen bag “Jurassic World”

”Det spielbergske touch er der intet af, og ‘Jurassic World’ rummer ingen uforglemmelige scener i stil med velociraptorerne på børnejagt i køkkenet fra etteren,” skriver Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet, der giver to stjerner.

Katrine Hornstrup Yde fra Politiken er heller ikke begejstret med sine to stjerner: ”Der er retrohilsner til Spielbergs oprindelige film, men uden samme charme. Og så ligner helten, Owen Grady, spillet af den karismatiske gigastjerne Chris Pratt, en actionfigur så udspændt muskuløs i sin blå skjorte under safarivesten, at man næsten kan se ham dumpe ud af et Happy Meal.”

Filmz’ egen Lasse Martin Jørgensen mangler også lidt af den gamle magi med sine tre stjerner: ”Kan de nye muligheder genskabe de samme følelser, som Spielberg vakte dengang? Ikke helt, hvis du spørger mig. Den store fantasi har slået automatpiloten til,” skriver Jørgensen.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (44)
Gravatar

#1 tomp 5 år siden

12 år, kan du sige 22 år? :)
Gravatar

#2 dlkristensen 5 år siden

Jeg syntes den er fantastisk, og utroligt medrivende. Der er da masser af magiske scener, f.eks. der hvor det store monstrum griper fat i "hamsterkuglen", for at smadre den. Det er genialt lavet, og 3D-effekterne er sublimt udnyttede igennem hele filmen. Jeg ved ikke hvad der nogle gange sker for de danske anmeldere, men nogle gange tænker de lidt for meget på referencer til de gamle film. Lad være med det, slå hjernen fra, og nyd filmen. Den er pengene værd, ihvertfald efter min mening.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 5 år siden

#1 Som tiden dog flyver, tak, rettet.
Gravatar

#4 Kaversmed 5 år siden

dlkristensen (2) skrev:
Der er da masser af magiske scener, f.eks. der hvor det store monstrum griper fat i "hamsterkuglen", for at smadre den.


Nu har jeg ikke set filmen, men det lyder unækkeligt som en scene fra den originale Jurassic Park, hvis man bare udskifter "Jeep" med "hamsterkugle". :D

Jeg skal nok få set JW på et tidspunkt, men trailerne og anmeldelserne får mig altså ikke i biografen i denne omgang.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#5 Gasivodo 5 år siden

..jeg så den første - 2 gange i biffen!

De to andre - 1 gang.. Og den her.. Når den kommer på VHS!!;-P
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#6 Kim Pedersen 5 år siden

Filmz vildleder beklageligvis endnu engang sine brugere.

"De opbyggelige budskaber er pakket ind i effektiv action i et hæsblæsende højt tempo, neglebidende spænding på vores centrale karakterers vegne og velplacerede glimt af humor." 5 stjerner, Louise Kidde Sauntved, Berlingske Tidende

"'Jurassic World' er blockbuster-guf af allerhøjeste klasse." 5 stjerner, Henning Høeg, B.T.

"I den første halvdel af filmen er humoren, karakterbeskrivelserne og advarslerne til menneskeheden fuldt på højde med Spielbergs original, hvilket absolut er lidt af en bedrift i så nedslidt et univers." 4 stjerner, Per Juul Carlsen, Filmland.

Filmz dækning af de danske anmelderes vurderinger af filmen, er ensidig og verdensfjern.
Gravatar

#7 Lord Beef Jerky 5 år siden

Enig med Kim Pedersen. Løgnagtig artikel. De fleste anmeldere ligger mellem 3-5 stjerner. Gennemsnitligt dumpes filmen bestemt ikke.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#8 Business Monkey 5 år siden

Lord Beef Jerky (7) skrev:
Enig med Kim Pedersen. Løgnagtig artikel. De fleste anmeldere ligger mellem 3-5 stjerner. Gennemsnitligt dumpes filmen bestemt ikke.


Hvis vi taler de store danske dagblade og filmanmeldersites, så er det nok langt mere passede at sige 3-4 stjerner, nu vi direkte anklager om at være "løgnagtig" ligefrem...
Gravatar

#9 dlkristensen 5 år siden

Det er ihvertfald synd, at der bliver lagt en artikel ud, der fokuserer på det negative, og undskyld mig, jeg har altså svært ved at tage de store danske dagblade seriøst. Desuden ville det være synd at droppe en film pga. anmeldelser, for det er jo så forskelligt fra person til person. Det er altid bedre at bedømme førstehåndsindtrykket, end en anmeldelse basseret andres holdninger.
Gravatar

#10 Pistolprinsen 5 år siden

Jeg er enig med #6, Kim Pedersen, og det lugter bare af, at Filmz skal retfærdiggøre sin egen anmeldelse, der er blevet haglet ned af dem, der rent faktisk har været inde og se filmen...

...der forøvrigt er en FANTASTISK film, der bare skal ses i biografen!

Men snyder virkelig sig selv for en oplevelse, hvis man venter til at se den på et TV!
Jeg har aldrig forstået 'Pound Me Too' bevægelsen???
Ønsker alle piger blot, at blive 'pounded'?!?

Skriv ny kommentar: