I 1948 blev DGA Awards for første gang uddelt. Siden dengang har alle vindere af Oscar til bedste instruktør som minimum været nomineret først hos instruktørernes forening – Directors Guild of America. Nu er årets fem DGA-nominerede blevet afsløret.

Se også: Award-sæson: Producenterne holder “Mad Max” inde i Oscar-varmen

Birdman”-instruktør Alejandro González Iñárritu får mulighed for at genvinde sin DGA Award fra forrige år med “The Revenant”, men han bydes op til instruktør-dans af veteraner som Ridley Scott (“The Martian”) og George Miller (“Mad Max: Fury Road”).

De to største favoritter er dog måske de mest grønne i selskabet. “Anchorman”-instruktør Adam McKay er med for “The Big Short”, der sammen med “Spotlight” nu er eneste film, som er blevet nomineret i alle hovedkategorierne til de tre vigtigste guilds – SAG, PGA og nu DGA. Den største favorit er nok netop “Spotlight”-instruktør Tom McCarthy.

Historisk set er vinderen af DGA Awards næsten sikker på også at vinde en Oscar som bedste instruktør. Det er således sket 59 ud af 66 gange, at DGA og Oscar har haft den samme instruktør-vinder.

DGA Awards afholdes d. 6. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Stetso-G 8 år siden

Iñárritu burde få den pris. I hvert fald sammenlignet med The Martians Ridley Scott. Men skulle McKay få den, ville jeg ikke blive forundret. Den har en ret fin cinematografi for ikke at sige en unik klippesti

Skriv ny kommentar: