De danske anmeldere er ikke voldsomt imponerede over Ridley Scotts version af legenden om “Robin Hood”, som har Russell Crowe i hovedrollen.
”… selv om denne film reviderer myten om Robin Hood, er den i sine virkemidler ganske traditionel,” skriver Berlingske Tidende, mens Jyllands-Posten mener: “.. person-skildringen flytter sig ikke ud over de mest trivielle klicheers grænser.”
Filmz’ anmelder er en smule mere positiv og skriver, at ”… det er gedigent udført, så man er passende underholdt fra start til slut.”
Ekstra Bladets anmelder føler sig derimod ikke underholdt i samme grad og skriver, at det ”… føles som en 141 minutter lang prolog til en fortælling, der aldrig rigtig kommer i gang.”
Klik her for at læse flere citater fra bl.a. Politiken og DR Filmland og se, hvor mange stjerner anmelderne har givet “Robin Hood”.
Se også, hvor mange stjerner ugens andre premierefilm har fået af landets anmeldere (klik på filmens titel):
“Jeanne d’Arcs lidelse og død” – Filmz skriver: ”Filmkunst bliver ganske enkelt ikke mere sublim.”
“Séraphine” – Politiken skriver: ”… en meget fransk film uden det store dramatiske sus, men fuld af stille billeder…”
“The Last Song” – Ekstra Bladet skriver: ”Miley Cyrus, der spiller hovedrollen, har en øretæveindbydende mangel på skuespiltalent.”
Klik her for at se ugens Filmz TV om “Robin Hood”.
#21 filmz-ab 14 år siden
God historie, fed hovedrolle, fedt persongalleri, mindeværdige kampe, fantastisk underholdning etc. Mainstream, ja - og hvis dette er hvad publikum ønsker, så råber jeg: MERE AF DEN SLAGS,,,,,taaaaaaak.
Jeg kan godt leve med det ikke er en storfilm. Havde jeg nu heller ikke forventet efter traileren og bare dens titel, indikerer ikke ligefrem en Gladiator version :-)
....som er filmens problem :-) Jeg begriber ikke hvorfor manden lavede den?
#22 BN 14 år siden
Der er faktisk lavet mange virkelig gode film, hvor der næsten ikke sker noget, ja, hvor det bare er dagligdagens trivialiteter og møder/samtaler mellem mennesker der udgør det største og eneste drama:
Local Hero
A Room With a View
The Remains of the Day
Girl With a Pearl Earring
o.s.v.
Kan du ikke lide nogen af disse?
#23 filmz-ab 14 år siden
tror måske vi ser lidt anderledes på dette, altså hvornår der sker noget i en film. Jeg kan godt lide et godt drama, med hverdags problematikker etc, men der er forskelle på gode problemstillinger, og så trivialiteter og banale konflikter, hvor der ikke er en eller anden form for fremdrift - og Good Year er jo en banal ligegyldighed, som af den grund er røvkedelig - ikke fordi det er et drama eller en romantisk film.
Har ikke set nogen af dem du nævner, desværre.
#24 filmz-Bruce 14 år siden
Jeg elsker Ebert og ikke mindst hans ord, men man skal være varsom med at generalisere Eberts udsagn som værende kvalitative, men tage dem individuelt når de kommer.
Det var også Ebert som sagde om Mad Max 3:
The fight between Mad Max and Master-Blaster is one of the great creative action scenes in the movies.” and finishes by saying “This is a movie that strains at the leash of the possible, a movie of great visionary wonders.
Og gav den 4 stjerner og kaldte den en af 1985 bedste film ... haha! Og han gav Anaconda 3½ stjerne. Jeg medgiver gerne, at Departed er langt bedre end denne!
Og jeg har masser med anmeldelser og udsagn, som understøtter min pointe, men jeg er ikke lige typen, som underkaster mig procentsatsers rigtighed mht. udregninger og facitlister af filmkvalitet.
Ebert giver jo American Gangster maksimalt 4 stjerner, hvilket så absolut er i overkanten, så han har absolut fattet mere om den films kvaliteter end så mange andre. Mon ikke manden også ser 70'erne perfekt gengivet, som var tiden Serpico, Prince of the City etc.
Men Ebert er jo også kendt for at losse bolden over hegnet med bl.a Crash og til mindre grad Departed, så personligt er jeg meget varsom med at hylde hans hjerneblødninger ligeså meget som hans klare øjeblikke.
Hvad sagde Ebert om Unforgiven da den kom ud:
“It’s story, however, does not build up much momentum or have a strong sweep that carries us from beginning to end. It’s a kind of meandering picture that creates a world a gives us sharply etched moments in it surrounded by a somewhat shapeless atmosphere. On the whole I did enjoy it, but I thought it had a few too many characters and it was less organized then it might have been.”
10 år efter i hans Greatest Movies bog skriver han:
This process takes place against a full sense of the town’s life. The screenwriter, David Webb Peoples, ignores the recent tradition in which the expensive star dominates every scene, and creates a rich gallery of supporting roles.
Det tog også Ebert 25 år at anerkende Blade Runners storhed.
Departed er som sædvanligt godt Scorsese film håndværk. I den sammenhæng er han jo et levende encyklopædi udi at gøre brug af virkemidler, men endnu engang med en overdosis grovkantet personkarakteristik og ikke mindst en uforklarlig falden på halen for vulgære twists, som den oprørende ringe slutning og den sluttelige sammenligning med originalen er en ikke kun en smal point sejr, men en decideret teknisk knockout til asiaten.
#25 BN 14 år siden
Nu skal det helst ikke gå op i ordkløveri, så derfor vil jeg lige pointere, at jeg med "trivialiteter" mente en film hvor en mere ordinær hverdag med knap så store udsving skildres. Og jeg vil også sige, at det som synes at være "banale konflikter" for én person, der ser tingene UDEFRA, jo kan virke som betydningsfulde, måske endda dramatiske ting for den person, der ser det INDEFRA, altså selv oplever det. Her er det jeg mener, at nogle film formår at gøre selv "banale konflikter" eller 'en mere ordinær hverdag med knap så store udsving' interessant at betragte. 'A Good Year' gør det ved at pakke sin lille historie ind i romantik/melankoli, charme, en smule humor og masser af menneskelig varme.
Jamen, så kom i gang! Hvad venter du på? ;-D
#26 Lord Beef Jerky 14 år siden
Alien . 6/6
Blade Runner - 5/6
Blade Runner DC - 6/6
Legend - 5/6
Black Rain - 4/6
Thelma & Louise - 4/6
1492: Conquest Of Paradise - 3/6
White Squall - 3/6
G.I. Jane - 2/6
Gladiator - 3/6
Hannibal - 3/6
Black Hawk Down - 1/6
Kingdom Of Heaven - 3/6
Kingdom Of Heaven DC - 5/6
American Gangster - 4/6
Body Of Lies - 1/6
Jeg giver dog Robin Hood en chance, men sikkert ikke i biografen... jeg har mistet troen på, at Ridley Scott laver en film, der vil blæse mig omkuld. Igen... Kingdom Of Heaven DC var en meget positiv overraskelse og til dels ligeledes American Gangster, men jeg tror efterhånden nærmere disse er undtagelser fremfor niveauet jeg kan forvente.
#27 filmz-ab 14 år siden
ahhh, så altså, du kan kun bruge Ebert's ord og domme når de passer ind i dit kram, og hvis ikke, så er der tale om pludselige udfald og hjerneblødninger :-)
Departed står jo langt stærkere end American Gangster i den brede forstand, og det kan du ikke benægte eller modsvare med en enkelt anmeldelse eller to. Se og sammenlign de to film på rottentomatoes, imdb, priser, så er Departed jo foran :-) Men alt det er jo den generelle opfattelse, og selvfølgelig skal man ikke underkaste sig den..
#28 BN 14 år siden
Tak for inspirationen, Beef. ;-)
Her er MINE bedømmelser:
Alien - 6/6
Blade Runner DC - 6/6
Legend - 2/6
Black Rain - 2/6
Thelma & Louise - 2/6
1492: Conquest Of Paradise - 6/6
White Squall - 3/6
G.I. Jane - har ikke set den
Gladiator - 6/6
Hannibal - har ikke set den
Black Hawk Down - 3½/6 (måske 4/6 på en god dag)
Kingdom Of Heaven - 4/6
Kingdom Of Heaven DC - 6/6
American Gangster - 3/6
Body Of Lies - har ikke set den
#29 filmz-ab 14 år siden
Jo, altså men konflikter skal nu engang gøres spændende, f.eks som de er i filmen Revolutionary Road, som også berører hverdagen etc.
jaja, jeg skal nok, hr. lærer :-)
BN....synes du Black Hawk Down er så ringe?
#30 filmz-ab 14 år siden
Alien - 6/6
Gladiator - 6/6
Black Hawk Down 5/6
Black Rain 4/6
GI Jane 3/6
Hannibal 4/6
Good Year 2/6
Body Of Lies 3/6
American Gangster 3/6
KOH 4/6
Thelma & Louise 2/6
Matchstick Men 4/6
Blade Runner 3/6