De mest piratkopierede film i 2010

Det er desværre ikke alle, der ønsker at betale for biografbilletten og få filmoplevelsen på det helt store lærred, eller som med glæde betaler for at få en HD-oplevelse på Blu-ray.

Piratkopiering af film foregår stadig i stor udstrækning, og TorrentFreak har set på de 10 mest piratkopierede film i 2010.

Øverst på listen ligger “Avatar”, som er blevet downloadet ulovligt fra torrent-websites ikke mindre end 16.580.000 gange.

Dog ser det ikke ud til at have haft den store indvirken på filmens omsætning, der med 2,8 mia. dollars for længst har slået rekord – ligesom filmens Blu-ray-salg.

På de efterfølgende pladser over mest piratkopierede film i år finder man:


2. “Kick-Ass” (11.400.000 downloads)
3. “Inception” (9.720.000)
4. “Shutter Island” (9.490.000)
5. “Iron Man 2” (8.810.000)
6. “Clash of the Titans” (8.040.000)
7. “Green Zone” (7.730.000)
8. “Sherlock Holmes” (7.160.000)
9. “The Hurt Locker” (6.850.000)
10. “Salt” (6.700.000)

Se også: ”New Moon”-surprise-party kan koste 22-årig kvinde tre års fængsel.Vis kommentarer (114)
Gravatar

#21 Nicki52 11 år siden

StarWarsFanTHX11384Eb (15) skrev:
Jeg hader piratkopier! Hellere få de originale. Også selvom jeg skal betale for det.

Ja, af dvd'er vil jeg helst have originale. Jeg flegner hvis jeg får en kopi i gave. Jeg downloader ikke i film, gider ikke sidde over 90 minutter ved computeren og se det samme. De eneste film på den top ti jeg ville ønske jeg ikke havde set er Avatar og Clash of the Titans. Det var satme dyre biografture. Sidste film jeg downloadede var en til min storebror. The Expendables, men han gad ikke se så meget af den lorte film.

Men i bund og grund vil jeg helst se film i biografer, end på skærmen.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#22 steadi07 11 år siden

Foretrækker også selv at se mine film i biografen, men skal ikke sige mig fri for at downloade. Dog er det sjældent film der er tale om, men tv-serier.

Jeg har ikke nogen dybere forståelse for piraters indvirkning på indtjeningen, men for mit eget vedkommende betyder downloads ikke, at nogen branche går glip af indtjening. Jeg ville ikke have set filmen i biografen eller på dvd, set tv-serien på dvd eller på en tv-kanal, købt spillet eller købt cd'en.

Når det hele nu er sagt, så er der altså noget ved fx en blu-ray udgivelse der er kræset for. Det vil jeg sagtens give penge for (Fra England selvfølgelig;-))
Gravatar

#23 Jimmbo 11 år siden

Så der sikkert 16.000.000 skuffet pirater, der ærgre sig over, de ikke hentede Inception i stedet for.

Og den stakkels Camaron, han går jo bankerot på det her.
Gravatar

#24 Nicki52 11 år siden

Frank og Casper har ikke noget imod at vi kopire "Klovn: The Movie" http://www.kino.dk/Nyheder/2010/12/Frank-og-Casper... Jeg ved bare, jeg køber originalen.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#25 supernatural 11 år siden

Jeg køber mine film og serier originalt :)

Dog kan jeg sagtens finde på at se noget på nettet :) Men kun hvis det er noget jeg ikke kan købe i dk endnu :)
Gravatar

#26 Gasivodo 11 år siden

For lige at blive lidt bibelsk?!

Lad den uden synd, (samt überhellig) kaste den første sten!


Jeg derimod - holder min kæft;-)
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#27 lsv20 11 år siden

Da jeg sjældent har tid / bor tæt på en dvd pusher, og ikke orker at kigge et website igennem da jeg synes det bugner af reklamer på de samme film - så er min favorit blevet til at kigge på sputniks film - der har de 6 film på forsiden som er de nyeste, ikke noget med mest populæreste eller mest sete - bare 6 nyeste film til udbud - DET er lækkert - faktisk så faldt jeg over filmen "Untraceable" idag, havde aldrig hørt om den, men de første 2 linjers beskrivelse lød ganske fint, så "lej nu" og 2 sek efter filmen er igang (mit kreditkort er allerede registreret hos sputnik, så det er one-click-view) DET er lækkert. - også til de 29,- for 24 timers leje, det er sådan prisen burde se ud imo.

Havde det været før internettet fik lidt fart på, så ville det nok tage 2-3 dage før jeg så den, HVIS jeg overhovedet så den...

Så video-on-demand - KOM NU IGANG!
AppleTV, TiVo, Boxee og hvad vi ellers har, lig nu noget pres på KODA (tror jeg nok det er) og få gennemtruffet noget seriøst ondemand.

og nå ja, fjern også lige DRM skidtet, det ligger allerede som pirat, så hvorfor ikke bare fjerne det, det gør det jo ikke sværere at få fat i alligevel.

PS
Så tror jeg min margen til ondemand ligger på 39,- - alt over ville jeg synes er for dyrt.

Ofte hvis jeg ser nogle gode film i rodebunken "tag 3 for en 100 lap" - så plejer jeg at slå til, hvis jeg kan finde 3 gode film.
Gravatar

#28 lsv20 11 år siden

#24
Tror faktisk også de mener det med at det ikke er piraterne de er blevet snydt af men netop af distrubutører og alle de 30 andre mellemled.
Gravatar

#29 steadi07 11 år siden

#27 - Det kan godt være min logik der er helt i skoven, men smertegrænsen for 24 timers leje af video-on-demand er nok maks 30 kroner. Det kan være fordi den fysiske udgave ikke ligger foran mig, men jeg føler, at 30 kroner er hvad jeg gider at give for VOD..
Afsnit af en tv-serie er nok 15 kroner stykket.

Jeg kan selvfølgelig være farvet af, at jeg er studerende.


Problemet omkring VOD ligger også i DK's størrelse og mulige marked - Det er mange gange mere interessant at bringe VOD til fx UK pga. mulige brugere, hvor afgifterne/licenserne/arbejdstiden til VOD på det danske marked måske ikke står helt mål med det forventede antal brugere.

Men hvis nu EU omdannede unionen til et fælles område ved licenser o.l., så kunne det blive interessant:-)
Gravatar

#30 Barnebarn 11 år siden

Pirater undskylder altid med:

- Der er undersøgelser, som viser, at os... erhm... dem der piratkopierer også er dem som køber mest musik...

- De tjener nok deres penge alligevel...

- Det er tit dårlige film, så derfor gider jeg ikke bruge penge på det (de kan bare lave noget bedre).

Osv.

Så ser man på en "flot" andenplads netop en film, som har været så fed - så cool - så sej - så grineren, at netop den havde fortjent at tjene styrtende, så der kunne komme mere i den stil...

Men hvordan er det gået for Kick-Ass i den virkelige verden?

Jeg synes det er sørgeligt.

Skriv ny kommentar: