De mest piratkopierede film i 2010

Det er desværre ikke alle, der ønsker at betale for biografbilletten og få filmoplevelsen på det helt store lærred, eller som med glæde betaler for at få en HD-oplevelse på Blu-ray.

Piratkopiering af film foregår stadig i stor udstrækning, og TorrentFreak har set på de 10 mest piratkopierede film i 2010.

Øverst på listen ligger “Avatar”, som er blevet downloadet ulovligt fra torrent-websites ikke mindre end 16.580.000 gange.

Dog ser det ikke ud til at have haft den store indvirken på filmens omsætning, der med 2,8 mia. dollars for længst har slået rekord – ligesom filmens Blu-ray-salg.

På de efterfølgende pladser over mest piratkopierede film i år finder man:


2. “Kick-Ass” (11.400.000 downloads)
3. “Inception” (9.720.000)
4. “Shutter Island” (9.490.000)
5. “Iron Man 2” (8.810.000)
6. “Clash of the Titans” (8.040.000)
7. “Green Zone” (7.730.000)
8. “Sherlock Holmes” (7.160.000)
9. “The Hurt Locker” (6.850.000)
10. “Salt” (6.700.000)

Se også: ”New Moon”-surprise-party kan koste 22-årig kvinde tre års fængsel.Vis kommentarer (114)
Gravatar

#41 Kruse 11 år siden

Broomie (35) skrev:
Personligt downloader jeg aldrig, der er ikke noget bedre end at modtage en ny pakke fra amazon, det har nok noget at gøre med, at jeg har et samlergen. For mig er det næsten ligeså sjovt at købe filmene og se sin samling vokse, som det er at se dem.

Dog kan jeg godt finde på at se nye afsnit af tv-serier, som ikke er sendt i Danmark endnu over f.eks. hulu.com. Dette gjorde jeg f.eks. med Lost sæson 6, dog købte jeg sæsonen så snart den udkom på dvd.


Jeg har det på helt samme måde :)
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#42 bjarne88 11 år siden

Er det tilladt at linke til youtube clips?Folk bør se på hele Copyright industrien som en helhed og ikke bare som simpelt tyveri mod folk der tjener styrtende penge på at leve deres drøm.

I mine øjne er det ikke retfærdigt at folk der lever af deres drømmejob skal tjene millioner, det gælder musikere, skuespillere, sportsstjerner etc. Når andre dødelige tjener en middel løn på det arbejde der i bund og grund får hjulet til at køre rundt.

Spørg dig selv om du helst vil have dit drømmejob som f.eks. instruktør, til 30.000 om måneden eller være skolelære for de samme penge.
Gravatar

#43 filt 11 år siden

#42, du får det til at lyde som at det at være fx. filminstruktør ikke er hårdt arbejde?
"Let the universe howl in despair, for I have returned..." - Lord Darkseid
Gravatar

#44 bjarne88 11 år siden

Irrelevant.. Sammenlign det med kokke faget, her er ingen copyright eller patenter, du vælger faget pga. din passion og slider dig selv halvt ihjel med en 60+ timers arbejdsuge. Det er også hårdt arbejde, men du får ikke flere millioner om året for at udføre det. Og enhver kan gå hjem og replikere dine opskrifter til en 1/10 af prisen.
Gravatar

#45 filmz-Sichlau 11 år siden

Et andet moralsk spørgsmål kunne være om der er noget forkert i, at downloade en film i HD kvalitet hvis man allerede ejer filmen på fx. dvd/VHS?
Gravatar

#46 Kruse 11 år siden

#42: Må jeg gætte på at du er socialist?(borderline kommunist)

Det der bestemmer hvad de får i løn er de frie markedskræfter. De leverer en service der giver den endelig vare en hvis værdi, og de får en løn der matcher denne værdi. Hvis ingen gad at købe det endelige produkt, så producenterne ingen penge tjente, så ville filmistruktører ikke tjene mere end en tilfældig skolelærer. Der bliver bare skabt en vare af større værdi hos filmintruktøren, end hos skolelæren(her snakker jeg ikke om menneskelig værdi, men udelukkende kapitalistisk værdi).
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#47 Antlion 11 år siden

Det er altså heller ikke alle filminstruktører, skuespillere, musikere og absolut ikke forfattere der tjener millioner om året. Nej, mange har andre primære indtægtskilder.
Gravatar

#48 JTToft 11 år siden

Jeg så "Avatar" i 3D i biografen 2 gange. Dvs. 2 x 120,- DKK.
Jeg ejer "Avatar" på både Blu-ray og DVD (6 Disc Collector's Edition). Ca 300,- DKK.

Jeg har den også liggende på en extern harddisk i en piratkopieret udgave i 1080p HD.
Min samvittighed er helt ren.

For mit vedkommende har det, at jeg piratkopierer kun meget lidt at gøre med, hvor meget jeg bidrager til film- og musikindustrien... Og sådan tror jeg, at det er for rigtig mange.
Gravatar

#49 MOVIE1000 11 år siden

Man kan vel også vente til filmen kommer i TV ;)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#50 Lard Hanson 11 år siden

Jeg køber også en helvedes masse originaler ... Men jeg er fuldstændig ligeglad med covers og at man kan have den fysisk i hånden. bla bla bla...
Jeg har snart ikke plads til flere. Det er godt nok åndssvagt, at de dvd-cases skal fylde så meget.

Skriv ny kommentar: