Hunt for the Wilderpeople

InstruktionTaika Waititi

MedvirkendeSam Neill, Taika Waititi, Julian Dennison

Længde101 min

GenreKomedie, Drama, Adventure

IMDbVis på IMDb

I biografen01/12/2016


Anmeldelse

Hunt for the Wilderpeople

4 6
Jagten på en hobbit-tyk dreng

Taika Waititi bliver den perfekte instruktør til “Thor 3”. Det er jeg sikker på, efter jeg har set hans “Hunt for the Wilderpeople”, der mestrer den ironiske punkteringskomik, som Marvel elsker så højt. Som da “Avengers”-holdet mødes trætte til kebab efter at have reddet New York fra Lokis ødelæggelser. Den slags er der masser af i den her lille opdragelses-historie ude i New Zealands store “Ringenes herre”-landskab.

Netop det store eventyrlandskab komplet med grønne, bakkede skove og brusende floder ude i den vilde bush elsker bare at blive portrætteret med mægtige kranskud, der fanger storheden i den her natur. Men det er så også næsten det eneste, som den her fortællings Frodo har tilfælles med “Ringenes herre”. Tykke Ricky Baker er etnisk indfødt maori, men iført hættetrøje med dollartegn som en anden gangsta-rapper. Den forældreløse dreng sendes nu til plejefamilie ude i den vilde hobbit-natur. Tilbage til rødderne. Og det gider han ikke. Flygter den første nat, traver igennem bushen til, at han dejser om af udmattelse. Klip til næste dag, hvor plejemor Bella finder den tykke vildbasse 200 meter fra huset. Den seriøse flugt punkteres med et grin.

Sådan fortsætter Waititi med at gøre ironisk grin i den her veloplagte jobansøgning til Marvel Studios. Hvilket det også har været for Sam Neill, der med den her jagt også har scoret en tjans i “Thor 3”. Han er det bedste ved “Hunt for the Wilderpeople”. Som den børnefjendske plejefar, der alene på roadtrip med den rapkæftede unge med rapperdrømme skal opdyrke sin indre farmand. Eller som minimum en okay onkel. Sådan var det også i “Jurassic Park”, hvor selv samme Sam Neill ikke kunne fordrage børn. De lugter, forklarede han i rollen som Doctor Grant.

Sammen er det umage par på en slags komisk lightudgave af “The Revenant”. De skal overleve i vildmarken i 10 kapitler, imens de jages af Rachel Houses vanvittige socialforvalter som en anden betjent Teasle efter Rambo i “First Blood”. Én blandt mange filmreferencer, der postmoderne ironisk peger på, at de godt selv ved, at det her er en film. Som da de to på flugt gemmer sig væk fra skovstien bag et træ. Præcis som i den første “Ringenes herre”, da Frodo og hobbitterne gemmer sig fra den mørke ringånd til hest, hvilket Ricky da også straks gør opmærksom på. Han kender sin film.

Derfor bliver det heller aldrig for alvor i “Hunt for the Wilderpeople”, selv når Waititi forsøger at liste en pointe ind om kærlig plejeonkel kontra det kolde system. Det er sat afvæbnende anførselstegn omkring hele rejsen, hvilket understreges af de tydelige kapitel-markeringer som afsnittet med titlen ‘Den brækkede fods lejr’, hvilket henviser til, at Sam Neills bush-onkel brækker foden. Nu er det Ricky, der må tage ansvar, imens han drømmer om dø en glorværdig rapper-død i et drive-by som idolet Tupac.

Jeg ved allerede, hvordan “Thor 3” bliver. En slem skurk siger noget seriøst med, at han er uovervindelig, hvorefter Hulk i det næste smasker selv samme skurk i smadder. Thor punkterer komisk skurkens påstand med en bemærkning om, at han nok havde glemt at fortælle det til Hulk. Det er sådan, Taika Waititi laver sjov. Og det grinte jeg en del af i “Hunt for the Wilderpeople”.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Sam Neill og Julian Dennison har hovedrollerne som spiller henholdsvis en gammel gnavpot af en onkel og hans plejesøn, der eftersøges og fanges ind efter en drabelig menneskejagt.