Pixels
Udgivet 12. aug 2015 | Af: paideia | Set i biografen
“Pixels” er baseret på en genial fransk kortfilm fra 2010 af samme navn. I den bliver New York gradvist overtaget af pixellerede figurer fra klassiske computerspil. Jeg var lidt urolig for, om det koncept ville blive alt for dumt i en stor Hollywood-produktion, men det lykkes faktisk over al forventning. Den bliver hverken for nostalgisk eller for poppet. Så er alt jo godt, ikke? Fem stjerner og prædikatet som sommerens bedste actionkomedie må da følge? Forkert!
Han gøres selskab af folk, der burde vide bedre. Josh Gad, der ellers sagtens kan være sjov, er her en stereotypisk nørd, som stadig bor hos mor og er håbløst forelsket i en karakter fra et spil. Peter Dinklage overspiller i tåkrummende grad som en opblæst konkurrent fra de gamle dage. Michelle Monaghan har den utaknemmelige tjans som Sandlers romantiske objekt i en rolle, der er så en-dimensionel, at den næsten forsvinder. Jo mindre sagt om Sean Beans cameo, jo bedre. Et af de eneste lyspunkter er Kevin James, der overrasker positivt som Sams barndomsven, der er endt som USA’s præsident. James’ overdrevne fysiske komedie, der plejer at trække ned, er her holdt i ave. Han er den mest troværdige figur i “Pixels”.
Actionsekvenserne er gode. Det er højspændt, hæsblæsende og ikke mindst farverig underholdning. Effekterne tager en stor del af æren for det. Alle voxels (en voxel er i 3D, mens en pixel er 2D, hvilket gør titlen lidt dum men nemmere at relatere til) lyser svagt indefra, hvilket giver de ellers nuttede spilfigurer et lettere truende og foruroligende look. Når de angriber ting, bliver tingene selv til voxels, så når Arkanoid-mobs skyder imod Taj Mahal, så opløses det langsomt i firkantede blokke. Nåja, så er der noget essentielt grinagtigt ved at se en etage af et højhus forsvinde, fordi der er dannet en række af Tetris-blokke omkring den.
Godt begyndt, horribelt fuldendt er min dom over “Pixels”. I actionscenerne kan man næsten drømme sig væk til en vellykket film, men så stopper skyderiet, en af personerne åbner munden og man er tilbage i sølet. En film med så stærkt et koncept fortjener langt bedre. Man kan kun håbe på, at der kommer et remake om 10-20 år. Til den tid er Sandler forhåbentlig pensioneret.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet