The Hurricane Heist
Udgivet 30. maj 2018 | Af: Morten Vejlgaard Just | Set i biografen
Det handler om vildt, dårligt vejr – i en vildt dårlig vejrfilm.
Mit vejrfilms-barometer måler den lige akkurat værre end sidste års “Geostorm“, uden den dog når “Sharknado”-styrke.
For i modsætning til Ian Zierings twistede jagt på tornado-hajer så ved Toby Kebbell ikke, at han er med i en lortefilm med orkanstyrke.
Men det gør Scott Windhauser. Og den eneste kvalifikation, Windhauser har som manuskript-forfatter til “The Hurricane Heist”, må være navnet.
Resten blæser nemlig i vinden i en katastrofal katastrofefilm, hvor heist-skurkene rimer money på honey, hvis du var i tvivl om, hvorfor det her hold “Die Hard”-soldater forsøger at kuppe en sikker boks for 600 millioner dollars.
“The Hurricane Heist” er nemlig skrevet af og til idioter. Det slår én skurk selv fast, da han irriteret til en anden skurk siger: ’Hvorfor fortæller du mig det, jeg er jo ikke idiot.'
Det er Toby Kebbells lækre meteorolog fra Alabama heller ikke. Har har et dødsfald i bagagen og en gut feeling, som siger ham, at det trækker op til orkan.
Og hvor er det ironisk, at helten i disse års populære klima-katastrofefilm styrer efter en følelse i maven i stedet for efter videnskaben, der ved, hvorfor det trækker op til orkan!
Sådan var det også i den gigantiske stinker “Geostorm”, hvor Gerard Butler også var klimahelt baseret på følelsen i maven i stedet for den dumme, elitære videnskab med tal og (fake) fakta.
Men som bekendt er “The Hurricane Heist” ikke kun en katastrofefilm. Derfor får Kebbell hjælp fra en blondine-lækker actiondame fra Utah spillet af Maggie Grace.
Hun bærer tilfældigvis også på et dødsfald fra fortiden, imens en veludviklet sjette sans fortæller hende, at hun hellere må skifte koden på boksen, så hun – og kun hun – har adgang til boksen. Heldigt!
For midt i orkanen bliver boksen forsøgt røvet. Nu må de to forsøge at redde pengene – midt i den værste orkan i 25 år! Vildt! Dårligt!
For det vilde vejr er tilsyneladende kun vildt, når Windhausers plot har brug for at oversvømme, storme eller eksplodere et hold skurke, der består af militante typer, som af en eller anden grund nægter at slå vidner ihjel til deres kupforsøg, og så to hackere – én med britisk accent, den anden i glimmer-kjole og stripper-stiletter.
Windhauser vil under pres nok godt indrømme, at stripper-hackeren ikke primært er med for dygtigt at hacke. Det underbygges af brormand Breeze (det hedder han!) – tidligere quarterback og udsendt til Afghanistan – der hygge-sexistisk døber hende ’Sukkermus', inden han kalder et football play, som skal redde de gode og pengene fra de onde og det uforklarligt vilde vejr.
I “The Hurricane Heist” er der nemlig ikke forklaringer. På vejret eller noget som helst andet.
Her er kun gæve fyre og babes fra Alabama og Utah, der i en verden af pickup trucks indhyllet i ‘Stars & Stripes’ forsøger at følge deres gut feelings, hvilket igen-igen redder verden. På film.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet