I dag mødtes en komité bestående af syv repræsentanter for den danske filmbranche og Filminstituttet for at beslutte, om enten “Jagten”, “Nordvest” eller “The Act of Killing” skulle være Danmarks kandidat til næste års prestigefyldte Oscar-uddeling. Valget faldt i sidste ende på Thomas Vinterbergs “Jagten”.

Se også: ”Jagten” er årets danske kandidat til Nordisk Råds Filmpris.

“Jagten” foregår i en lille dansk provinsby op til jul. Vi følger 40-årige Lucas (Mads Mikkelsen), som omsider er ved at få styr på sit liv. Efter en hård skilsmisse har han fået sig en ny kæreste og et nyt arbejde, og han er desuden godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus – men noget går galt.

Det er dog endnu ikke sikkert, at “Jagten” skal dyste om en guldlakeret Oscar-statuette. Først skal to amerikanske komiteer tage stilling til, hvilke af de mange film, de har modtaget fra alverdens lande, der skal konkurrere mod hinanden i kategorien ‘bedste ikke-engelsksprogede flim’.

Men Danmark må siges at have spillet en prominent rolle under de seneste års prisuddelinger. Susanne Biers “Hævnen” vandt i 2011 Oscar i kategorien ‘Bedste ikke-engelsksprogede film’, efter at instruktørens “Efter brylluppet” fire år tidligere havde opnået en nominering. I år nåede Nikolaj Arcels “En kongelig affære” frem blandt Oscar-akademiets fem nominerede film, men Michael Hanekes “Amour” tog statuetten.

Nomineringerne til næste års Oscar-statuetter bliver offentliggjort torsdag den 16. januar 2014, og de bliver uddelt søndag den 2. marts.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (24)
Gravatar

#1 the_paki_don 8 år siden

Det rigtige valg.

Jeg tror, at Danmark har endnu en stærk chance for at blive nomineret! :)
Gravatar

#2 Salene 8 år siden

Det var ik megat Danmark havde at byde ind med lort lort og atter lort^^
Gravatar

#3 X&O 8 år siden

Jagten var det eneste rigtige valg. Den eneste film der havde det der skulle til. The Act of Killing har stadig en reel mulighed for at blive nomineret til bedste dokumentar.

Indiewire har lige nu Jagten som den mest sikre på at blive nomineret, så det siger vel lidt om mulighederne med den film.

http://www.indiewire.com/article/2014-oscar-predic...
Gravatar

#4 Fredag 8 år siden

En stærk historie, godt fortalt. Den er nem at forstå, det finder jeg ikke der er noget galt med og den spiller oplagt på hvad der rammer os. Det gør den måske nok til en dybt manipulerende film. Men det gør den til gengæld så frækt og voldsomt, at det næsten bliver genialt i al dens provokerende enkelthed. Jeg finder det er et fint valg
Gravatar

#5 JHP 8 år siden

Godt plot med hensigten på hvordan et rygte kan ødelægge et helt liv, dog synes jeg at den i den første halvdel var rivende naiv og meget urealistisk - især med børnehavelederens reaktion og handlinger.
Men skuespillet fra Mads Mikkelsen er jo helt og igennem fænomenalt, bare at også udenlandske skuespillere kunne blive nomineret på deres præstation i en udenlandsk film - men det er vel et af de mange aspekter, der er galt med The Academy Awards.
Gravatar

#6 filmzkim 8 år siden

#1
Jeg tror, vi har en stærk chance for at vinde!
Gravatar

#7 steadi07 8 år siden

#6 - Det kommer vel lidt an på, hvilke film som de andre lande indstiller?

Jeg elsker forresten mediernes måde at udlægge valget af "Jagten" på.

"DANMARK MED I OSCAR-KAPLØBET!"

Bob bob, den vil jeg godt hoppe med på, hvis "Jagten" i sidste ende rent faktisk bliver valgt som en af de... 6(?) film, som skal kæmpe om statuetten.
Gravatar

#8 the_paki_don 8 år siden

#7

Der bliver lavet en shortlist på 9 film, som så bliver beskåret til de endelige 5, hvis det er som sidste år.
Gravatar

#9 dslacker 8 år siden

Hvorfor er "The Act of Killing" ikke stadig indstillet - det er en dokumentar-film ???
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#10 steadi07 8 år siden

#9 - Fordi dokumentarfilm ikke er opdelt på samme måde som spillefilm. Som jeg forstår det, så er kategorien "Dokumentarfilm" for alle dokumentarfilm, uanset oprindelsesland.

Skriv ny kommentar: