Walk the Line
Anmeldelse 1 af 2
Udgivet 22. jun 2006 | Af: kaduffo | Set på DVD
Noget særligt at byde på har de to hovedaktører i øvrigt også. Reese Witherspoon yder en fabelagtig præstation som vennen, kollegaen og ikke mindst livets kærlighed, den underskønne June Carter. Og det er derfor også helt på sin plads, at hun modtog en Oscar ved dette års prisuddeling. Nogen udmærkelse blev det imidlertid ikke til for den ligeledes nominerede Joaquin Phoenix, der dog alligevel, endnu en gang, får bevist, at han med de rette roller ligger inde med gevaldige skuespilmæssige begavelser og under alle omstændigheder fungerer fremragende som falleret countrylegende. Samme evner kunne i øvrigt godt efterlyses hos kollegaen Ginnifer Goodwin, der i denne sammenhæng har haft til opgave at udfylde rollen som den afdøde countrymusikers første hustru – Vivian Cash.
Alligevel mangler “Walk the Line” det sidste til at komme over stregen. Trods et haltende forord udvikler beretningen om manden i sort sig nu ganske fornuftigt, om end den noget traditionelle fortællestruktur da helt sikker er set mange gange før. Så måske er det vi “mangler” i virkeligheden at vide besked om, hvordan forholdet var til musikerens afkom, hans egen opvækst taget i betragtning.
På disc 2 bliver der for alvor lukket op for godteposen. “Johnny Cash Jukebox – Walk The Line Extended Musical Sequences” viser de live optrædener, der også indgår i filmen men denne gang i deres fulde længde. “Folsom: Cash and the Comeback” er et fængslende portræt af legendens comeback, der, meget mod pladeselskabets vilje, endte med en live koncert i et amerikansk fængsel og efterfølgende pladeudgivelse. “Ring of Fire: The Passion of Johnny and June” beskriver forholdet mellem de to musikere, deres livslange venskab og kærlighed.
I en mere filmisk kontekst godtgør “Becoming Cash/Becoming Carter” og “Celebrating the Man In Black: The Making of ‘Walk The Line'” hvordan karaktererne er blevet fundet, og hvordan filmen i det lange løb er blevet en realitet. Udover kommentarer fra de medvirkende foran og bagved kameraet, afføder dette desuden kommentarer fra venner og kollegaer til Johnny Cash. Endeligt betegner “Cash and His Faith” et livslangt forhold til Gud, der startede allerede i løbet af de brutale barndomsår.
De mange featuretter er således med til at tegne et nuanceret billede af mennesket og myten Johnny Cash samt hans kærlighed til musikken og June Carter. Det virker velstruktureret og er generelt også interessevækkende pga. de mange følelsesladede interviews med venner, familie og kollegaer.
“Walk the Line” er en kærlig hyldest til mennesket og myten Johnny Cash, der døde i 2003. Selv om filmen holder sig til de traditionsbundne fortællestrukturer og har en forkærlighed for den amerikanske drøm, har den alligevel fat i den lange ende. Alligevel formår den ikke at komme helt til tops. Dertil er der simpelthen for mange fortællemæssige bøffer samt en efterspørgsel efter mere. Det “mere” kan ekstramaterialet muligvis tilbyde. Det er i hvert fald blevet til et bredt udvalg, der supplerer filmen ganske fint.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet