Paramount Pictures slutter året som det mest succesfulde filmstudie


2011 var ikke blot et fantastisk år for Paramount Pictures – det var studiets absolut bedste år nogensinde. Både i USA og internationalt formåede Paramount at sætte sig massivt på førstepladsen blandt de seks store filmstudier, hvor Warner Bros. måtte indtage andenpladsen efter tre år i træk som nummer et.

Med blockbustere som “Transformers 3”, “Thor”, “Captain America: The First Avenger” og “Mission: Impossible – Ghost Protocol” formåede Paramount at hive intet mindre end $1,96 mia. hjem i USA, mens det så endnu bedre ud internationalt, hvor studiet med $3,21 mia. blev det første nogensinde, som har formået at tjene mere end tre mia. på et enkelt år.

På andenpladsen hev Warner Bros. $1,83 mia. hjem i USA, samtidig med at studiet klarede sig godt internationalt. Førstepladsen havde nok også været i hus, hvis ikke det var pga. “Green Lantern”, der floppede finansielt.

Sony Pictures/Columbia Pictures indtog tredjepladsen med $1,27 mia. efter et solidt år, hvor stort set alle film, de udgav, så ud til at klare sig godt. Denne solide succes fra de fleste udgivelser reddede studiet i sidste ende, da de i USA ikke havde en eneste film, der opnåede $200 mio. og egentlig blockbuster-status. Internationalt klarede studiet sig dog fantastisk, hvor især “Smølferne” formåede at tjene en hel masse penge hjem.

Disney var skarpt i hælene på Sony/Columbia med $1,24 mia., hvilket sikrede studiet fjerdepladsen. Disney havde ellers haft udsigt til et langt bedre år i USA, end det endte med at være, da “Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand” og “Biler 2” begge ikke tjente nær så meget som ellers forventet. Internationalt var det tilgengæld et fantastisk år for Disney, der havde sit anden-bedste år nogensinde, hvor den fjerde omgang pirateri formåede at blive den mest succesfulde film i franchisen med $802 mio.

Femtepladsen gik til Universal Pictures med $1,04 mia., der endnu engang havde et blandet år med nogle solide hits og nogle kæmpe fiaskoer. Mens “Fast & Furious 5” toppede både i USA og internationalt så var “Cowboys & Aliens” en slem økonomisk skuffelse. Samtidig fejlede en større mængde af studiets mindre film såsom “The Dilemma”. Internationalt var det også et skuffende år for studiet, der dog formåede at gå frem i forhold til 2010, som var et endnu værre år.

Med $978 mio. blev 20th Century Fox rosinen i pølseenden, hvilket dog var forventet, da der var en mangel af store franchise-udgivelser, som virkelig kunne tiltrække et stort publikum. Det til trods overraskede både “Abernes planet: Oprindelsen” og “X-Men: First Class” positivt, hvorfor det ser ud til, at det ser lyst ud for Fox i fremtiden. Internationalt var det dog en helt anden sag, hvor Fox tjente gode penge på en lang række af deres udgivelser.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (41)
Gravatar

#1 the_paki_don 8 år siden

Hold da kæft. Tænk at "Smølferne" skulle redde Sony... The state of movies today...

Jeg synes, at det er vildt, at man forventede, at Pirates 4 skulle skrabe flere penge ind end den gjorde, når trilogien sluttede så ræderligt og forvirrende og der kun var Johnny Depp og Geoffrey Rush som tilbagevendende karakterer (ja, der var også andre, men ikke så store som de to herrer).

Fox tror jeg ender på en højere plads allerede til næste år med genudgivelser af Star Wars i 3D, hvis det går ligeså godt, som det gjorde med Disneys relancering af Lion King og den forventede succes med Beauty and the Beast. Og så også den der lille film der. Hvad var det nu... Prometheus! :) Og Ice Age...
Mænd Instruerer - Kvinder Menstruerer
Gravatar

#2 Kviesgaard 8 år siden

Jeg troede at Thor og Captain America: First Avenger var fra Marvels eget filmstudie. Har de et samarbejde kørende med Paramount? Og hvordan lader det sig gøre, når de er ejet af Disney?
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#3 LukeStarkiller 8 år siden

Kviesgaard (2) skrev:
Jeg troede at Thor og Captain America: First Avenger var fra Marvels eget filmstudie. Har de et samarbejde kørende med Paramount? Og hvordan lader det sig gøre, når de er ejet af Disney?


Paramount har været distributor for Iron Man 1 og 2, Thor og Cap. America, det var Universal der disrtibutor for Hulk og Disney vil være distributor for the avengers Iron Man 3 og Thor 2 indtilvidre.
Det er den måde de for penge til filmen og for den ud i Biografen. :D
Gravatar

#4 Kviesgaard 8 år siden

#3

Mange tak for den anskueliggørelse af tingenes rette sammenhæng :)
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#5 De4_Kia 8 år siden

Det giver også mening: Thor og Captain America er også to kanon gode film, som fortjente den succes de fik :)
Gravatar

#6 Nukleon 8 år siden

#5 De er bestemt ikke de værste superheltefilm.
Gravatar

#7 filmz-loke76 8 år siden

jamen de er da alle på vej til fattiggården fordi onde pirater æder al deres profit, eller hva?
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#8 Fizk 8 år siden

filmz-loke76 (7) skrev:
jamen de er da alle på vej til fattiggården fordi onde pirater æder al deres profit, eller hva?
Jeg var lige inde og kigge på kilden, som taler om de her tal som værende omsætninger og ikke overskud! Og så kan man jo altid komme og sige at man kunne have lavet større overskud, hvis ikke det var for de onde pirater ;)
Gravatar

#9 MaxXDk 8 år siden

Fizk (8) skrev:
Jeg var lige inde og kigge på kilden, som taler om de her tal som værende omsætninger og ikke overskud! Og så kan man jo altid komme og sige at man kunne have lavet større overskud, hvis ikke det var for de onde pirater ;)


Ja - ooooonde pirater som køber mere underholdning en gennemsnits forbrugeren .. ;P
One mans evil can become the curse of all...
Gravatar

#10 De4_Kia 8 år siden

#6 Bestemt, jeg kan hurtigt nævne Spiderman 3, som en af de værste superhelte film.


Ang. Pirateri, så er jeg IKKE enig i at pirateri skader filmbranchen. Utallige undersøgelser har vist, at pirateri gavner, da undersøgelser gang på gang har bevist, at pirater er dem der køber flest film, musik, spil osv. Rigtig mange downloader ikke for at få det gratis, men for at se om det er noget de gider bruge penge på. Mange ser det mere som et "bibliotek".

Man downloader en film, kan man lide den køber man den på dvd eller blu-ray senere.
Hvis man ikke kan lide den, så bliver den slettet igen. Der sidder helt sikkert nogle herinde, som siger de er i mod piratkopiering, men selv sidder og downloader film. Og jeg er også ret sikker på at mange kan genkende dette billede. Det er hvad undersøgelser fortæller, og personligt så støtter jeg at piratkopiering skal gøres lovligt, da jeg er enig i at det gavner mere end det skader.

Selvfølgelig er der de typer som bare downloader, og aldrig nogensinde kunne finde på at bruge penge på det. Men den procent del må være lille i forhold til resultatet i undersøgelserne.

Jeg husker en bestemt episode sidste år, hvor et filmselskab (navnet blev aldrig offentliggjort), havde bestilt en rapport hos et firma, som skulle bevise at piratkopiering skader filmindustrien. Men da rapporten var færdig, viste resultatet det stik modsatte, at piratkopiering ikke skader, men gavner. Det resultat kunne filmselskabet IKKE bruge til noget. Analysefirmaet fik derfor besked på at smide det hele ud, men i stedet offentliggjorte de rapporten, uden at fortælle hvem der havde bestilt den.

Skriv ny kommentar: