Denne uge er viet til de store dramaer fra de store instruktører på den anden side af atlanten og til de danske, humoristiske fadæser fra rutinerede succesmagere.
Klik på de enkelte filmtitler for at få mere at vide om filmen, herunder Filmz’ anmeldelser, billeder og trailere.
”Min søsters børn i Afrika”: Onkel Erik og hans søsters børn er draget til Afrika for at lave velgørenhedsarbejde for truede dyr. Her møder de villavejens Fru Flinth, der på deres telttur på den afrikanske savanne bliver kidnappet af krybskyttere. Onkel Erik og børnene indleder derfor en hæsblæsende jagt for at redde hende tilbage.
Bonusinfo: Filmen er den tiende i rækken, der begyndte tilbage i 1966 med Axel Strøbye som Onkel Erik.
”Alle for to”: De fire barndomsvenner fra “Alle for én” har hver især forladt firkløveret. Men et vellykket bankkup, udført af brødrene Ralf (Mick Øgendahl) og Timo (Rasmus Bjerg), fører tre fra firkløveret sammen igen. Og efter at blive snydt af en snedig bankdirektør beslutter de sig for at udføre endnu et kup “ligesom i gamle dage”.
Bonusnfo: Instruktør og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen (“Adams æbler”) har assisteret Mick Øgendahls manus-pen.
”The master”: Perioden er USA lige efter 2. Verdenskrig. Den gakkede flådesoldat Freddie kommer hjem til USA og indleder et retningsløst liv med sex, portrætfotografi og hjemmelavet sprut. Han møder Lancaster Dodd, der insisterer på, at alle bærer på traumer fra tidligere liv, men kan reddes, hvis blot de tror på ham. Freddie er dog – selv for mestermanipulatoren Dodd – ukontrollerbar.
Bonusinfo: Filmen er nomineret til tre Oscars for Bedste mandlige hovedrolle, Bedste mandlige birolle og Bedste kvindelige birolle.
Ugens biografpremiere: ”Lincoln”: Borgerkrigen raser, men lakker pludseligt mod enden, da Præsident Abraham Lincoln modtager et tilbud om fred fra unionsafstikkerne i sydstaterne, der kan sikre et samlet Amerika. Men fredsappellen falder på et dårligt tidspunkt. Lincoln er nemlig på nippet til at få gennemført et lovforslag, der skal forbyde slaveriet for al fremtid, og skrappe metoder må tages i brug for at holde sammen på det hele.
Bonusinfo: Steven Spielberg har researchet til filmen de seneste 12 år, som også er det antal Oscarnomineringer, filmen har fået.
#1 mathiasfolsted 11 år siden