Birdman” er nu officielt storfavorit til at vinde de største priser ved det store Oscar-show om to uger. Natten til søndag vandt Alejandro González Iñárritu instruktørernes fagforeningspris – Directors Guild Award (DGA) – hvilket betyder, at “Birdman” har ryddet bordet og vundet hovedpriserne hos de tre største fagforeninger (guilds) – producenternes (PGA), skuespillernes (SAG) og altså nu instruktørernes.

Se også: Vejen mod Oscar: Skuespillerne gør “Birdman” til Oscar-favorit

Richard Linklater var ellers udnævnt som forhåndsfavorit hos bookmakerne til at tage instruktørprisen, men igen måtte “Boyhood” altså se sig slået af “Birdman”.

Det gør nu “Birdman” favorit til at snuppe Oscaren for bedste film og bedste instruktør. Kun én eneste gang er det tidligere sket, at en film har været Oscar-nomineret i de to kategorier, vundet PGA, SAG og DGA og derefter ikke vundet både Oscar for film og instruktør. Det skete tilbage i 2003, hvor “Chicago” vandt de tre store Guild-priser, men måtte ‘nøjes’ med Oscaren for bedste film. Roman Polanski tog sig af Oscaren for bedste instruktør for “Pianisten”.

Apollo 13” vandt også de tre Guild-priser tilbage i 1996, men vandt hverken Oscar for bedste film eller instruktør. Ron Howard var dog ikke nomineret i instruktørkategorien.

Se øvrige DGA-vindere her:

Dokumentar: Laura Poitras (“Citizenfour”).

Komedieserie: Jill Soloway (“Transparent”).

Dramaserie: Lesli Linka Glatter (“Homeland”)

Miniserie eller tv-film: Lisa Cholodenko (“Olive Kitteridge”).

Oscarshowet afholdes d. 22. februar.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 Hive 8 år siden

Birdman havde forrygende instruktion og vildt imponerende klipning. Men bedste film? Nej, langt fra.
Gravatar

#2 Mikkel Abel 8 år siden

Birdman > Boyhood.
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#3 X&O 8 år siden

Oscar har på det seneste haft en svaghed for metafilm som vindere både med The Artist, og Argo. Birdman handler ikke om Hollywood, men omdrejningspunktet er det samme, og det kan sikkert vise sig at blive en stor fordel.

Jeg kan både se Boyhood og Birdman vinde, både som bedste film og bedste instruktør. De kan noget forskelligt som på hver sin måde er imponerende, men som andre har fremhævet, så er det begge film der synes at vinde en masse på deres individuelle gimmicks. Tager man det væk fra feltets film, synes jeg egentlig heller ikke man står tilbage med den stærkeste samling af film, som givetvis vil miste en del i det lange løb.
Gravatar

#4 Nagash 8 år siden

Jeg har godt nok rigtig mange til gode, af de nominerede film. Men Birdman har jeg set og hold da op for en oplevelse. I mine øjne, er det en magtdemonstration i skuespillertalent.

Men om den har fortjent at vinde, er meget svært at afgøre, når jeg mangler næsten alle andre. Den eneste udover, som jeg har set, er The Grand Budapest Hotel. Og den fortjener bestemt ikke at vinde, hvis det står til mig. Jeg må vist snart indse, at jeg ikke er så meget til Wes Anderson. Lige pånær Fantastic Mr Fox. Den var sgu skæg :)
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#4 Paradoksalt nok er Birdman outsider i kampen om skuespilpriserne. Michael Keaton kan måske overraske, men virker usandsynligt, sådan som award season har udfoldet sig.
Gravatar

#6 RasmusFL 8 år siden

#1 enig, Birdman var imponerende på mange parametre, men som filmoplevelse var jeg mere betaget end revet med.

Jeg synes det er decideret absurd, at Interstellar er forbigået i Bedste film-feltet. Den har netop noget af den rå filmiske kraft - både emotionelt og audiovisuelt - som både Birdman og Boyhood (hvor meget jeg end elsker den film) sniger sig lidt uden om via. nytænkende filmsprog.

#5 hvem mener du da er feltets favorit? Så vidt jeg har hørt, så spiller Eddie Redmayne så rædsomt i Jupiter Ascending (eller også er hans rolle bare så karikeret), at prisen syntes at slippe ud af hans hænder lige dér. Hvis Cumberbatch skulle tage den, ville det være ganske fair i min bog, men Michael Keaton er den sande vinder for mig.
Pvt. Witt: "You ever get lonely, sergent?" Sgt. Welsh: "Only around people"
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#6 Eddie Redmayne vandt SAG + Globe (selv om den ikke betyder så meget mht. Oscar). Vinder han også Bafta i aften, så bør han være storfavorit for sin rolle i Teorien om alting - ikke Jupiter Ascending.

Bradley Cooper er den ubekendte i ligningen for American Sniper - er hans tredje nominering i træk. Patriotisk rolle, der ikke har været nomineret ellers i award season. Kan overraske.

Cumberbatch og Steve Carell er usandsynlige medmindre Cumberbitchen vinder Baftaen i aften.
Gravatar

#8 Stetso-G 8 år siden

Jeg synes helt klart Birdman burde vinde prisen for bedste instruktion. Det kræver sin mand at få Galifianakis til at spille andet end Galifianakis.

LEGO - The movie burde have vundet bedste film.
Gravatar

#9 Driver 8 år siden

RasmusFL (6) skrev:


Jeg synes det er decideret absurd, at Interstellar er forbigået i Bedste film-feltet. Den har netop noget af den rå filmiske kraft - både emotionelt og audiovisuelt - som både Birdman og Boyhood (hvor meget jeg end elsker den film) sniger sig lidt uden om via. nytænkende filmsprog.

Så enig som man kan være. Interstellar bliver forbigået, fordi det er Sci-Fi, men den film indeholder så mange mere emotionelle momenter end Birdman, som er totalt blottet for emotionalitet, hvis man spørger mig. Intet ondt om Birdman, det er en OK film, men jeg ville vælge Nolans grandiose rumeventyr over den, til hver en tid!

For ikke at tale om Hans Zimmers soundtrack, der er et comeback uden lige efter det grotesk dårlige soundtrack til TASM 2. Jeg har sjældent hørt Zimmer bedre, end som under docking-scenen i Interstellar - Nej, hvor er det nervepirrende filmmagi, som næsten kun Nolan kan levere det med fantastisk suspence i samarbejde med Zimmer i topform.

#8

Jeg synes, Galifianakis var Alan fra The Hangover om igen - Tror desværre den figur, er så ikonisk, at jeg hele tiden ser dele af Alan i hans andre roller. Det er lidt synd, men så igen, han var nok aldrig nået dertil hvor er han, hvis det ikke havde været for The Hangover.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#10 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

Driver (9) skrev:
Interstellar bliver forbigået, fordi det er Sci-Fi


Men Gravity var jo en stor del af award season sidste år? Og sci-fi har historisk set ikke været holdt uden for det fine selskab. Superheltefilm derimod...

Skriv ny kommentar: