Weekendens amerikanske omsætningstal uge 21, 2009


To fortsættelser kæmpede om dominansen i den forgangne weekend. “Nat på Museet 2” vandt kampen til fordel for det fjerde kapitel i “Terminator”-sagaen med en omsætning på henholdsvis $53,5 mio. og $43 mio. “Nat på museet 2” slog dermed åbningsomsætningen for dens forgænger – den første film omsatte for $30,4 mio. i sin første weekend. Filmen blev også vist i 160 IMAX-biografer, der stod for $5,4 mio. af omsætningen.

Med til forskellen hører også, at den forgangne weekend har været forlænget i USA, da det var Memorial Day i mandags, hvorfor søndagstallene vil ligge højere end i en normal weekend, samt at den første film blev udgivet i julen på trods af, at den ikke er en julefilm. Den første film omsatte samlet for $251 mio. i USA, hvilket er godt i forhold til åbningsomsætningen. “Nat på museet” havde dog en hel juleferie at indhente omsætning i, hvilket normalt er en fordel. Denne fordel har film nr. 2 ikke, og det vil derfor være interessant at se, om den i de kommende uger kan leve op til forgængerens samlede omsætning.

For seks år siden buldrede “Terminator 3: Rise of the Machines” ind i biograferne og skuffede mange fans, og franchisens spin-off-serie “Terminator: The Sarah Connor Chronicles” er for nyligt blevet annulleret pga. faldende seertal. På den baggrund kan det argumenteres, at åbningen af “Terminator Salvation” var en succes med $43 mio. i den første weekend.

Dog betyder dette, at forestillingerne til både “Terminator 3” og “Terminator 2: Judgment Day” havde flere besøgende i den første weekend end “Terminator Salvation”. “Terminator 3” faldt dog forholdsvist hurtigt i sin tid, hvorfor “Salvation” stadig har mulighed for at overgå den, hvis ellers dens omtale bliver positiv. Det vil vise sig, når næste weekends tal er klar.

Star Trek” faldt 47 procent, men røg kun ned på tredjepladsen på bekostning af “Engle og dæmoner”, der med et fald på 52 procent røg lige under “Star Trek”. “Star Trek” er nu den fjerde mest sete film i franchisens historie, og den tordner videre med Warp-hastighed mod nye udfordringer. Hovedårsagen til dens fald skal ses i, at næsten alle IMAX-forestillingerne af filmen blev overtaget af “Nat på museet 2” i denne weekend.

“Engle og dæmoner” havde en lidt bedre anden weekend end forgængeren “Da Vinci mysteriet”, men da sidstnævnte startede med en større omsætning, vil “Engle og dæmoner” stadig ende med at være lillebroderen af de to film.

Spoof-filmen “Dance Flick” åbnede åbnede på en femteplads. Filmen formåede dog ikke at slå åbningsomsætningen på nogen af de film den gør nar af, og er dermed forvist til den lavomsættelige ende af spoof-genren.

I den kommende weekend er der premiere på “Drag Me to Hell” og “UpVis kommentarer (2)
Gravatar

#1 KVASAR 12 år siden

Jeg har lige nogle kommentarer til "Star Trek", "Terminator Salvation"
og "Night at the Museum".
Men jeg tror jeg venter til i næste uge, så hold lige øjemed filmen "Up",
om den ikke tjener $100 millioner i dens første åbningsweekend,
for det forventer jeg.
AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide
Gravatar

#2 KVASAR 12 år siden

"Up" har kun tjent $21,4 millioner her på dens åbningsdag, fredag.
Så den kommer ikke over $100 millioner i åbningsweekenden,
måske bliver det til $60-70 cirka.
AVATAR A James Cameron Film - Total $2.782.206.970 Worldwide

Skriv ny kommentar: