10 film vi ser frem til i 2022

Endnu et filmår lakker mod ende, og før vi tager hul på et nyt, vil vi tage et kig på nogle af de film, som vi her hos Filmz ser ekstra meget frem til i 2022.

Det nye år har et væld af spændende titler at byde på. Vi kan glæde os til et utal af både Marvel og DC-film, mens vi også får gensyn med franchises, som vi ikke nødvendigvis havde regnet med, at vi skulle se igen (jeg kigger på dig, “Topgun: Maverick”). Der er dog også flere spændende, originale ikke-franchise-film at se frem til, og med vores liste, har vi forsøgt at inkludere lidt af hvert.

Det er en umådeligt svær opgave at skære antallet af film, som vi glæder os mest til, ned til 10, men vi har om ikke andet gjort forsøget. Hvis der er film, du synes mangler, så skriv dem gerne i kommentarerne!

The Black Phone

Scott Derrickson endte ikke med at instruere den ovennævnte “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, men han får alligevel en plads på denne liste. Instruktøren står med “The Black Phone” bag en af årets mest spændende gyser-projekter. Her følger man en ung dreng, der efter at være blevet kidnappet kan kommunikere med kidnapperens tidligere ofre gennem en sort telefon. Filmens trailer byder på lige præcis den stemning, man kunne håbe på, hvis man kan lide at sidde med myrekryb i halvanden times tid, og det dystre, creepy koncept gøres blot endnu bedre af, at Ethan Hawke vender tilbage til gysergenren — denne gang som den skræmmende maskerede børnemorder kendt som the Grabber.

“The Black Phone” får premiere den 3. februar.

Scream

Wes Cravens metakommenterende slasher-franchise, der med tiden til tider føles som det, den først lavede sjov med, vender tilbage. “Scream” har den samme titel som franchisens første film, men det er alligevel ikke en reboot. Neve Campbell, Courtney Cox og David Arquette er alle tilbage, og denne gang er det med et nyt hold unge ofre og en ny morder bag masken. Det mest spændende ved filmen er dog det nye instruktørpar bag kameraet. Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett,  har overtaget tøjlerne efter Cravens død i 2015, og hvis de kan opnå den samme balance mellem groteske gys og dyster humor, som gjorde deres seneste film, “Ready or Not”, så god, så kan “Scream” sagtens ende som den bedste film i franchisen siden den ikoniske 1’er.

“Scream” får premiere den 10. februar.

The Tragedy of Macbeth

A24 står bag denne fortolkning af William Shakespeares ikoniske teaterstykke, der med Denzel Washington og Frances McDormand i hovedrollerne uden tvivl kommer til at få opmærksomhed, når prissæsonen næste år skydes i gang. Dog er det ikke kun castet, der gør, at filmen fortjener en plads på denne liste, men derimod især instruktøren, Joel Coen. For første gang står en Coen-bror nemlig alene, og dømmer man ud fra de trailere og teasere, vi indtil nu har set, kan vi forvente en væsentlig anden stil, end vi hidtil har set fra de talentfulde brødre.

“The Tragedy of Macbeth” får premiere på Apple TV+ den 11. februar.

The Batman

Matt Reeves har fået æren af at være den næste instruktør til at give sit bud på en “Batman”-film. Denne gang er det med Robert Pattinson som den ikoniske sortklædte superhelt i et nyt karrierehighlight for den tidligere “Twilight”-hjerteknuser. Filmens trailere viser en tilsyneladende mere dyster udgave af den i forvejen grumme by, Gotham, end vi har set tidligere. Her ser vi Paul Dano som en gådefuld og psykotisk seriemorder i form af the Riddler, Colin Farrel som en newyorker-gangster-udgave af the Penguin og Zoë Kravitz som den elegante Catwoman. Reeves har uden tvivl fundamentet til en “Batman”-film, der kan leve op til den standard, der blev sat af Christopher Nolans “The Dark Knight”-trilogi, så vi kan kun krydse fingre for, at det sker, når Batman endnu engang svæver hen over de danske biografskærme.

“The Batman” får premiere den 3. marts.

The Northman

Robert Eggers har med sin fantastiske, forstyrrende film “The Lighthouse” nærmest automatisk gjort sig fortjent til en plads på den her liste, for hvad kan sindet bag sådan en oplevelse finde på næste gang? Svaret er “The Norhtman”, en “Hamlet”-lignende hævnhistorie i vikingetiden med et cast, der kan fange de fleste filmentusiasters opmærksomhed. Filmens trailer teaser en brutal og dyrisk action, der passer perfekt ind i den trøstesløse vikingeverden, der bliver filmatiseret, og selvom filmen næppe kommer til at opnå den samme utrolige originalitet som “The Lightouse”, virker den i den grad som noget at se frem til.

“The Northman” får premiere den 31. marts.

The Unbearable Weight of Massive Talent

Nicolas Cage spiller Nicolas Cage i en film, hvor han skal bruge sit talent og sin erfaring fra sine mange roller til at redde sine elskede fra en milliardær-druglord spillet af Pedro Pascal. Behøver man egentlig at sige mere? Filmens vilde koncept virker som det mest absurde-men-åbenlyse næste step i Cages karriere, der efterhånden er nået omkring alt fra Oscar-succeser til action-blocbusters til forfærdelige remakes til indiefilm med kultstatus. Hvilken kvalitet, vi kan forvente af “The Unbearable Weight of Massive Talent”, er ikke til at sige, men ideen virker for spændende til at sige nej til, og vi kommer uden tvivl til at sidde i biografens bløde sæde, når filmen kommer ud.

“The Unbearable Weight of Massive Talent” får premiere den 28. april.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Det er ikke længe siden, vi sidst så Marvel-magikeren i aktion. “Spider-Man: No Way Home” tilbød et fantastisk superhelteeventyr, hvor Doctor Strange havde en utroligt vigtig rolle at spille. Multiverset er begyndt at åbne op i MCU, og troldmanden ser ud til for alvor at udforske nye mystiske og dystre universer i den kommende film. Den seneste trailer til “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” gav os i hvert fald masser at glæde os til. Og så er det selvfølgelig sindssygt spændende at se “Spider-Man”-instuktør Sam Raimi vende tilbage til Marvel-universet.

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” får premiere den 5. maj.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)

Fortsættelsen til Sonys animerede superheltesucces “Spider-Man: Into the Spider-Verse” introducerede os til Miles Morales-udgaven af den titulære superhelt — og hvilken introduktion det var. Filmen anerkendes af mange som den bedste “Spider-Man”-film derude (og der er efterhånden ret stor konkurrence om den titel), så selvfølgelig bliver det spændende at se, hvad “Across the Spider-Verse” finder på. Den korte teaser, vi allerede har fået, har givet os et blik på nogle af de forskellige animationsstile, vi kan se frem til på tværs af de forskellige universer, og så bliver det hele blot endnu mere spændende af, at vi ved, at vi allerede nu kan glæde os til en “Part Two” i 2023.

“Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)” får premiere den 6. oktober.

Black Panther: Wakanda Forever

Selvom Ryan Cooglers 2018-film “Black Panther” ikke adskilte sig meget fra den typiske Marvel-film i form af kvalitet og handling, er dens opfølger “Wakanda Forever” værd at holde ekstra øje med. Det skyldes desværre især det faktum, at den første films hovedrolleindehaver, Chadwick Boseman, ikke vender tilbage til opfølgeren efter på tragisk vis at være gået bort efter en længere kamp mod kræft. Hvad Coogler og resten af Marvel gør for at skabe en relevant og spændende “Black Panther”-film uden ham, vi indtil nu har kendt som Black Panther, bliver utroligt interessant at se.

Læs også: “En underskriftsindsamling med formålet at recaste T’Challa i MCU nærmer sig 50.000 underskrifter

“Black Panther: Wakanda Forever” får premiere den 10. november.

Avatar 2

Kan man lave sådan en her liste uden at inkludere fortsættelsen af den mest indtjenende film i historien? Vi har måttet vente åh så længe på James Camerons opfølger til hans megasucces fra 2009, “Avatar”, men nu kan vi endelig se lys for enden af tunellen. “Avatar 2” får premiere næste år og fortsætter fortællingen om Jake Sully, Neytiri og resten af Na’vi-folket fra planeten Pandora. Opfølgeren vil udvide mytologien fra den første film og udforske nogle af Pandoras andre områder, og den giver endda de to hovedpersoner en familie samt en menneskelig adoptivsøn. “Avatar 2” er den første af fire efterfølgere, så det bliver utroligt spændende at se, hvilket grundlag den lægger for franchisens fremtid.

Læs også: “Vi har endelig fået det første officielle billede fra James Camerons ‘Avatar 2′”

“Avatar 2” får premiere den 14. december.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Frandsen6000 2 år siden

jeg glæder mig mest til Indiana Jones til sommer.
Gravatar

#2 Star Trek fever 2 år siden

Ved ikke om jeg gider sætte mig op til nogen af dem.

Hvis mor Mette bliver lidt presset i Mink sagen, så lukker hun bare landet ned igen
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 dundas 2 år siden

Avatar 2 ellers intet .

Skriv ny kommentar: