I USA har de “Interstellar” og “Hobbitten: Femhæreslaget”, men i Danmark har vi afdeling Q, der tæver de amerikanske film i årets opgørelse fra Danske Biografer over de mest sete film i de danske biografer i 2014.

Se også: 2014 var et historisk dårligt år for de amerikanske biografer

Således er filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens “Fasandræberne” den mest sete film i de danske biografer i 2014. Dermed er der tale om en kopi af 2013, hvor den første film om afdeling Q, “Kvinden i buret”, lå øverst på listen.

Over hver fjerde biografbillet blev i 2014 indløst til en dansk film, der i alt har fem pladser på årets biograftop 10. De andre fem pladser går ikke overraskende til USA.

Se årets danske biograftop 10 her:

1. “Fasandræberne” (Danmark)
2. “Klassefesten 2: Begravelsen” (Danmark)
3. “Hobbitten: Femhæreslaget” (USA)
4. “The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” (USA)
5. “Sådan træner du din drage 2” (USA)
6. “Frost” (USA)
7. “Far til Fire – Onkel Sofus vender tilbage” (Danmark)
8. “Kapgang” (Danmark)
9. “The Wolf of Wall Street” (USA)
10. “Stille hjerte” (Danmark)

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 Lars.dk 8 år siden

Danskerne elsker danske film................nej nej nej!
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/
Gravatar

#2 Kisbye 8 år siden

Danskerne elsker danske film................JA JA JA!
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#3 MystiskeMox 8 år siden

De danske film er ok, men det er godt nok langt op til de bedste amerikanske film. Men godt for dansk film, at så mange danskere synes om dem og at de sælger billetter. Personligt ser jeg næsten aldrig danske film i biografen, de ses først når de sendes på tv.
Gravatar

#4 De4_Kia 8 år siden

Hvilken løgnagtig overskrift!
Det passer simpelthen ikke det der står.
Jeg er en af dem der hader danske film, og en af dem der mener, at for hvergang man har 1 talentfuld dansk skuespiller, så har man 30 talentløse. Danmark kan ikke finde ud af lave film, vi bruger talentløse skuespillere, og vores evne til at skabe noget stort, er stort set ikke eksisterende.

Jeg vil ikke finde mig i, at denne artikel påstår at JEG elsker danske film.
Det er løgn, og jeg forlanger en undskyldning, da det der virkelig er at træde mig over tæerne!.
Gravatar

#5 Kaversmed 8 år siden

#4 Wow! Sikke en vildskab :D

Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#6 Salene 8 år siden

#4 ENIG!!! Laver man film i Danmark = Set sail for FAIL^^
Gravatar

#7 Kisbye 8 år siden

Det er det samme i alle tråde der omhandler dansk film herinde, efter at Insiders fanklub skred. Standardholdningen er at det eneste der duer herinde, er Hollywood. Alt andet er bare lort.

Personligt ser jeg sjældent nye film og har heller ikke set de 10 nævnte. Klassefesten og Far til Fire lyder ikke ligefrem som den store innovative filmkunst. Hvis Fasandræberne, er på samme niveau som 'Kvinden i buret', er det også kun en almindelig standard krimi.
Skal ikke kunne sige om niveauet for dansk film er faldet inden for de sidste par år, men ellers har det været rigtigt højt.
Jeg har svært ved at se hvilke andre lande der har gjort det meget bedre. Hollywood virker til at have tabt innovationen og laver snart ikke andet superhelte film og fortsættelser til tidligere tiders succeser. (Ser dog frem til Interstellar, som jeg ikke har set endnu).
Iran har haft en del succes primært på grund af Asghar Farhadi. Jeg har set par gode franske film, men det er jo også et stort filmland. Det samme med Rusland, men ikke noget der kommer op på fortidens højder. I Polen skuffer Wajda. Polen har ellers været et godt filmland. Tyskland har haft en periode med historiske film af høj kvalitet, men den virker til at være slut. Rumænien har lavet et par gode film i de senere år. I Ungarn er Bela Tarr stoppe med at lave film og har efterladt et tomrum. Sverige har aldrig rigtigt kunne løfte arven efter Bergman. Syntes at Lukas Moodysson har lavet et par gode, men flopper med halvdelen af hans film.
Norge har aldrig været noget stort filmland og det er nogle år siden vi hørt nyt fra Joachim Trier. I Finland er det kun Kaurismäki der redder æren og det er også par år siden vi har hørt nyt.

Kort sagt, så syntes jeg ikke der er lande der kvalitetsmæssigt virker til at gøre det så meget bedre end Danmark, men jeg kan jo tage fejl.

Hvad film vil i da anbefale som ikke er fra Danmark?

Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#8 MystiskeMox 8 år siden

-->7
Nemt, USA
Danmark laver mange film og gør det godt når man ser på hvor mange danskere der synes om filmene og opmærksomhed i udlandet. Personligt synes jeg de er ok, men så heller ikke mere - jo måske en enkelt gang i mellem. Men det er jo også hvad man er til. Danmark kan ikke lave storfilm (eventyr, sci-fi og action) som klart er mine genrer og det jeg ønsker at se i biffen. Alt der ikke giver noget ekstra i biffen kan jeg lige så godt se hjemme. Hollywood er ikke særlig fornyende, men de laver stadig en masse gode film til min smag.
Det skal vel siges at jeg er til de fleste generer, hvis de er godt lavet - men det er nu sjældent at danske film virkelig falder i min smag. Nattevagten og Blinkende Lygter er nogle af undtagelserne.
Gravatar

#9 Cruelman 8 år siden

Jg ved godt at de i USA også lider af dårligt skuespil og dårlige manuskripter. Jeg synes dog stadig, på snart 15. år, at de danske skuespillere og film er ringere og replikkerne er bare så dårlige. Skal dog nævnes at der en gang hvert 5. år har været en enkelt film jeg kunne lide eller synes var ok... Men generelt så fanger de danske film mig bare slet ikke!!! Som #1 skriver NEJ NEJ NEJ!!!
Gravatar

#10 Sweetiebellefan 8 år siden

Det er sjældent at jeg ser danske film.
#4 Eks Jugoslavien havde også et par højdepunkter i slutningen af 1990erne.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.

Skriv ny kommentar: