Kongens store tale”, der tidligere på måneden hev ikke mindre end 12 Oscar-nomineringer i land, blev også den store vinder, da to prestigefyldte amerikanske filmpriser blev uddelt i løbet af weekenden.

Instruktøren Tom Hooper modtog DGA-prisen for bedste instruktør af Directors Guild of America. Den 38-årige britiske instruktør har tidligere primært stået bag kameraet på en række tv-serier, deriblandt “John Adams”, og lavede sin første store film med “The Damned United” fra 2009.

Se også: Susanne Biers “Hævnen” Oscar-nomineret – se de øvrige nominerede.

Alligevel formåede han med DGA-prisen at slå de andre nominerede, der talte etablerede navne som Darren Aronofsky (“Black Swan”), David Fincher (“The Social Network”), Christopher Nolan (“Inception”) og David O. Russell (“The Fighter”).

Siden DGA-prisen blev introduceret i 1948 er det kun sket seks gange, at DGA-vinderen ikke også vandt Oscaren for bedste instruktør.

I weekendens løb blev også SAG-priserne uddelt af Screen Actors Guild, og her vandt “Kongens store tale” i kategorien bedste cast og bedste mandlige skuespiller (Colin Firth).

Natalie Portman fik SAG-prisen for bedste skuespillerinde for “Black Swan”, mens Christian Bale og Melissa Leo vandt priser for bedste birolleskuespiller – begge for “The Fighter”.

94-årige Ernest Borgnine modtog en Life Achievement Award.

Klik her for at se en række billeder fra “Kongens store tale”.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Babo Rises 12 år siden

hmm! og jeg troede at Fincher var stor favorit ved oscar'en, men det er han så ikke længere. Jeg tvivler dog på at Kongens Store Tale er bedre end Social Network. Umiddelbart ser jeg også langt mere frem til Fighter, True Grit og 127 Hours.
Gravatar

#2 X&O 12 år siden

Jeg begynder mere og mere at tro på at The King's Speech vinder for bedste film og Fincher vinder for bedste instruktion.
Gravatar

#3 Yossarian 12 år siden

#2
Hvad får dig til at sige det, især når nyheden påpeger at det oftes er DGA vinderen som også vinder en Oscar for bedste instruktion?
Gravatar

#4 Foxxander 12 år siden

The King's Speech er efter sejrene ved både PGA, DGA og seneste SAG awards den klare favorit til Best Picture. Spørgsmålet er, om der bliver et split mellem director/picture priserne, så Fincher kunne nappe for bedste instruktør mens King's Speech stadig kunne vinde bedste film. Rent statistisk set burde Tom Hooper jo tage den, men mærkeligere ting er sket i Oscar-sammenhæng.
Gravatar

#5 X&O 12 år siden

Fordi Fincher fortjener den mere end Hooper. Og fordi the King's Speech er en mere tilgængelig film end the Social Network, omend sidstnævnte er en bedre film IMO.
Gravatar

#6 Åkepool 12 år siden

X&O (2) skrev:
Jeg begynder mere og mere at tro på at The King's Speech vinder for bedste film og Fincher vinder for bedste instruktion.


Jeg tror nu mere på det omvendte.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#7 Foxxander 12 år siden

#6
Det ville godt nok være et mærkeligt scenarie.
Gravatar

#8 Åkepool 12 år siden

alef1 (7) skrev:
#6
Det ville godt nok være et mærkeligt scenarie.


Jeg mener selvfølgelig at The Social network vinder for bedste film og Tom Hooper for bedste instruktion.
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#9 filmkorn.dk 12 år siden

Og hvornår får danskerne så lov til at se filmen? 3. marts!

Grrr...
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#10 JTToft 12 år siden

tournesoller (9) skrev:
Og hvornår får danskerne så lov til at se filmen? 3. marts!

Grrr...


- Medmindre du har tid på torsdag kl. 20.00 og har lyst til at se den i Aarhus, Odense eller København. Der er forpremiere i CinemaxX.

Somme tider er det træls at bo i Vestjylland...

Skriv ny kommentar: