Nomineringerne til det 83. Oscar-show er netop blevet offentliggjort, og blandt de nominerede har Danmark og Susanne Bier sikret sig en nominering i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film for “Hævnen”.

Filmen skal dyste mod “Biutiful” (Mexico), “Dogtooth” (Grækenland), “Incendies” (Canada) og “Outside the Law” (Algeriet).

Måske lidt overraskende blev den store nominerings-sluger en forholdsvis lille engelsk film, som endnu ikke har haft dansk premiere – “Kongens store tale” med 12 nomineringer. “True Grit” har fået 10 nomineringer, mens “Inception” og “The Social Network” hver har fået otte.

På trods af de mange nomineringer til “Inception” blev det dog ikke til én til Christopher Nolan for bedste instruktør, hvilket nok vil komme som en overraskelse for mange af filmens fans.

Dog er “Inception” nomineret til årets bedste film. De øvrige ni film i kategorien er “Black Swan”, “The Fighter”, “The Kids Are All Right”, “Kongens store tale”, “127 Hours”, “The Social Network”, “Toy Story 3”, “True Grit” og “Winter’s Bone”.

De nominerede for bedste instruktør er Darren Aronofsky (“Black Swan”), David O. Russell (“The Fighter”), Tom Hooper (“Kongens store tale”), David Fincher (“The Social Network” og Joel og Ethan Coen (“True Grit”).

De nominerede for bedste skuespiller er Javier Bardem (“Biutiful”), Jeff Bridges (“True Grit”), Jesse Eisenberg (“The Social Network”), Colin Firth (“Kongens store tale”)
og James Franco (“127 Hours”).

Bedste skuespillerinde skal findes blandt Annette Bening (“The Kids Are All Right”), Nicole Kidman (“Rabbit Hole”), Jennifer Lawrence (“Winter’s Bone”), Natalie Portman (“Black Swan”) og Michelle Williams (“Blue Valentine”).

En liste over samtlige nominerede kan ses hos oscars.org.

Det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar.

Læs også Filmz-artiklen: Oscarvindere – De bedste og de værste.Vis kommentarer (77)
Gravatar

#1 MMB 13 år siden

Stort tillykke til hævnen!
Årets overraskelser er, at True Grit har fået så mange nomineringer, som den har, samt at Christopher Nolan ikke blev nomineret for bedste instruktør.
Bortset fra det var der ikke de store overraskelser i de store priser.
Gravatar

#2 Spanner 13 år siden

Niels Frid, kulturredaktør på DR skrev:
"Filmen har det hele. Dejlige skuespillere filmet i den rigtige lyssætning, som de elsker i Hollywood"

"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#3 Frederik 13 år siden

Ikke at nomiere Tron: Legacy for bedste visuelle effekter og soundtrack er bare bullshit. Det var de to eneste gode ting ved filmen.

Selvom det næsten er skrevet i sten at Bale vinder best supporting er det nu dejligt at se John Hawkes nomineret.
Gravatar

#4 Foxxander 13 år siden

Akademiet elsker bare Coen-brødrene, det er der ingen tvivl om :) Trist at Nolan ikke fik sin instruktør-nominering, men 8 nomineringer er trods alt rigtig flot for en film som Inception. Og hvor er Ryan Gosling?? Synd og skam at Blue Valentine blev overset, på trods af nominering til Michelle Williams.

Selvom The King's Speech fik hele 12 nomineringer og tilmed vandt en vigtig Producers Guild Award pris tidligere, er The Social Network stadig favorit. Hvis den derimod også snupper nogle af WGA- og SAG priserne - så har vi pludselig et helt åbent løb.
Gravatar

#5 jona 13 år siden

forstår ikke hvorfor 127 Hours ikke er blevet nomineret for "Cinematography"
Gravatar

#6 Ericmase 13 år siden

OMFG! Tillykke til "Hævnen"!
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#7 Foxxander 13 år siden

#5
Synes også 127 Hours havde fortjent en cinematography nominering, men de 5 der blev nomineret har nu også fortjent det. Nogen skal vel trække det korteste strå :(
Gravatar

#8 Yossarian 13 år siden

#7
Syntes ærlig talt ikke der var noget "særligt" ved cinematografien i True Grit. Måske kiggede jeg ikke efter, men af de fem film på listen er det den eneste hvor jeg ikke tænker, satme flot filmet.
127 Hours er en af de flotteste film jeg har set i år, og har virkelig imponerende billeder. Måske bortset fra Black Swan er det den som havde fortjent prisen mest.
Men hvad ved jeg.
Gravatar

#9 jona 13 år siden

Danny Boyle fortjente også en norminering for "Director"
Gravatar

#10 JTToft 13 år siden

Der var ikke de store overraskelser... Udover Nolans manglende nominering for instruktion.
Men jeg mangler stadig at se mange af dem pga. forsinkelsen i biografudgivelse fra USA til Danmark. :(

Savner folk nogle nomineringer til "The Ghost Writer"?

Skriv ny kommentar: