Mens biografomsætningen i de sydlige dele af Europa faldt med 12 % i både Spanien og Italien i første halvår af 2012, har det set anderledes positivt ud på vores nordlige breddegrader.

Her har der været stigninger i biografernes omsætning i første halvår – i England med 4,0 %, i Tyskland med 2,9 % og i Danmark med hele 10,0 % i forhold til samme periode sidste år. Det skriver Brancheforeningen Danske Biografer i en pressemeddelelse.

Se også: Formanden for Danske Biografer svarer igen på Filmz-brugernes 3D-kritik.

Specielt har de fire danske film “Hvidsten gruppen” (758.957 billetter), “En kongelig affære” (516.091 billetter), “Gummi T” (145.029 billetter) og “Min søsters børn alene hjemme” (310.556 billetter) hjulet godt til på det samlede resultat. Den danske markedsandel i første halvår af 2012 sluttede på 32,1 %.

Blandt de udenlandske film, som sikrede danske biografer det flotte resultat, er bl.a. “Mission: Impossible – Ghost Protocol”, “Avengers”, “The Hunger Games”, “Men in Black 3”, “Den bestøvlede kat”, “Jernladyen”, “Nobels testamente” og “The Descendants”.

Kim Pedersen, Formand for Brancheforeningen Danske Biografer, udtaler: ”Kombinationen af stærke nationale film, gode udenlandske titler og et vejrlig, som har opfordret til indendørs aktiviteter, er årsagen til det enestående flotte resultat for de danske biografer.”

Med titler såsom “The Dark Knight Rises”, “Skyfall”, “The Twilight Saga: Breaking Dawn – Del 2” og Peter Jacksons “Hobbitten: En uventet rejse” forventes det, at 2. halvdel af 2012 ligeledes vil blive en succes for biograferne.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Juiceren 11 år siden

Folk bedes venligst lade være med at tag i biografen det næste år tak...
Så kan det være at de efterhånde pænt høje priser kan falde lidt. 120-130kr for at se en film i 3D? Nej tak, og prisen på drikkevare/slik/popcorn er også for høj (Men så kan man jo smugle...)

Nå, det var lidt galle fra mig, fortsat god dag.
Gravatar

#2 Kviesgaard 11 år siden

og prisen på drikkevare/slik/popcorn er også for høj


Enig!
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#3 Kaversmed 11 år siden

Er selv, stort set, holdt op med at tage i biografen. Før i tiden kunne jeg godt tage i biffen 2-3 gange om måneden, men med 3D-priser og biografernes modvillighed til at vise de samme film i 2D, må jeg ærligt indrømme, at jeg har tabt interessen - ikke for filmene, men for "biograf-oplevelsen".

Nyder i stedet en god blåstråle på fjernkassen herhjemme inklusiv en god kop kaf'. ;)
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#4 Juiceren 11 år siden

#3
Lige præcis.
Gravatar

#5 Laziter 11 år siden

Jeg går gerne i biffen hvis der er en film jeg har set frem til.
Desværre bliver oplevelsen alt for ofte ødelagt af skraldende slikposer og lys fra mobiltelefoner.
Med de priser der er på billetterne, så er jeg begyndt at begrænse mine ture i biffen af ovenstående grund.

Jeg har flere gange foreslået den lokale biograf at de skal opfordre folk til at hælde deres slik i sodavands-bægre, der er ganske enkelt ikke noget værre end at sidde ved siden af en person der nemt kværner 8 poser matadormix i løbet af en film.
I don't believe it! Two barrels, and he's going down again!
Gravatar

#6 strand2800 11 år siden

... Og så klager man over at fildeling af film vil få folk til at holde sig fra biografen.
Samtidig bliver der købt DVD'er og Blu-Ray, som aldrig før.

En tur til biografen eller kvalitets materiale vil jo aldrig gå tabt til at kunne se film på sin computerskærm. Synes diskussionen om fildeling er yderst latterlig :p
Gravatar

#7 frz 11 år siden

Hvis de dog bare forbød 3D... Er så hamrende træt af det!
Gravatar

#8 Aggeri 11 år siden

Tja, jeg har umiddelbart ikke noget problem med at betale den pris for at en film, det kræver blot man er meget selektiv og ikke tager ind og ser alt det skrammel som bliver smidt op på det store lærred. Og larmer folk, handler det blot om ikke at være bleg for at sige at de skal tie stille :)

Er dog enig i at prisen for at købe slik osv. er ude af proportioner. Biocity i Herning tager vist 25kr for at en halv liter vand? Heldigvis kan man få fyldt et papkrus op for 5 kr. Men jeeez :D

Gravatar

#9 jensen12 11 år siden

#3

Ja, det er ikke sådan at blive ældre:)
Gravatar

#10 Jach 11 år siden

Juiceren skrev:
120-130kr for at se en film i 3D?

Gav 100kr. sidst for en film i 3D på forpremiere. Højst givet 110kr. Køber en mellem sodavand til 34kr. og kan nævne steder det er over 40kr. så det er fair nok synes jeg. Dog kan jeg huske at have givet 50kr. for en billet, det var tider :)
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS

Skriv ny kommentar: