Nomineringerne til det 83. Oscar-show er netop blevet offentliggjort, og blandt de nominerede har Danmark og Susanne Bier sikret sig en nominering i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film for “Hævnen”.

Filmen skal dyste mod “Biutiful” (Mexico), “Dogtooth” (Grækenland), “Incendies” (Canada) og “Outside the Law” (Algeriet).

Måske lidt overraskende blev den store nominerings-sluger en forholdsvis lille engelsk film, som endnu ikke har haft dansk premiere – “Kongens store tale” med 12 nomineringer. “True Grit” har fået 10 nomineringer, mens “Inception” og “The Social Network” hver har fået otte.

På trods af de mange nomineringer til “Inception” blev det dog ikke til én til Christopher Nolan for bedste instruktør, hvilket nok vil komme som en overraskelse for mange af filmens fans.

Dog er “Inception” nomineret til årets bedste film. De øvrige ni film i kategorien er “Black Swan”, “The Fighter”, “The Kids Are All Right”, “Kongens store tale”, “127 Hours”, “The Social Network”, “Toy Story 3”, “True Grit” og “Winter’s Bone”.

De nominerede for bedste instruktør er Darren Aronofsky (“Black Swan”), David O. Russell (“The Fighter”), Tom Hooper (“Kongens store tale”), David Fincher (“The Social Network” og Joel og Ethan Coen (“True Grit”).

De nominerede for bedste skuespiller er Javier Bardem (“Biutiful”), Jeff Bridges (“True Grit”), Jesse Eisenberg (“The Social Network”), Colin Firth (“Kongens store tale”)
og James Franco (“127 Hours”).

Bedste skuespillerinde skal findes blandt Annette Bening (“The Kids Are All Right”), Nicole Kidman (“Rabbit Hole”), Jennifer Lawrence (“Winter’s Bone”), Natalie Portman (“Black Swan”) og Michelle Williams (“Blue Valentine”).

En liste over samtlige nominerede kan ses hos oscars.org.

Det store Oscar-show løber af stabelen 27. februar.

Læs også Filmz-artiklen: Oscarvindere – De bedste og de værste.Vis kommentarer (77)
Gravatar

#11 a2g 11 år siden

"host"korrupt"host"..

Det er sgu lidt mærkeligt at Nolan ikke får den nominering, for uden at havde set en film som fighter eller king speech, så vil jeg sige at de ligger sig meget mere op af skuespillerpræsentationerne i forhold til en film hvor det hele er en orginal historie og instrueret på en måde man ikke har set i lang tid.

Dog så virker det udfra det jeg har set at Colin Firth skulle spiller sindsyg godt som King George VI, så vil helt sikkert sige at han er min favorit.

Og så som #3 siger så forstår jeg heller ikke at Tron ikke er nomineret i visuelle effekter og soundtrack, for det er i følge mig nok noget af det bedste jeg har set i lang tid, især soundtracket er jo legendary
Gravatar

#12 Foxxander 11 år siden

#8
Jeg synes Roger Deakins' arbejde på True Grit var noget af det bedste ved filmen (hvis man ser bort fra Hailee Steinfeld) Synes ikke True Grit som helhed var lige så god som folk gjorde den til, overhovedet, men lige netop cinematography kunne jeg godt forstå. Er dog enig i, at 127 Hours ville have været et bedre valg. Men sådan er det.
Gravatar

#13 Bruce 11 år siden

JTToft (10) skrev:
Savner folk nogle nomineringer til "The Ghost Writer"?


Polanski og USA går nok ikke så godt i spænd :) Men ja, den var i mine øjne selvskrevet til bedste film og så havde jeg også haft American og Mother and Child på listen, en film hvor Benning er endnu bedre end i The Kids are Alright.

Men stort tillykke til Bier og Danmark for nomineringen af en middelmådig film. Håber da den vinder.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#14 JTToft 11 år siden

Bruce (13) skrev:
Polanski og USA går nok ikke så godt i spænd :) Men ja, den var i mine øjne selvskrevet til bedste film

- Nej, det er rigtigt. Men en nominering af en ikke-amerikansk film til Best Picture er højst usædvanligt. Og en statuette er næsten utænkelig.
Jeg tænkte mere på Adapted Screenplay. :)

Jeg var personligt ret glad for, at "The Town" ikke fik flere nomineringer. Den var altså ikke noget særligt.
Gravatar

#15 Lethal Injection 11 år siden

Fine nomineringer. Men jeg vil selv bytte rundt på Chris Nolan's, så han fik en nominering for "Best Director" istedet for "Best Screenplay" - Manuskriftet var ikke en af Inception's stærke sider. Det var instruktionen derimod, som var fantastisk!

Jeg syntes altså godt at "Scott Pilgrim vs The World" kunne have fået en nominering for "Best Visual Effects" (den film var jo næsten kun VISUALS) også Tron Legacy for "Best Score"! (Stor fan af Daft Punk nu)
Perhaps an attic shall I seek!
Gravatar

#16 Bruce 11 år siden

JTToft (14) skrev:
Men en nominering af en ikke-amerikansk film til Best Picture er højst usædvanligt. Og en statuette er næsten utænkelig.


Kings Speech er jo en engelsk-australsk samproduktion og den er jo også med i opløbet, så derfor vil jeg nu nok mene, at Ghost Writer også kunne bedømmes på kvaliteten fremfor ophavsland :)
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#17 JTToft 11 år siden

Bruce (16) skrev:
Kings Speech er jo en engelsk-australsk samproduktion og den er jo også med i opløbet, så derfor vil jeg nu nok mene, at Ghost Writer også kunne bedømmes på kvaliteten fremfor ophavsland :)


- "The King's Speech" er en engelsk-autralsk-amerikansk produktion. :)
http://www.imdb.com/title/tt1504320/

"The Ghost Writer"s produktion havde så vidt jeg ved intet med USA at gøre.
Gravatar

#18 Bruce 11 år siden

#17 Jeg kan kun se SeeSaw og Bedlam som værende indeover som producenter og de er hhv. britisk og australsk. Men skal ikke kunne sige, om andre kriterier også spiller ind.
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#19 Lethal Injection 11 år siden

Jeg ser først nu at 'Alice In Wonderland' fik en "Best Visual Effects" Nom... WHY?? Den film så jo bare fake ud hele vejen igennem, og som film var den endda ret under middel! 'Scott Pilgrim' fortjente den langt meget syntes jeg.

Tron Legacy havde også noget fedt "Art Direction", det kan de ikke modsige! Men de syntes at 'Alice' fortjener det mere? Det var jo bare det samme "Standard Tim Burton" crap, som han har genbrugt i jeg hvor ikke mange film nu... Så nogle okay nomineringer, men de kunne have været bedre.

Jeg mangler stadig (pågrund af hvor jeg befinder mig!!) at se King Speech, Black Swan, Exit Through The Gift Shop, True Grit, Social Network, 127 Hours, The Fighter, Biutiful, Hævnen, Winters Bone, etc. så jeg kan ikke lave for hårde beskyldninger. Jeg må vel bare vente på DVD udgivelserne... :(
Perhaps an attic shall I seek!
Gravatar

#20 Antlion 11 år siden

Oscaruddelingen er intetsigende, men jeg hopper nok over på kanalen, når Oscaren for den bedste udenlandske film uddeles. Jeg hepper naturligvis på Denis Villeneuves "Incendies", som jeg har set meget frem til.

Skriv ny kommentar: