Blandt ugens nye, kommende film i biografen finder man bl.a. David Finchers meget ventede nye film om skabelsen af facebook, “The Social Network”, samt en ny omgang “Olsen Banden” – denne gang i animeret form.
Klik på de enkelte filmtitler for at se billeder, trailere, nyheder og meget mere om de enkelte film:
”The American”: George Clooney spiller hovedrollen som en lejemorder, der ønsker at trække sig tilbage og leve uden drab og død omkring sig. Bag kameraet står Anton Corbijn (“Control”).
”Beslutningen – La Rafle”: Filmen følger Joseph, der er 11 år gammel og sammen med sin familie stuves sammen med 13.000 jøder i lejren Beaune-La-Rolande under 2. Verdenskrig.
”Olsen Banden – på de bonede gulve”: Olsen Banden er samlet igen for at udføre en betroet opgave for selveste Statsministeriet: H.C. Andersens originale fjerpen skal stjæles fra det Danske Export Museum – det gælder angiveligt Rigets sikkerhed og gode omdømme.
”Scott Pilgrim mod verden”: Fra instruktøren bag “Shaun of the Dead” og “Hot Fuzz”. Michael Cera spiller den charmerende, men arbejdsløse Scott Pilgrim, der lige har mødt sin drømmepige, og det eneste, der står mellem ham og Ramona Flowers, er hendes syv onde ekskærester.
Ugens biografpremiere: “The Social Network”: Der var stor skepsis, da David Fincher – manden bag film som “Fight Club” og “Se7en” – annoncerede, at han ville lave en film om skabelsen af Facebook. Men efterhånden er denne skepsis blevet afløst af en stor forventning, og reaktionerne på filmen har været så positive, at den allerede betegnes som en tidlig Oscar-favorit. Det ser dermed ud til, at Fincher muligvis kan vinde nogle af de mange fans tilbage, der var skuffede over hans forrige film – “Benjamin Buttons forunderlige liv”.
Traileren til “The Social Network” kan ses i videoen herunder.
Klik ind på Filmz på torsdag, hvor Filmz TV tager et kig på David Finchers karriere og film.
#61 filmz-ab 14 år siden
Og så er der i min bog ikke ret meget film tilbage. Derfor en middeldom herfra.
Den må du om. Men du kender filmhistorien, og den er meget uenig med dig. Men det ved du godt. Bare fordi en film som New World kører i slow tempo, og har natur billeder og lidt voice-over, ja så er det poesi. Hurra!
#62 filmz-ab 14 år siden
Den er også for mig middelmådig isoleret set. Jeg var heller ikke vildt begejstret for TTRL, men finder den har større kvaliteter, hvis jeg skal se bort fra den personlige oplevelse.
#63 Lord Beef Jerky 14 år siden
Mht. The Matrix så kender jeg glimragende filmhistorien... mig bekendt siger den intet om, at The Matrix skulle være et filosofisk vidunder. Blot at det er en stor succes, som nok aldrig bliver glemt... hovedsageligt pga. bullettime (heldigvis er folk da begyndt og droppe parodierne) og messias-historien. Hiver man behandlingen af filmens filosofiske emner fra hinanden, så er det sgu noget banalt og letkøbt, og det er jo netop derfor filmen er populær. Hvis det var en tung sag at danse med, så havde mainstream-publikummet nok ikke været meget for den. Derfor har jeg ingen problemer med at kalde den lommefilosofisk, selvom fortsættelserne gik hen og blev LANGT værre.
#64 filmz-ab 14 år siden
For mig er plot/historie og præstationer absolut de vigtigste indgredienser og er dette fraværende, så reduceres filmen jo automatisk til mindre. Og nu taler jeg ikke om actionfilm eller b-film, de kan jo være skægge nok, og underholdende nok. Men er jeg ikke engageret af historien og personerne i en film som New World, som jeg f.eks er med There Will Be Blood, ja så er der ikke meget kvalitet tilbage. Jeg kan godt lide kameraarbejde, stemning osv. Og det er altsammen fint nok i New World, og derfor får den også 3/6, men jeg kan nu ikke give mere, når jeg ikke fik mere for pengene.
Mht. The Matrix, så kender du vist ikke helt historien. Filmen er nu ikke KUN berømt pga. bullettime og det tekniske, men også dens intelligente historie, som berører flere ting, herunder religiøse aspekter og eksistentielle spørgsmål, hvor der sidenhen er blevet skrevet en hel del om, og udforsket af mange nørder. Men der skal nok altid være få, der er på tværs :-)
Hvis min røv var en megafed røv, kunne jeg heller ikke danse, på samme måde hvis jeg var slank. Og hvorfor pokker skal tingene være tunge, før de er gode og dybe? Er det dét du indirekte siger her? I så falder giver jeg ikke meget for den mening. Matrix er populær, fordi den er intelligent og underholdende, og derfor dyrket af mange. Ligesom Fight Club. Mainstream ja. Men af den fineste skuffe. Og folk kopierer stadig Matrix - bare se Resident Evil 4.
#65 mr gaijin 14 år siden
#66 filmz-ab 14 år siden
#67 Lord Beef Jerky 14 år siden
Mht, The Matrix har jeg aldrig sagt, at en film skal være en tung sag at danse med for at fungere. Hvis du læser mine beskeder igennem igen, vil du også opleve, at jeg kalder The Matrix for en underholdende film. Det ændrer dog ikke på, at dens eksistentielle teorier samt filosofiske ideer er lånt andetsteds fra og reduceret en del for, at det gængse publikum skal kunne følge med... det er præcis hvad jeg kalder for lommefilosofisk, og det vil jeg stå ved. Det betyder overhovedet ikke, at filmen er noget forfærdeligt sludder og dum, men noget nyt, banebrydende og dybt mht. det filosofiske synes jeg på ingen måde den er.
EDIT FORTSAT - Og inden du hidser dig for meget op, så kan du jo også læse min forrige besked igen, og erfare at jeg ikke kun sagde, at The Matrix er kendt for bullettime, men også for sin messias-historie... med dette menes naturligvis den klassiske historie, men naturligvis også de religiøse aspekter.
#68 filmz-ab 14 år siden
Hvis jeg ikke er fænget af en historie samt personerne i den historie, der udspiller sig, så trækker det i min bog ned. Ikke nødvendigvis helt ned i bund, men når disse basale elementer er skåret ud, er karakteren deraf. Nu har jeg tilfældigvis lige set Valhalla Rising, og den osser af stemning og billeder, men det er sådan ca også hele filmen. Det rækker til en vis grad i min bog. I øvrigt; så har Star Wars flere ikoniske personer, så helt skidt er det altså ikke, når vi taler skuespil.
Jeg spurgte også bare. "Er det dét du indirekte siger her"?
Nu har de fleste film "lånt" tingene andre steder fra, så den kritik er efterhånden en dårlig kliche. Matrix er på ingen måde reduceret til noget, men tiltænkt sådan, som den er. En underholdningsfilm, der på samme tid vil være intelligent. Hvorfor tror du ellers, at man har udforsket den film igennem en årrække, og der er stadig folk, der roder med den? Jeg synes netop, at filmen er banebrydende. Mht. det filosofiske aspekter, så er det dybt nok, og akkurat tilstrækkeligt, at man siden har udforsket den og skrevet analyser. Jeg aner ikke hvad du ligger i ordet "dybt mht. det filosofiske". Hvor dybt skal det være begravet da :-)
Jeg hidser mig aldrig op. Jeg har altid ro over mit spil, selv når jeg er urolig :-) Det sidste afsnit giver jeg dig ret i.
#69 Lord Beef Jerky 14 år siden
Nu snakker vi jo ikke om The Matrix er en vellykket film eller ej. Du kaldte The New World lommefilosofisk, hvilket jeg på intet plan, kan se at den er. Dens grundlag er ikke at være en film for alle, og dens filosofiske aspekter anser jeg som gennemarbejdede, og forfalder ikke til absolutter. Jeg svarede igen med at kalde The Matrix lommefilosofisk, men jeg anede ikke du var en fan boy =)
The Matrix fungerer. Den har fundet et niveau som tiltaler mange mennesker, og netop derfor er der vel skrevet en del analyser. Det betyder ikke, at dens filosofiske ideer ikke er reduceret fra andre mere dybdegående filosofiske ideer. Lånt eller ej, så har den hevet fat i eksistentielle temaer, som den har udforsket tilstrækkeligt, men altså i langt mindre grad end de originale teorier. Dette er, som du selv siger, fuldstændig bevidst. Det er bare ikke noget der imponerer mig. Et år før jeg så The Matrix, så jeg Ghost In The Shell, og i mine øjne ligger de to film meget op af hinanden. En måned før jeg så the Matrix, så jeg Dark City, og her er lighederne ligeledes slående. Igennem hele perioden læste jeg en smule filosofi i skolen, og kunne nikke genkendende til mange af tingene som the Matrix hiver fat i. Som sagt, jeg siger ikke den ikke er vellykket, jeg siger blot, at den er lommefilosofisk. De filosofiske ideer den har, har den taget andetsteds fra og fordummet dem en smule så det gængse publikum kan følge med. Jeg forstår udmærket hvor dette er gjort, og jeg er sikker på, at den ikke havde haft det status den har i dag, hvis man havde gjort det anderledes, men det er altså præcis, hvad jeg forbinder med ordet "lommefilosofisk".
Undskyld jeg bruger negative ord som "fordummet"... det er ikke i provokation, jeg kunne bare ikke finde på et bedre ord =l
#70 filmz-ab 14 år siden
Nej, blot til dem med dårlig smag :-)
Sagde en Malick fanboy :-)
Matrix har hentet inspiration fra flere steder, og dette er så ensbetydende med lommefilosofi? Ja undskyld mig, men det lyder altså for dumt. Tror du ikke, at filmverdenen har eksisteret før Dark City og Ghost In The Shell? Nu mindes jeg altså, at flere folk havde problemer med at forstå the matrix, den gang den kom, og først efter gensyn begyndte folk at analysere på den. Så filmen er ikke en skid reduceret til noget, men blot tiltænkt sådan, og havde den været anderledes, var den sikkert ikke blevet så god, nej - og det med rette. Året 99' var et år, hvor to legender blev født. Matrix og Fight Club.