Filmz-redaktionen har sammensat listen over de absolut bedste film fra året, der gik.

Anmelderne på Filmz – Anders Brendstrup, Andreas Strini, Andreas Ellemann, Lasse Martin og Morten Just – har budt ind til årets top 10 over de film, som 2018 vil blive husket for.

Feltet er bredt. Fra tegnefilm i farve til sort-hvid på Netflix. Superhelte og første mand på månen. En kjoledesigner samt en sommerferie i Italien. Her er det bedste fra 2018.

Deadpool 2 anmeldelse / Filmz.dk10. Deadpool 2

Med årets bedste kampagne toppede denne fortsættelse originalen fra 2016. “Deadpool 2” er endda så god, at den tør at skære alle bandeord væk og nu genudgive som en julefilm under navnet “Once Upon a Deadpool”.

Wind River anmeldelse / Filmz.dk9. Wind River

Taylor Sheridan nøjes ikke blot med at skrive nogle af de bedste amerikanske manuskripter, som han har gjort det med film som “Sicario”, “Hell or High Water” og “Soldado”. I år brød han igennem som instruktør med “Wind River”, som han naturligvis også selv har skrevet.

Annihilation Anmeldelse Netflix / Filmz.dk8. Annihilation

Paramount turde ikke at sætte den her horror-syredrøm af en film op i biografen. Derfor endte Alex Garlands næste efter “Ex Machina” på Netflix, hvor den ikke mindst bød på årets mest skræmmende mutant-monster.

Call Me by Your Name censur kina / Filmz.dk7. Call Me by Your Name

Efter den her sommerlækre film kender alle filmelskere nu vist navnet på Luca Guadagnino, der senere på året brød den forelskede idyl imellem Armie Hammer og Timothée Chalamet med en ny “Suspiria”.

First Man anmeldelse / Filmz.dk6. First Man

Han sang og dansede med Ryan Gosling i “La La Land”. I år sendte Damien Chazelle så selv samme Gosling tilbage i tiden og op på Månen. Og hvilken tur! Et kæmpe skridt for alle filmelskere.

You Were Never Really Here Anmeldelse / Filmz.dk5. You Were Never Really Here 

Hvis “Taxi Driver” var blevet lavet i år, så ville den nok have set ud som Lynne Ramsays voldelige hævnfantasi, hvor Joaquin Phoenix rydder byen for pædofile med en hammer. Hammergodt!

Roma anmeldelse Netflix / Filmz.dk4. Roma

“Gravity”-instruktør Alfonso Cuaróns Netflix-debut har skabt overskrifter, fordi den pressede Netflix ind i biograferne. Men heldigvis også, fordi det er en smuk, rørende og langsom film, som kræver biografens fordybelse.

Avengers infinity war anmeldelse / Filmz.dk3. Avengers: Infinity War

Årets største film. Og én af de bedste. Russo-brødrene satte ny standard for MCU med denne tredje “Avengers”-film, hvor skurken Thanos fik lov til at indtage hovedrollen og med ét knips ændrede alt.

Phantom Thread anmeldelse / Filmz.dk2. Phantom Thread

Olien er skiftet ud med kjoler i det nye samarbejde imellem skuespiller Daniel Day-Lewis og instruktør Paul Thomas Anderson, der når niveauet fra “There Will Be Blood” med den her elegante gang mode-psykose. Årets flotteste model.

Spider-Man Into the Spider-Verse anmeldelse / Filmz.dk1. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Det her er nyt! Sony har ikke bare lavet årets bedste animationsfilm eller årets bedste superheltefilm. Den her tur ind i ‘Spider-Verse’ ér årets sjoveste, mest nyskabende og slet og ret bedste film.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Mejse 3 år siden

har ikke lige tænkt over det men ville nok ikke være sådan min liste så ud, MEEEEN det er en god liste med gode film, og forskellige film :)
Gravatar

#2 The_Corrector 3 år siden

First Man er ikke på min liste, den er godt nok kedelig, når man tænker på hvor interessant den enlig burde være.

#3 melina2 3 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#4 Justin 3 år siden

Syntes af både Bohemian Rhapsody og Ready Player One burde være på listen

#5 safelina 3 år siden

[Indlæg er markeret som spam]

Skriv ny kommentar: